Jump to content

Soğuk Havalarda Seyir Halinde Arka Camdan Gelen Ses [2009 Mazda 6]

GörkemYetim
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

9 saat önce, Axela3 :

Benim aracımda mazda 3 2011. Arka taraftan gelen çıtırtı sesi beni illallah ettirdi. Ne yaptıysam sesi kesemedim. En son arka sol stop lambasından geldiğini düşünüyordum lamba oynadığı için. Bu arka cama değen klips uçları Mazda 3 lerde de var mıdır?

Mazda3 de bu durum yok.

Arka alt takımlara baktırmayı denediniz mi. Stoptan gelen ses ön koltuktan pek duyulmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10 saat önce, okkko :

Mazda3 de bu durum yok.

Arka alt takımlara baktırmayı denediniz mi. Stoptan gelen ses ön koltuktan pek duyulmaz.

Dün özellikle denedim. Ses arka cama kuvvet uygulayınca çıtırtı şeklinde geliyor. İlginçtir aynı kuvveti dışarıdan uyguladığımda böyle bir ses yok. Ve ses soğuğun aksine hava sıcak olduğunda geliyor. Bir türlü çözüm bulamadım. Servise gittiğimde göstereceğim artık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 6 yıl sonra ...

Herkese merhaba benim de böyle bir ses sorunum var arka camdan geliyor nereden geldiğini buldum fotoğrafını atıyorum ama buraya nasıl bir çözüm yapabilirim. burayla biraz oynadım esnettim falan ses kesildi ama bir süre sonra ses gelmeye devam ediyor.

arka camın tavan arasında iki tarafta var bundan. İnanılmaz bir gıcırtı sesi yapıyor çok sinir bozucu.

IMG_0270.jpeg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

plastik aksam soğukta sertleşir ve hareketli durumda ses yapabilir. bunu önlemenin yolu 1. o bölgeye silikonlu sprey sıkmak, 2. kirlilik yapmayacaksa wd 40 kullanmak, 3. veya vazelin ile bölgedeki sürtünmeyi azaltmak ve plastiğin sertliğini yumuşatmak. 

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 saat önce, Renegade :

plastik aksam soğukta sertleşir ve hareketli durumda ses yapabilir. bunu önlemenin yolu 1. o bölgeye silikonlu sprey sıkmak, 2. kirlilik yapmayacaksa w 40 kullanmak, 3. veya vazelin ile bölgedeki sürtünmeyi azaltmak ve plastiğin sertliğini yumuşatmak. 

Bir deneyeyim bakalım var elimde silikon sprey.

cevap için teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...