Jump to content

2006 Mazda3'e cep telefon şarj bağlantısı...yardım?

Darkhawk
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar merhaba.Aranıza yeni katıldım.

Forumdaki İpod konusunu görünce aklıma geldi.İpod kablosunun aynı şekilde kullanıp cep telefounuma şarj bağlantısı olarak yapmayı düşünüyorum.ama bu konuda bir iki tereddütlerim var.Birincisi bildiğiniz gibi mazda3'te kontaktan anahtarı çekince aracı bütün elektrik gücü gidiyor.Ben cep telefonun devamlı şarjda kalmasını istediğim için bu konuda bir çözüm geliştirdim ama teknik olarak ne kadar mümkün yardım bekliyorum.Kontak anahtarı yokken araçta elektriğin olduğu tek yer dörtlü ikaz ışıkları(anahtarı), dolasıyle oradan bir bağlantı ile aynı ipod bağlantısı gibi aşağıya uzatıp telefon için kesintisiz şarj kaynağı yapmamız mümkün mü?

ya da küllüğün hemen üzerinde aydınlatma var acaba oradaki lambayı çıkartıp güç alacak şekilde usb kablosunu bağlayabilrmiyiz ve de eğer varsa bu ışığın sigortasından ayarlayıp park lambalarından bağımsız olabilirmi(devamlı güç verecek şekilde)?

Bu konuda fikirlerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben yapılmasını tercih etmiyorum, neden ? Araç fabrika çıkışlı olarak yapılan elektrik işçiliği belli ayrıca aku'su kaçlık bilmiyorum ama ilerleyen zamanda zayıflarsa durumu ne olur bişey diyemem. Kısa devre olmaması için rölesi bağlantısı vırt zırt derken uğraştırıcaktır. Onun yerine kontağa anahtarınızı takın öyle şarj edin (eğer şehirler arası seyyahat durumunuz yoksa)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o dediğiniz kolay iş ama bunun böyle olmamasının bir sebebi var. şarj aletini takılı unutursunuz. bitirir aküyü... demedi demeyin...

servis yolu tekrar araç bilgilerinin programlanması falan uhuu, bildiğim kadarı ile akuden zaten gelen çakmaklık bağlantısı sürekli şarj aletine göre convert yapıyor (yani akımı belli iktarda indirgeyerek sabit tutuyor) bu nedenle kontaktan ayrı çalışırsa akunuz normalden daha çabuk ömrünü tamamlar
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

servis yolu tekrar araç bilgilerinin programlanması falan uhuu, bildiğim kadarı ile akuden zaten gelen çakmaklık bağlantısı sürekli şarj aletine göre convert yapıyor (yani akımı belli iktarda indirgeyerek sabit tutuyor) bu nedenle kontaktan ayrı çalışırsa akunuz normalden daha çabuk ömrünü tamamlar

çakmakta sürekli enerji yoktur. kontağa bağlıdır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

pardon...

Önemi yok Okan Abi'm benim :) ne diyordum ha çakmaklık, yeni araçlardaki elektrik tesisatı oldukça özenli bir uyarı sensörü vb bişey yoktur tahminimce ama aracın elektrik aksamı ile oynamak diğer elektrikli donanımlara daha az güç iletimine uzun vadede ise aracın elektrik tesisatında ufak tefek hasarlara neden olabilir. Hasarı engellemek için her yapılan yeni değişikliğe özel bir sigorta ve bir röle bağlanmasını şiddetle tavsiye ederim
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki arkadaşlar.tşk.mzdanın kullanım el kitabına baktım orada kolçağın altında usb grişi gösteriyor.Tabi bizde yok.Bu usb'ye giden hattın bulunup aktif hale getirilmesi mümkünatı varmı acaba?(bu imkan yeni kasalarda var ama aslında mazdanın eski kasasında da varmış ama eski  distrütör firma bunun gibi güzel özellikleri getirmemiş,far sensörü,yağmur sensörü,usb girişi,dizel motor.hız sabitleyici...)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Zaten cep telefonlarının çoğu usb'den şarj etmeye adapte edilmiş.Bende samsung var,kendi kablosunu bilgisayarın usb.ne takıca oluyor.Aynısı Mazda'da olmaması diye bir durum olmaz herhalde.Bu konu olabilir gibime geliyor ancak bunun için birincisi kolçağın altına giden usb kablo hattının bulunması lazım.İkincis bu hattında elbet vardır sigortası bunu da bulmak lazım ama Mazda gibi elektronik aksamlı arabayı da kurcalama biraz yürek ister ama bir yolunu bulmaya çalışacam.tabi buradaki arkadaşlardan teknik destek olursa güzel olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bahsettiğiniz durumla ilgili bir sökme tertibatı işlemi yapılmadı ancak dediğim gibi bir usb kablo alıp oto çakmaklığına paralel çekebilirsiniz (arada convertör olması gerek, gücü usb seviyesinde tutacak) usb kablo içinde 4 kablo var, kırmızı olan (+) siyah olan (-) kutup diğerleride bilgi aktarımı, eğer kırmızı ve siyahı oto çakmaklığına yada teypten paralele alırsanız kısmen hatta büyük ölçüde ihtiacınızı gidericektir. (bu işlemi yaparken araya mutlaka sigorta ve röle konmalı)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İbrahim role takılması için yine kablo çekilmesi lazım (aküden vs.) zaten o kablo çekilecekse bunların hiç birine gerek yok :) sen regule devresi veya akımı azaltmak için transistör gibi birşey demek istedin sanırım

evet kesinlikle, çünkü aküden gelen güç çok gelicektir, bilgisayarın usb'si kaç V veriyor hatırlamıyorum 12 yada 5 Volt, akuden gelen akımıda usb akımına dönüştürmesi lazım, zaten sonra telefona özel usb kablosuda ona gelen akımı tekrar işlemden geçiricektir
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

her halükarda voltaj düşecek :)

ancak hepsinin bir yüzde oranı var, mesela cep telefonu kablosu usb gücünün belli bir miktarını düşüyor, akuden gelen güçte ara convert devrede usb gücünü elde edicek, yoksa direk aku bağlantısı usb kablo ile cep telefonunun bataryası güm :)
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

• Yeni Oluştur...