Jump to content

Mazda 323 HB Ön Farlar Açılmıyor

cilingiro
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Hersey güzeldi, ne güzel aç kaba, aç kaba bir sorun yoktu... çokta hoşuma gidiyordu..

yagmurlu bir gündü,  sol far bir kabandı birdaha acılmadı.. kabutu acıp içerisine baktım, 3 - 4 yere baglantılı, nasıl biseyse anlıyamadım.. neyse elimle actım su an acık durumda.. kabanınca birdaha acılmıyor el ile acıyorum..

acaba mekanik bir durummu ? yoksa elektriksel biseymi ? anlam veremedim..

işlerin yogunlugundanda gidemedim ustaya..  bu arada  hangi ustaya gidecem elektrikmi, normal ustamı..

adanadan sezere tanısmam lazım usta konusunda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

şimdi, eğer çalışmayan şey motoru ise: yani siz elinizle açtıktan sonra far düğmesine basınca kapanıyorsa elektrikçiye gitmeniz gerek ama yok, o kendi kendine dönüyor her defasında elimle açıp kapatıyorum diyorsanız o zaman: far motoruna bağlı kol çıkmış yada düşmüş olabilir bir demircide kısa bir kol yaptırabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

belkide o kolların uçlarındaki menteşelerden biri çıkmıştırkontrol etmek lazım.kaputun altındaki manuel vanadan far motorunun çalışıp çalışmadığına bir bak önce :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Manuel vana derken, nerede hangisi ??

bu arada el ile actıkdan sonra, dügme ile kabanıyor..

oto elektrikçisine gitmelisiniz büyük ihtimal motorunda bir sıkıntı var
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Manuel vana derken, nerede hangisi ??

bu arada el ile actıkdan sonra, dügme ile kabanıyor..

Sezer askere gitmeden onu bulup birlikte bakın.

Sleepy eyes yapacak kadar uğraşmıştı o farlarla Sezer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

merhaba dostlar.mazdamın arada sırada farları açılmıyor.lambalarım yanıyor ama motorlar farları kaldırmıyor..actıktan kısa bir süre hemen acılıp kapanıyor..göz kırpar gibi :tey: bunu birkaç kez yaptıktan sonra normale döndü..arada sırada böyle yapıyor..neden olabilir acaba?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merhaba dostlar.mazdamın arada sırada farları açılmıyor.lambalarım yanıyor ama motorlar farları kaldırmıyor..actıktan kısa bir süre hemen acılıp kapanıyor..göz kırpar gibi :tey: bunu birkaç kez yaptıktan sonra normale döndü..arada sırada böyle yapıyor..neden olabilir acaba?

Ramazan ayının vermiş olduğu rehavet ile gözleri dalıyordur garibin...

:D

Far motorlarında temassızlık yapan yer olabilir. Bunu yolda giderken mi yapıyor yoksa durduğu yerde de yapıyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o farlar yüzünden mazdaya aşık oldum desem abartmam çocukken ilk gördüğümde bayılmıştım ondan sonra mazdadan başka araba görmedi gözüm :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o farlar yüzünden mazdaya aşık oldum desem abartmam çocukken ilk gördüğümde bayılmıştım ondan sonra mazdadan başka araba görmedi gözüm :)

Bu gün Türkiye'de hatırı sayılır mazda hayranı varsa müsebbibi o farlardır...

;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yolda giderkende yapmıştı ilk olarak..gecen gün akşam 9da arabayı calıstırıp ışıkları yakmaya calıstıgımda da yaptı..ama dünden bugüne normal bir daha olmadı..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam bunun birkaç sebebi olabilir ama en büyük sebebi far motorlarının kolları. Bunlar yerinden çıkabilir ya da far motorlarının elektrik aksamının gözden geçmesi gerekebilir. Sorun çözüldüğünde bizleri de bilgilendirirsen sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

sorun çözüldümü bilmiyorum ama senin sorunun ön yolcu tarafındaki röleden kaynaklanıyor kronikleşen bir arıza çok kişide aynısını gördüm tecrübeylede sabit rölenin lehimlerini tazelersen sorun olmayacaktır farlarınada kavuşacaksın....

rölenin resimleri aşağıdadır

post-9404-141695295931_thumb.jpg

post-9404-141695295937_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tam olarak nerededri bu röle yolcu tarafında,  şükürler olsun bende bir sorun yok ama genede bilgi bilgidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi sol ön yolcu tarafında plastik döşeme içinde mesala oturdugumuz zaman sağ ayagımızın hemen yanında tek vidalı bir kapak var onun içinde duruyor abi zaten bu röleyi söktüğün zaman far tamamen iptal oluyor bu fotoğrafta benim arabanın rölesi farları açtığım zaman farlar yanıyor ama kapaklar açılmıyordu ayrıca selektör yaptığım zamanda açılmıyordu orada gözüken köprüyüde  bu yüzden atmıştım empirmedeki yol yanıktı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

yağmurdan sonra adetmidir bilmiyorum benimkide yağmurdan sonra açılmadı.far kolu ile çalışmıyor,düğme ile çalışıyor sebebi ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...