Jump to content

Kuvvetli Yağmurda Araç İçine Su Alıyor

mecazim
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

mustafa abi vermiş oldugun foruma baktım su alabilecek noktaları öğrendim bakarım elimden gelir az çok tamir işleride abicim araça binmediğim halde ne yağmura ne kara maruz kalmadığı halde yinede ıslanırmı bu bagaj ıslanıyo işte

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bizimki de su alıyor yoğun yağmurda şoför tarafı stop lambasının ordan alıyo zamanla lastikleri sızdırmazlık özelliğini kaybedebiliyor haberiniz olsun kışın bi kere su girdi mi kolay kolay kurumuyor zaten

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

rutubet konusunda uzman biri olarak bir yerde nemlenme olması için bir yerden su almasına gerek yoktur. sıcak soğuk çakışması, sera etkisi, hava almama gibi nedenlerle nemlenme görülmesi normaldir. senin bunu anlayabilmenin tekbir çaresi var. bagajını güzelce kuruttuktan sonra arabanın arka koltuklarını bir hafta süreyle yatırarak kullanmaktır. dolayısıyla iç kabindeki havayla eşit sıcaklığa getirerek nemlenmenin su sızmasındanmı yoksa sıcaklık uyumsuzluğundanmı anlamana yardımcı olacaktır. ayrıca bu süre zarfında bagaj fitillerinden soğuk hava girişinin olup olmadığını kontrol etmendede fayda var...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 8 ay sonra ...

aynı sorun bende de var araç yağmur görünce bagajdaki halılardan kontraplaklı olanın altındaki yumuşak süngerimsi malzeem aracın sol tarafı ıslanıyor. hafta sonu ilk iş stop lambasını sökeceğim

ayrıca bagajı terleyen arkadaşlara bir önerim aracınızı akşam park ettiğinizde arka koltuklarınızı açın ki aracın içerisindeki hava eşitlensin ve en azından gece terleme yapmasın ben genelde arka tekli tarafı açıyorum öyle kitliyorum aracı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçen hafta bu sorunu yaşadım ve sitede paylaştım...aynen dedikleri gibi krikonun orda su vardı...elektrikçi bi arkadaşım var stoplardandır dedi bıraktım silikon, japon yapıştırıcı falan derken stopları haletttiğini söyledi, gerçi mart ayında stopların etrafındaki keçeler değişmişti bakımda sorucam bakalım servise,,, bu arada tampon bağlantılarının olduğu klipslerin çevresindede sorun var dedi ve onların etrafınıda silikonladığını anlattı...bugün aracı yıkattım bi sızma yoktu ancak yağmur yağmadan bişey demek zor bence keza en iyi yağmurda belli oluyor. Umarım kaportacının dediği gibi değildir o tamponu sökmeye kararlıydı:)...sanırım bu iş biraz sabır işi ve hiç bir usta bu işle zaman kaybetmek istemiyor.....sanki ıslak ve kokan bir bagajla gezmek bu sorunu yaşayanların kaderiymiş gibi bir yaklaşım var...kızıyorum açıkçası.Sen yap kardeşim ve sonucunda ücretini talep et. Sanki lamba vs değişirken para veriyoruzda bu sorunu halledince öpücük verelim diycez:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu ilginç sorunu şöyle çözdüm ,bagaj fitilini söktüm içinde biriken toz ,suyu görünce çamur oluyor ve suyu nasıl başarıyorsa içeri taşıyor ,fitilin içini ve karşılığını iyice temizledim olay çözüldü ,tabi tekrar toz birikince yine aynı şey olacaktır.

familia için diyorum ; stoplardan su almaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

ya sorcam ayıp olcak, Mazda 3 coupe ney ??? varmı öyle bişey (olker444)

Coupe

2 veya 4 oturma yeri olan , 2 kapılı , 2 veya 4 yan penceresi olan kapalı binek taşıtı

İki kişilik olup bir arka oturacak yeri olanlar clup coupe olarak adlandırılmıştır.

SAE coupeyi iç hacmi 934 litreden daha küçük otomobil diye tanımlar

Fransızlar yolcu bölümü bir ara cam bölme ile sürücü bölümünden ayrılarak aracın sürücüsünün açıkta yolcularının kapalı mekanda seyahat ettiği ilk taşıtlara coupe chauffeur adını vermişlerdi.

Genellikle dört kişilik iki kapılı arkada oturma yeri sabit tavanlı , öndeki oturma yerlerinin üstü açılabilir arabalar da coupe de ville ya da town coupe olarak adlandırılmıştır. Renault ve Bugatti bu adı Panel Brougham modeli araçlar için uygulamıştı. Brougham , motorlu taşıtlar döneminin ilk sıralarında iki ya da dört kişilik kapalı otomobili anlatmak için kullanılmıştır.Bu otomobillerin keskin çizgileri ve düz yüzeyleri olanları ise Panel Brougham olarak adlandırılmıştır.

İki kapılı sürücü yanındaki koltuğun katlanabildiği otomobiller ise Opera coupe olarak adlandırılmıştır.

Ve sonuç: Mazda 3 lerde coupe modeli yok :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Daradadaammppp....  hocam 2 tane aracım var biri mazda 323 practica couoe yani ve kırmızı otomatik vites, diğeri mazda 3, siyah ve otomatik...sen yanlış yere taakılmışın... hheheeh...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Herkese iyi forumlar...Biz de 323 en sonunda abime aldık..Kapı fitillerinde sorun var mazda 323 1993 model hb 4 kapı fitilini nerden bulabilirim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhaba arkadaşlar geçen hafta sonu arabanın bagajını falan temizlemek için bagaj halısını çıkartmıştım ve ıslak oldugunu fark ettim bu krikonun oldugu yerde 3-4 parmak su biriktigini gördüm aynı şekilde karşı taraftada vardı bu suyu nereden almış olabilir aracımda simit tüp tankı var acaba onun altından alma ihtimali var mı çünkü onun kenarlarıda yani alttarafının ıslaktı malum antalya yagmurları 30cm falan su birikintisine çok girmişimdir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayır almaz.alacağı tek yer stop lambalarının çeperleri.

stop lambalarını sök ve bildiğin çekomastik ile taşırmadan sür

ve yerine monte et,olay bitti.selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...