Jump to content

Mazda Servisinde Aracıma Xenon Far Taktırdım ama..

jusso
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

ne yazıkki o hikmet nerdendir bilemiyorum. Far ayarı yaptırmak için gitti babam. çalıştığım için o ilgilenebiliyor. sanıyorum bu sefer idareci arkadaşa değil de doğrudan teknik servise sormuş. 20 liraya taktırmış.

gerçekten de komik şeyler dönüyor.

ayrıca farın ayarlı olduğunu söylemişler. bence değil. dikkat ettiğim zaman zeminle mi alakalı yoksa gerçekten de öyle mi iyice emin olup tekrar gideceğim.

bu arada merser'den fiyat aldım xenonlarla ilgili. pazarlık yapmadan philips xenonlara 500 lira istediler.

bilginize.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sordunmu yapian yuzde seksen indirimin hikmetini ?

Ahlaki değerleri rahatsız etmiştir kendilerini ..Ya da müşteri memnuniyeti ayağına yapılan bir eylemdir. Sonuçta onlar da bir çalışan ve bayi aksesuardan vs  para kazanıyor mantığı .. Ama bu kadar da  olmaz ki ..ses duyuracaksın ki bir daha yeltenmesin ..Bence  garanti süresi kapsamında  yetkili servislere  mahkum tüm arkadaşların bir şey yaptırmadan  foruma danışması elzemdir. Hatta bu  konu üzerine bir başlık açarak dileyen oraya yazsın derim .. Başlığın adıda Yetkili Servise yolum düştü yardımlarınız rica.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben alarm-park sensörü-xenon-led li stop falan filan hepsini dışarıda taktırdım.Garanti falanda bozulmadı

Garanti bozulmaz zaten ama atıyorum ileride çıkabilecek elektriksel bir arıza durumunda servisin siz xenon taktırmışsınız bu yüzden sorun olmuş diye sebep bulabilir. Bundan dolayı (bende dahil ) bir kısım servise taktırmaktan yana.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Garanti bozulmaz zaten ama atıyorum ileride çıkabilecek elektriksel bir arıza durumunda servisin siz xenon taktırmışsınız bu yüzden sorun olmuş diye sebep bulabilir. Bundan dolayı (bende dahil ) bir kısım servise taktırmaktan yana.

Servisin tutumu önemli.Ben hatırlıyorum jant+yay takıp sonra z kollarını garantiden değiştirmişdim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3-4 sene önce sislere ve kısalara Cyclone marka xenon taktırmıştım ki o zamanlar baya pahalı sayılırdı fiyatlar.. ampul tipine hatta 6000k veya 8000k olmasına göre de bariz fiyat farklılıkları oluyordu şimdi o da kalmadı bildiğim kadarıyla.. 2 takım 8000k'ya kısalara 450, sislere 500 olmak üzere toplamda 950tl vermiştim hiç unutmam 8:) ama şimdi gayet uygun yani fiyatlar, 1 al 2 öde kampanyası yapmış olsalar bile bu fiyat abartı kalır geçmiş olsun.. Mazda'ya bildirmenizde fayda var..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sizin bu konuda sessiz kaldığınızı düşünüyorum dua etsinler onlar size bana böyle bir şey yapacaklar burunlarından getiririm eminim forumdaki bir çok kişi böyle düşünüyor

dostum bazı şikayetleri resmileştirebilmek için elinde bazı belgeler de bulunmalı. benim elimde araç şu kadar, aksesuarlar ise bu kadar diye bir fiş-fatura yok. ben cumartesi günü mazda'yı zaten arayacağım. doğru hareket etmek lazım. araç bana 43000liraya bırakılmış. 1000 lira da aksesuarlar. mazda bu arkadaşa döndüğünde, böyle bir şikayet var dediğinde, biz aracı 43400'e bıraktık diyebilir. ,

ayrıca babam işleri hallediyor görünse de asıl onun yüzünden sessiz takılmak zorunda kalıyorum. kalbi olan insan. yeminle korkuyorum böylesi olaylarda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yusuf, sizin avantajınız iki kişi olmanız .

Aynı yerden bende bu işlemi yaptırdım daha önce yazmıştım forumda .. Bende arkadaş gibi uzunlarında xenon olacağını zannetmiştim..  xenon la Bixenonun farkını o zaman bilmiyordum. Hatta ben o paraya sislerin bile xenon olacağını düşünmüi ve gördüğümde acayip dumur olmuştum ..hatta o  park lambasını gördüğümde beynimden vurulmuştum..Parkların dış plastik bölümünde park lambasına denk gelen yer düz kalıyor ..çıplak lamba görünüyor ..çok çirkin ..biraz işleme vs yapsalar lamba görünmese çok daha iyi duracak ..Ford focuslarda arkada göya ledli lamba varmış gibi plastiği pürüzlü vs yapmışlar ışığı dağıtıyor hiç olmaz ise lambalar görünmüyor. Neyse fiyat aynı fiyat vs  ben kızgın bir şekilde gittim bayiye .. ha birde bana xenonun çok iyi olacağını ameriken mı italyan mı bilmem ne olacağını söyledilerdi ..dandik çin malı kullanmadıklarını söylediler .. neyse benim gönlümü almak için o park lambalarını kendi hesaplarına yapacaklarını söylediler .. ben o ara sisleri de yaptırmak istiyordum .. yanlız heme olamıyacağını aracı bir gün bırakmak lazım olduğunu söylediler ..sisler için yani ..bende yurtdışına çıkacağımdan daha sonra yaptıracağımı söyledim ..  Mevcut xenonların markasına da bakmadım ..İstanbula geldiğimde ilk iş markasına bakacağım ..eğer  bahsedilen daha ucuz markalar ise  ipliklerini de  pazara çıkarmak için ne gerekiyorsa yaparım ..Zaten aracı alırken çok acele ile çok acemice aldım ..herhalde bir mazda 3 ü daha fazla paraya atamazlardı ..

selamlar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biladerimin başına böyle bişey gelse varya kesin adamlar 2. aracı hediye ederler :2funny: :2funny:

inşallah biladerinin başına böyle birşey gelmez ..Ben hayatımda ilk defa kendi aracıma sahip oluyorum ..Acemilik oldu. Bu olay güvenden dolayı meydana geldi .Biraz da aceleden dolayı .Herşey biranda olsun istedim. İnanın hiçde vaktim yoktu. E şimdi biraz olsun tecrübe sahibi olduk.

Şimdi arkadaşlar samimi olarak birşey soruyorum  bendeki xenonların fiyatı da arkadaşın ki gibi pahalıya geldi,  ben henüz markasını vs bilmiyorum .. Diyelim ki markası  vs  özelliği öğrendim. Ve diğer mazda yetkili servislerinde bu işi aynı şartlarda 300-400 tl daha  ucuza yapıldığını öğrendim. Gerçekten ne yapmalıyım. Geçen benim teyp konusunu hatırlayın. Sonuçta adamlar iade ettiler.Ama teybi  benim söylemeden verilmesi gerekli idi , bunu yapmamışlardı.

Bunu mazdaya iletmemizin sonucunda neler olabilir ?  Yada bütün bunları herkese yayıp adamlarında yüzüne vurup servis olarak artık kendilerine gitmeyeceğimizi belirtip başka bir servise yönelmek mi daha doğru olur ..Adamları bu yüzden vuracak halimiz yok sonuçta ..Yapılan bir ayıp ise ayıbı yüzlerine belge ile vurup çekip gitmek ,zararın neresinden dönersen kardır demek de mantıklı değilmi ?

Ha diğer variyantta yetkili bayii, tamam özür dileriz böyle bir hata oldu , garanti süresi boyunca Bakımlarınız % 50 indirimli veya araca  marshipyel takalım  vs  aksesuar yapalım deyip gönül almaca olursa e bizde taştan değiliz buzları eritiriz diye düşünüyorum. Öncelikle son seçenek için ilk yapılacak iş iki yetkili mazda servisinden yapılan iş için fiyat alınacak. ve sonra bu bilgilerle ilgili bayiye gidilecek ..Aynı 29-30 u İstanbuldayım ..Yusuf arkadaşla irtibatayız..Bu işi sessiz sedaız lehimize çevireceğimize inanıyorum ..

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest metin_4154

Biladerimin başına böyle bişey gelse varya kesin adamlar 2. aracı hediye ederler :2funny: :2funny:

Bunu şunun için söyledim Mazda fabrikasına kadar arardı yemin ediyorum.Lastik aldı bi kere adamları bi dövmediği kaldı gitti değiştirdi yeni lastiklerle daha bunun gibi bir sürü var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fiyat araştırmasından sonra bayi ile konuşmak en mantıklısı herhalde. Fiyat konusunu araştırdığınızı ve yapılan işlemin çok yüksek tuttuğunu düşündüğünüzü belirtirsiniz. Uygun bir çözüm yolu bulunmaması durumunda mazda iletişim hattına şikayetinizi ileteceğini bildirebilirsiniz.

aklınızda bulunsun ben philips marka (en kalitelilerinden biri diye geçiyor) herşey dahil 500 liraya taktırdım. Servis müdürü, ön tamponun sökülüp balastların tampon içinde uygun bir yer olduğunu ve buraya konacağını söyledi. Yani tamponun sökülmesi ve takılması fiyatı da dahil. Ama ben sökme takmaya mecbur olmadıkça biraz karşı olduğum için bu işi yaptırmadım. Şahsuvaroğlunda yaptırmıştım fakat firma Mazda bayiliğini kapattı. Servis müdürü Cem, Evo'ya geçti. Oraya sorabilirsiniz. Tahminimce de avrupa yakasında en iyi fiyatı burası verecektir diye düşünüyorum.Özaydın' da iyi fiyat verebilir onlara da danışabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamer, herşeyden önce onlara durumun iletilip ne tür bir karşılık vereceklerini görmek gerekiyor. Belki de hemen kabul edip bir çözüm yoluna giderler.

Eğer yapıcı olmazlarsa durumu Mazda İletişim'e bildirip oradan bir geri dönüş almanızı tavsiye ederim. Sonuçta eminim Mazda'nın da bir iç denetimi ve yaptırımları vardır. Ben en kötü ihtimalle buradan sonuç alabileceğinizi düşünüyorum.

Tabii bunları yaparken öncelikli amaç sizin maduriyetinizin giderilmesi, ikinci amaç da sizden başka kimsenin madur edilmemesi.

Bu durum için geçerli değil ama daha önce örnekleri oldu, servise saldırıp mağduriyeti gidermekten ziyade daha fazla ne koparırız mantığı ile hareket edilirse haklı iken haksız yere düşülüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamer, herşeyden önce onlara durumun iletilip ne tür bir karşılık vereceklerini görmek gerekiyor. Belki de hemen kabul edip bir çözüm yoluna giderler.

Eğer yapıcı olmazlarsa durumu Mazda İletişim'e bildirip oradan bir geri dönüş almanızı tavsiye ederim. Sonuçta eminim Mazda'nın da bir iç denetimi ve yaptırımları vardır. Ben en kötü ihtimalle buradan sonuç alabileceğinizi düşünüyorum.

Tabii bunları yaparken öncelikli amaç sizin maduriyetinizin giderilmesi, ikinci amaç da sizden başka kimsenin madur edilmemesi.

Bu durum için geçerli değil ama daha önce örnekleri oldu, servise saldırıp mağduriyeti gidermekten ziyade daha fazla ne koparırız mantığı ile hareket edilirse haklı iken haksız yere düşülüyor.

Ben karşılığın dayatma ile değil seninde söylediğin gibi durumu kendilerine iletilmesi sonrası çözüm yolları olarak demek istedim ..Bu çözüm yolları bahsetiğim gibi türlü indirimler vs . Dediğin gibi yapacağım, inşallah hayırlısı ile doğru yolu buluruz ..

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Aynı firmadan 2010 Nisan başında Mazda 3 Sedan Imp. A/T bir araç da ben aldım. Ekstra olarak cam filmi (400TL), deri döşeme (1600TL) ve xenon far (Cenmax yine ve 900TL) aldım. Hediye olarak da boya koruma ve krom egzoz ucu verdiler. Aracı teslim aldığımda herşeyiyle mükemmeldi. Özellikle deri döşemesi çok güzel olmuştu. Akşam eve geldim ve bizimkilere arabayı gösterirken ne oldu dersiniz. Xenonlardan birisi yanmıyor daha doğrusu ateşleme yapmıyor. Farı açkapa yaparak arasıra (kafasına göre) yanıyordu. Bir-iki gün böyle kullandım. Akşam işten çıkıyorum far yanıyor, yolda giderlen biryerlerde kafasına göre sönüyordu.

Hafta sonu Ataşehirde Honda bayileri var, oraya gittim sorunu anlattım, onlarda komple kiti değiştirdiler. 1-2 gün sonra sonuç aynı yine farın birisi bazen yanıyor bazen yanmıyor. Sonra tekrar servis ve tekrar değişim. Servis müdürü tüm devreleri kontrol ettim artık olmaz dedi. Tamam dedim çıktım yola. Ataşehirden Çekmeköy'e doğru TEM girdim ve "bi  bakayım far yanıyor mu" diye emniyet şeridine girdim (maksimum 500 Mt gittim) baktım şoför tarafı yine yanmıyor. Sinirden o şekilde (tek farı yanık) döndüm tekrar servise. Çağırdım yetkiliyi ve o şekilde gösterdim xenon farları (Daha önce hiç yanmadığını görmemişti hep söylediğime inanarak değişim yapmıştı). Şaşırdı. Zaten satın aldıktan sonra xenon araştırması yaptığım için kazıklandığımı, piyasanın en iyisi dedikleri philips'in bile 500 TL civarında olduğunu öğrenince iade için bahane arıyordum. Bu şekilde servise söktürdüm xenonları. Boşuna 3 defa tampon sökülüp takılmış oldu ama 900 TL'yi de vermedim ve orjinal hali ile kullanmaya devam ediyorum.

Ancak orjinal farların da karanlık ortamlarda çok aydınlatmadığını düşünüyorum. Benim far ayarları en yüksekte olmasına ragmen bana yetersiz geliyor. Ya far ayarlarını yükselttireceğim ya da piyasadaki 100-150 TL'lik xenonlardan taktıracağım.

Selamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...