Jump to content

Mazda Servisinde Aracıma Xenon Far Taktırdım ama..

jusso
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Uzunlara ve sislere takılmasını ben de uygun bulmayanlardanım.

Uzun farlarda uygun olmaması selektör yaptığınızda xenon tam ısınamadığından verim alamazsınız. Xenonlar tam aydınlatma sağlayabilmeleri için belirli bir zaman geçmesi gerekiyor.(4-5 sn civarı)

Sislerde ise xenon takıldığında sise girerseniz her taraf bembeyaz oluyor ve hiç birşey göremiyorsunuz. Sürüş açısından sislere takılması da uygun değil.

Fiyat konusuna gelirsek aracı aldığımda serviste 800 TL civarına takıyorlardı ki ( 2007 ) o zamanlar pahalıydı xenon. Ben arkadaşımın önerisiyle Kamasonic (160 TL ) diye bir marka taktırdım 3 yıldır gündüz de farlar açık gezmeme rağmen bir kere sönmedi, aydınlatmasından da son derece memnunum maşallah :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar xenonlar cenmax imiş. onlara italya'dan geliyormuş... öyle diyor en azından. 800 lira verdik biz bu cenmax arkadaşlara. ki bence bir tanesi biraz daha aşağıya bakıyor. park ederken duvardan yansıyan ışıkla gözlemlediğim bu. ayrıca park lambaları xenon değil. kısalar açıkken sarı beyaz çok çirkin görünüyor. o park lambalarını da değiştiriyorum. 100 lira civarı bir fiyat istediler.

cenmax xenonlar nasıldır? bu fiyatı heralde hak etmiyordur da en azından en dandiği olmadığını ümit ediyorum. diyeceksiniz kazığı yediniz hala neden park lambası falan taktırmaya çalışıyorsun. o renk farklılığını gördükçe hatırlıyorum ve sinirleniyorum. unutmak için değiştiriyorum. 10 yılda bir aileye sıfır araba gelir böylesi birşeyden dolayı tadımızın kaçması hiç hoş değil.  :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ufacık park lambalarına 100 TL mi istediler?  Herhalde taktırmamışsınızdır.100TL ye millet xenon taktırıyor.10-15 TL civarı beyaz ledli park lambası alacaksınız.

dışarıdan satın alıp serviste taktırın böylece garantide bozulmaz taş çatlasın 50 liraya mal olur size
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yusuf, artık sessiz kalamayacağım.

Bugüne kadar hiçbir serviste 500 den daha fazlaya takılan bir xenon görmedim ki kralı Philips tir, Mtec tir, Cenmax değil.

Google da yaptığım ilk aramada bulduğum linke bakılırsa fiyatı da en fazla 300 TL civarında. MTEC ler daha da ucuz 180-200 arası. Montaj parası da 100 TL de aldın diyelim rayici 300-400 TL dir bunun 800 TL alınmaz.

Cenmax H7 600K

MTEC H7 6000K

Ayrıca parklara takacağın ampul de bildiğin standart dipsiz ampul. Yandığında beyaz ışık verecek. Hatta aynı ampulleri kapı içlerine ve harita ışıkları ( kapı açılınca içeride yanan ışıklar ) için de kullanabilirsin.

En pahalısı 13 TL dir. Internette KDV dahil 8.84 TL ye satılıyor.

MTEC Super Whıte Dipsiz Park Ampülü

Bu kadar da olmaz diyorum. Bence Mazda Iletisime geç durumu bildir ve hakkını ara. Daha fazla kazıklanma..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Diyecek söz bulamıyorum.Bende Cenmax xenon kullanıyorum.İtalyan falan değildir.Türk markasıdır.Tayvan'dan yada çinden'den malı alır burda cenmax yaparlar.Xenon problemsiz.Ben 6000 k olanını kullanıyorum.

Park ampul ise tam komedi.Maksimum 10 lira olan şey nasıl 100 lira tutar.Bizim Mecidiyeköy'de xenon takarken istersen parklarıda değiştirirler.Para mara da almazlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynı yerden bende bu işlemi yaptırdım daha önce yazmıştım forumda .. Bende arkadaş gibi uzunlarında xenon olacağını zannetmiştim..  xenon la Bixenonun farkını o zaman bilmiyordum. Hatta ben o paraya sislerin bile xenon olacağını düşünmüi ve gördüğümde acayip dumur olmuştum ..hatta o  park lambasını gördüğümde beynimden vurulmuştum..Parkların dış plastik bölümünde park lambasına denk gelen yer düz kalıyor ..çıplak lamba görünüyor ..çok çirkin ..biraz işleme vs yapsalar lamba görünmese çok daha iyi duracak ..Ford focuslarda arkada göya ledli lamba varmış gibi plastiği pürüzlü vs yapmışlar ışığı dağıtıyor hiç olmaz ise lambalar görünmüyor. Neyse fiyat aynı fiyat vs  ben kızgın bir şekilde gittim bayiye .. ha birde bana xenonun çok iyi olacağını ameriken mı italyan mı bilmem ne olacağını söyledilerdi ..dandik çin malı kullanmadıklarını söylediler .. neyse benim gönlümü almak için o park lambalarını kendi hesaplarına yapacaklarını söylediler .. ben o ara sisleri de yaptırmak istiyordum .. yanlız heme olamıyacağını aracı bir gün bırakmak lazım olduğunu söylediler ..sisler için yani ..bende yurtdışına çıkacağımdan daha sonra yaptıracağımı söyledim ..  Mevcut xenonların markasına da bakmadım ..İstanbula geldiğimde ilk iş markasına bakacağım ..eğer  bahsedilen daha ucuz markalar ise  ipliklerini de  pazara çıkarmak için ne gerekiyorsa yaparım ..Zaten aracı alırken çok acele ile çok acemice aldım ..herhalde bir mazda 3 ü daha fazla paraya atamazlardı ..

selamlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Durum çok üzücü ama senin orijinal teyp konusunu hatırlıyorum da xenon u hatırlamıyorum ???

Teyp konusu  konuşulurken aracın fiyatına dahil olanları yazmıştım .. şikayet olarak değil  ..Hep merak ediyordum burda da kazıklandık mı diye nitekim öyle olmuş ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sonuçta aracı alırken belli pazarlıklar ediliyor az çok indirimler oluyor. bence bu konuda hak aramak oldukça güç. diyelim ki aracın liste fiyatı 43.500. biz de pazarlıklarla falan aracı 43.000 liraya düşürdük. aldığımız aksesuarlar da 750 lira tuttu. kağıt üstünde aksesuarların fiyatı 250 lira bile görünebilir. bir hak aranabilir mi bilemiyorum doğrusu..

biz impressive at'yi 43.000tl'den anlaştık. buna bagaj havuzu, mikelaj egzos, kauçuk paspas ve xenon far eklettirdik. etti 44.000tl. kağıt üstünde bu fiyatlar çok olağan görünecektir...

burası da türkiye'nin en büyük ve sanıyorum tek mazda forumu. insanlar bilgilensin. ya da daha açık bir ifadeyle bize giren size girmesin. birçok konuda arkadaşlarım bana danışır ancak araba konusunda hele ki bu aksesuarlar konusunda zerre kadar bilgim yoktur. ne yazıkki ülkemizde bu durumu fark eden insanlar bunu içleri rahat bir şekilde istismar edebiliyor.

oğuzhan arkadaşım haklısın biraz araştır öyle yaptır diyorsun. ancak bir markanın bayisinde sunulan opsiyonel özelliklerin fiyatları farklı olsa da kalitelerinin standart olmasını bekliyorsun.

keşke insanlar böyle yapmasa. çünkü sonuçta olan şeyi özetlemek gerekirse, benim girdiğim zarar sonucunda, bu foruma uğrayan ve bu konuyu bir şekilde gören kişiler olursa o bayiyi tercih etmeyecektir.

umuyorum araç uzun yıllar sorun çıkarmaz da unutur giderim bu olayı  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence olayı sadece forumu okuyanlar bilgilenip o servisi tercih etsine bırakmamak lazım. Malum sen de buraya gelmeden önce yaptırdığın işlemin fiyatının doğru olduğunu düşünüyordun ama burada işin öyle olmadığını anladın. Bu şekilde internet ile alakası olmayan ama bu gidişattan zarar görecek olan müşterileri de düşünmek lazım. Bu sebeple bence konunu Mazda'ya iletilmesinde fayda görüyorum.

Aşağıdaki konu sana bir fikir verecektir. İşin sonucunda duyarlı bir patron durumu düzeltme yoluna gidecektir diye düşünüyorum

http://www.mazdaclubtr.com/index.php/topic,19909.0.html

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servise gerek yok değişimi çok kolay kendisi bile değiştirebilir. 15 TL lik ufak bir lambanın garantisini ne yapacaksın İbrahim :)

Servis dışındaki işçilikler için garanti dışıdır mevzuları var ya, bende pek ayrıntılı bilgi sahibi değilim ondan dedim, ayrıca araç sahibi belki sadece serviste işçilik yaptırıyordur diye de düşüdüm, bana kalsa ben her parçasını kendim değiştiririm >:D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ya 10 TLlik ampulun 100 TLye takilmak istenmesi ? Kadir bu dipsiz ampullerin led olanlari ne kadar biliyor musun ?

ben söyliyim parklara takılan 4 noktalı led fiyatı çifti 7 lira diye hatırlıyorum, tek nokta olanlarda var daha uygundur heralde
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benm eski guzuda bu ledi ampul yuvasına takmak için ek bir dönüştürücü gerekiyordu Mazda3 de durum nasıl bilmiyorum

Senin eski kuzu kaç model bilemiyorum ama benim  2006 modelde öyle birşey gerekmiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Senin eski kuzu kaç model bilemiyorum ama benim  2006 modelde öyle birşey gerekmiyor

91 323 dü abi benimki, bende ara dönüştürücü vardı, normal ampulu led soketine çeviriyordu
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...