Jump to content

Mazda Servisinde Aracıma Xenon Far Taktırdım ama..

jusso
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Xenon ile uğraşmak istemezsen Osram Nightbreaker taktır, 30-40 TL,  kendin bile değiştirebilirsin. Orijinalinden iyi ama xenon kadar değil ..

Garantide sorun olmaz değil mi? Bende Pamıka taktırayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba,

Aynı firmadan 2010 Nisan başında Mazda 3 Sedan Imp. A/T bir araç da ben aldım. Ekstra olarak cam filmi (400TL), deri döşeme (1600TL) ve xenon far (Cenmax yine ve 900TL) aldım. Hediye olarak da boya koruma ve krom egzoz ucu verdiler. Aracı teslim aldığımda herşeyiyle mükemmeldi. Özellikle deri döşemesi çok güzel olmuştu. Akşam eve geldim ve bizimkilere arabayı gösterirken ne oldu dersiniz. Xenonlardan birisi yanmıyor daha doğrusu ateşleme yapmıyor. Farı açkapa yaparak arasıra (kafasına göre) yanıyordu. Bir-iki gün böyle kullandım. Akşam işten çıkıyorum far yanıyor, yolda giderlen biryerlerde kafasına göre sönüyordu.

Hafta sonu Ataşehirde Honda bayileri var, oraya gittim sorunu anlattım, onlarda komple kiti değiştirdiler. 1-2 gün sonra sonuç aynı yine farın birisi bazen yanıyor bazen yanmıyor. Sonra tekrar servis ve tekrar değişim. Servis müdürü tüm devreleri kontrol ettim artık olmaz dedi. Tamam dedim çıktım yola. Ataşehirden Çekmeköy'e doğru TEM girdim ve "bi  bakayım far yanıyor mu" diye emniyet şeridine girdim (maksimum 500 Mt gittim) baktım şoför tarafı yine yanmıyor. Sinirden o şekilde (tek farı yanık) döndüm tekrar servise. Çağırdım yetkiliyi ve o şekilde gösterdim xenon farları (Daha önce hiç yanmadığını görmemişti hep söylediğime inanarak değişim yapmıştı). Şaşırdı. Zaten satın aldıktan sonra xenon araştırması yaptığım için kazıklandığımı, piyasanın en iyisi dedikleri philips'in bile 500 TL civarında olduğunu öğrenince iade için bahane arıyordum. Bu şekilde servise söktürdüm xenonları. Boşuna 3 defa tampon sökülüp takılmış oldu ama 900 TL'yi de vermedim ve orjinal hali ile kullanmaya devam ediyorum.

Ancak orjinal farların da karanlık ortamlarda çok aydınlatmadığını düşünüyorum. Benim far ayarları en yüksekte olmasına ragmen bana yetersiz geliyor. Ya far ayarlarını yükselttireceğim ya da piyasadaki 100-150 TL'lik xenonlardan taktıracağım.

Selamlar.

ben 500 liraya philips taktırdım. ama tavsiyem Mtec marka taktırmanız. benimde ampulun boyunun kısa olmasından dolayı son çizgi geriye düştü. sadece bu problemim var. ama mtec taktıran ve problem yaşan 1 kişiye daha rastlamadım. philips taktırırsanız da far ayarı yapılabileceğinizi bilmenizi isterim. ben servis zamanı bir ayar yaptıracağım. ben şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ancak orjinal farların da karanlık ortamlarda çok aydınlatmadığını düşünüyorum. Benim far ayarları en yüksekte olmasına ragmen bana yetersiz geliyor. Ya far ayarlarını yükselttireceğim ya da piyasadaki 100-150 TL'lik xenonlardan taktıracağım.

Selamlar.

Aynısı benim başımada geldi 3 defa degişti ama sorun bence far sensöründe açık unuttugunuz zaman hemen problem çıkartıyor kısa xenonlar bende söktürdüm ama sislerdeki duruyor herhangi bir problem olmadı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynısı benim başımada geldi 3 defa degişti ama sorun bence far sensöründe açık unuttugunuz zaman hemen problem çıkartıyor kısa xenonlar bende söktürdüm ama sislerdeki duruyor herhangi bir problem olmadı

Tam olarak katılmıyorum. Çünkü örneğin gündüz ben farları açtığımda ikisinin de yandığını görüyorum. 15-20 km'lik bir yoldan sonra kontrol ettiğimde ise tekinin yanmadığını görüyordum. Ara sıra farı sürekli aç kapa yapınca yaıyordu. İlginç bir durum ama ben takılan xenon'a kabahat bulmuştum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ben karşılığın dayatma ile değil seninde söylediğin gibi durumu kendilerine iletilmesi sonrası çözüm yolları olarak demek istedim ..Bu çözüm yolları bahsetiğim gibi türlü indirimler vs . Dediğin gibi yapacağım, inşallah hayırlısı ile doğru yolu buluruz ..

Selamlar.

Merhabalar,

Hepinize tekrardan yeni yıllar diyelim ..herşey gönlünüzce olsun  ..Gelelim bizim meseleye ..Gittik hoşbeş selam sabah çay kahve sigara .. girdim konuya .. İlk baştan mazda clup üyesi olduğumu söyledim ..zaten bu aracın bana kendilerine göre iyi fiyattan sattıklarını, ancak clup aracılığı ile sattıkları  aksesuarların piyasa fiyatlarından çok yüksek olduğunu, bu durumun bize dokunduğunu ve  forumda  bayileri ile ilgili şikayetlerin arttığını bu durumu değerlendirmesini söyledim .. başladı anlatmaya .. uzun uzadıya yazmayacağım ..işte fiyatların günden güne değiştiğini ellerinde min. satış rakamlarının liste halinde kendilerine verildiğini  .. çok özel durumlarda  fiyatları aşağı çekebildiklerini söyledi .. xenon olarak sattıkları markanın yerlisi de olduğunu ancak  bize sattığı malın italyan olduğunu vs söyledi .. şimdi ne diyeyim ..  mazda iletişime haber verilecek gibi laflar ettim .. sonrası açıklamaları devam etti .. konuşmanın sonunda sonuc yok tabi .. olan bize oldu ..

Ayın 11 ine kadar burdayım .. vakti olan arkadaşlarla buluşup tanışmak  ve vesile ile  yapılan deri işçiliğini ve xenonları göstermek isterim .. İkamet Anadolu yakasında ..

Selamlar ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

alınmış alınmıştır, artık düşünmeyin keyfini çıkartın yeni aracınızın, şikayetinizi belirttiniz bir daha orayı kullanmazsınız. tabi bizimde bilgimiz oldu servisin nasıl bir düşüncede olduğu hakkında

bilgilendirmeleriniz için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Mazda 3 lerde orjinal yani şu anda Türkiye'de sadece Mazda 3mps'lerde olan xenon lardan bahsediyosanız, (ki orjinali budur.Mazdanın kendi ürettiği) farların ve arkasındaki aparatların komple değilmesi gerekiyor. Bunu da 800 lira veya 1200 liraya yapmazlar. 2500 civarı birşeydi yanılmıyorsam.Forum içinde konusu geçmişti oradan hatırlıyorum. 

Farlara sadece xenon kit uygulandı ise fiyatlar 150'den başlayıp yukarı doğru gidiyor. Ama 800 veya 1200 liraya bende hiç görmedim. farın balastı üzerindeki markaya bakın. Bende aracı aldığımda servis problem çıkarmasın diye gidip servisinde taktırdım. Kendileri philips markayı önerdiklerini söyledi ve 500 lira bir fiyata yaptırmıştım. Ama Bülentin söylediği gibi 180 lira civarı Mtec'ler var ve memnun olmayan bir kişiye daha rastlamadım. :)

Hatta ben philipslerden biraz memnuniyetsizim. farların son kesme çizgisi biraz geriye geldi, dolayısı ile karanlık yollarda ileriyi göremiyorum ve bu tehlike yaratıyor.Servis farların kısa olmasından dolayı bunun olduğu(ampuller kısaymış) fakat yeniden ayarlanabileceğini söyledi.Servis zamanı ayarlatmayı düşünüyorum.

Kısa farlar ve uzun farlar ayrı olduğu için sadece kısa farlara xenon takılıyor, uzunlara da taktırabilirsiniz ama ayrıca aparat almak lazım ekstra masraf. ama bende tavsiye etmiyorum. hem karşı tarafı rahatsız eder, hemde yağmurlu ve sisli havalarda kaliteli görüş elde edilmez.

selam Halil bey anladigim kadari ile mazda3 un orjinal xenon lari ile tanisikliginiz var,ben 1 hafta kadar önce 2004 2.0 gt mazda 3 aldim bunda yukarida bahsettiginiz mazda mps deki orjinal xenon var snirsam,ampulun biri yanmiyor kendim degistirmek istiyorum ampulu fakat nasil yapmam gerek net bi fikrim yok,sol farin arkasinda 2 cm kadar bir yer var ve arkasinda sigorta kutusu sagda ise silecek suyu ve sanirsam fren hidroligi yada direksiyon.sorum  bu ampuller degistirirken nasil bir yol izleniyor bilginiz varmidir,hicbisey skmeden o 1  2 cm lik yerden degistirebilirmiyim bunu yada sökulmesi gerekenler nelerdir farin arkasi silindir  kapali siyah bir duzenek cevirerek acilabilecek bir kapak var sanirim,saygilar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Kısa farlara serviste xenon taktırdım. Çok kötüydü. Söktürüp elif tunning de 4300 kelvinlik taktırdım. Şimdi markasını hatırlayamadım ama çok çok memnunum

Standart halojenlere göre durum nasıl? Karşıdan gelenin gözünü alıyor mu?

Özellikle 2. nesil kullanıcılarının görüşlerini alabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Standart halojenlere göre durum nasıl? Karşıdan gelenin gözünü alıyor mu?

Özellikle 2. nesil kullanıcılarının görüşlerini alabilir miyim?

Night breaker gibi halogenlerle karşılaştırılamaz ama normal halogenlere göre yağmursuz havalarda avantajlı. Yağmurda verimsiz kesinlikle.

Karşıdan gelenin gözünü almıyor. Neticede Xenon merceği olmasa da merceğimiz var. Odağı iyi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Night breaker gibi halogenlerle karşılaştırılamaz ama normal halogenlere göre yağmursuz havalarda avantajlı. Yağmurda verimsiz kesinlikle.

Karşıdan gelenin gözünü almıyor. Neticede Xenon merceği olmasa da merceğimiz var. Odağı iyi

4300k xenon ampulleri de mi yağmurlu havada verimsiz Mehmet abi? 

4300k xenon mu yoksa performans halojen ampulu mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abim 4300 de kullandım, performans halogenleri kadar yağmurda etkilisini görmedim. İlhan abi de şikayetçiydi en son xenonların yağmur performansından

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

4300k xenon ampulleri de mi yağmurlu havada verimsiz Mehmet abi?

4300k xenon mu yoksa performans halojen ampulu mu?

Ben sarı-beyaz xenondan (4300) yağmur kar karanlık oldukça memunum. İlk başta serviste takılan Philips xenon(kelvin değerini hatırlamıyorum ama aşırı beyazdı) gece yağmur yağdığında karanlıkta gidiyoruz gibi olduk.

Ben sarı-beyaz xenondan (4300) yağmur kar karanlık oldukça memunum. İlk başta serviste takılan Philips xenon(kelvin değerini hatırlamıyorum ama aşırı beyazdı) gece yağmur yağdığında karanlıkta gidiyoruz gibi olduk.

Sanırım burada marka da önemli.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abim 4300 de kullandım, performans halogenleri kadar yağmurda etkilisini görmedim. İlhan abi de şikayetçiydi en son xenonların yağmur performansından

En iyisi o zaman yurtdışından Philips Xtreme vision h11 almak abi, sağolasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...