Jump to content

Mazda3 Sınıfı Geçti

Xman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda3 almadan önce ve aldıktan sonra yine sınıfındaki araçları hem sürdüm hem test sürüşlerine katıldım yol tutuşu olarak oldukça başarılı bir araç  performans konusunda çok abartılacak bir yığılma olmuyor eğer birinci vitesi seri değiştiremezsen ikinci viteste yığılma 2 saniyelik te olsa oluyor. Bu sürücü ile alakalı kalkıp devrini almadan vites atarsan normal :) rampalar ah o rampalar eğer hızı kaybedersen birazda dik bir rampa ise yandın :) biraz zor toparlanıyor ve benzini çok yakıyor :D fakat 0-100 denemesi yaptığım zaman 10,4 saniyede buldu  nasıl hesaplandığını soracak olan arkadaşlar olursa video çekimini gerçekleştirip hesapladım. Kısaca sınıfına göre yine iyi sayılacak bir performansa sahib

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Tasarımı, performansı, konforu ve fiyatı ile dört dörtlük araba bende oldukça memnunum, hiç bir otomatik aracı dizginlemeye çalıştığım olmamıştı, nasıl bir sistemse araç kendi gidiyor yolda , ayağımı gazdan çekiyorum gidip öndeki araçların dibine yapışıyor, düşmüyor frene basmadan araç kolay kolay ,  hergün 85 km yol yapıyorum yormuyor hem şehir içi hem şehir dışı yolda...birde ilk çalıştırma sesi var, aston martin db9 marşına benzetiyorum (tabi orjinalinide sitesinden dinlemenizi tavsiye ederim :-) )

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 9 ay sonra ...

Ben de çiçeği burnunda bir Mazda 3 kullanıcısı olarak izlenimlerimi paylaşmak istiyorum. Aracımı alalı yaklaşık 1 ay önce Muğla Gören den aldım (Okan sağolsun çok yardımcı oldu  ;)). Geçen hafta 1200km lik uzun yol yaparak aracı test etme imkanım oldu. Yol bilgisayarı ortalama 83km hızda 7.5lt yakıt değeri gösterdi ki bunun içerisinde 2 saatlik otoban seyahatim oldu (Aydın-İzmir-Aydın otobanı). Otobanda aracı 130km ye sabitlemiştim. Aracımın kmsi şu anda az ve forumdan okuduğuma göre kmsi arttıkça yakıt değeri de düşecekmiş. Bu durumu göz önüne aldığımda yakıtı gayet iyi. Şehir içi ise 8.6lt civarında gösteriyor.

Bilenler bilir Muğla Gökova arasında dik ve virajlı rampaları olan Sakar Geçidi var. Oranın 2 adet keskin virajı ve viraj sonunda dik rampa ile tırmanışa geçilen kısımları var. Araç o kısımları çok seri tırmandı, yığılma hissi yaşamadım. Virajalardaki yol tutuşu ile bana ciddi bir güven hissi verdi. Ayrıca depodaki benzini de yakıp bitirmedi :)  Bu testden Mazda3 benden geçer not aldı.

Donanım olarak söyleyecek fazla birşey yok sizler gerekeni söylemişsiniz. Hergün aracın yeni bir özelliğini öğreniyorum. Dış görünüş ise süper, bakan bir daha bakıyor. Trafikte ilgi çekmek çok hoş.

Ses yalıtımı bence gayet başarılı. Ben aracın aşırı ses oldığını düşünmüyorum. Marşa bastığımda ve 4000 devirdeykenki motor sesine bayılıyorum :) Zaman zaman 2010 model Dizel Jetta şirket aracı kullanıyorum. Dizel jetta daha çok motor sesi alıyor ve çok daha titreşimli. Bu titreşim uzun yolda sürücüye yorgunluk hissi veriyor.

Tabi ki mazdanın da eksi yönleri var. Bunların ne derece eksiklik olduğu kişiden kişiye değişir. Örneğin kokpitte bagaj açma tuşu olması benim aradığım bir özellik değil olmaması beni çok üzmedi. Ancak benim en çok eksikliğini hissettiğim pencere açma/kapama tuşlarının şöfor tarafı hariç aydınlatmasının olmaması oldu. Elim alışana kadar arka pencereleri açtım durdum :) Sonuç olarak aracımızla mutluyuz. :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2010 mazda 3 lerde pencere açma tuşlarının 4 ünde de ışık var ne hikmetse diğer yıllardaki modellerinde bazı özelliklerinin konulmadığını sölüyor arkadaşlar ben 2.el 2010 aldığımdan diğer modelleri deneme fırsatım olmadı.bu arada araçlarımızı bukadar övmeyelim arkadaşlar sonra kendi kendimize nazar edicez yaw :D maşallah maşallah!!! :nazar: :nazar: :nazar:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yokuşlarda yığılma olayına bende katılmıyorum. geçtiğimiz cumartesi gecesi tekirdağ çorludan cruise control açarak istanbul'a geldim. araçta 3 kişiydik ve 170' e sabitlemiştim hızı. hızlı girilen yokuşlarda arabanın yığılması gibi birşey söz konusu değil.yalnız eğer devir düşükse bu söylenen gerçekleşiyor.benim tahminim otomatik vites seçeneğinde performanstan ziyade konfor için yapılmış şanzıman ayarları.ama eğer performans isteniyorsa bunun yoluda basit, alıyorsunuz vitesi manuele, devir 3500 lere gelince düşük vites,gaz pedalı yüksek vites yapın bakın nasıl çıkıyor yokuşu.otoyolda sürekli yüksek sürat gittiğim için araç bu hızda bile cc 'den hiç çıkmadı.bu motora +20hp ve 6 ileri otomatik  bence elbetteki daha iyi olurdu ama bu haliylede çok dramatik sonuçlar ortaya çıkmıyor. genel olarak artıları ve eksileri değerlendirdiğimizde ise ben aynı yolu arkadaşımın honda civic 2010 at ilede defalarca kere yaptım.bu hızda civic, mazdanın sunduğu güven duygusunun ve kabin sesinin yanına yaklaşamaz ama elbetteki daha iyi yokuş performansını haliyle gösteriyor. (aracım touring 2010. sık şekilde uzun yol yaptığım için cc sonradan taktırdım. kdv dahil 500tl)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2006 modellerde de cam düğmelerinin dördü de yanıyor. 2011'de yanmaması enteresan. Niye okuyorum bu yazıları: her an sıfır almak için bir okul çıkışı Mazda'da alabilirim soluğu. Ama kendime sözüm var, alırsam Muğla'dan (Hemşerim Okan'ın çok yardımlarını görüyorum) alacağım. Bekleyelim bakalım biraz daha. Kimbilir belki de ilerleyen günlerde öndeki şaban gülümseyişini kaldırıverirler. O zaman dadından yinmez...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 11 ay sonra ...

ankara cinnah yokuşunda 3 viteste çok rahat çıkıyorum. ayrıca en dik yokuşta bile otomatik 2. vitesten bire bile almıyor ve çok rahat çıkıyor. gayet başarılı bence

Aracımda Teleflex marka lpg var. Dün yanımda eşim ve 2 çocuğum varken Cinnahın 2/3 bölümü 5 le kalanını 4 çıktım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Ayrıca bu yığılma terimine takıldım. Ben yığılmayı farklı biliyorum. Mesela 5. Viteste 100 le giderken aracı 4.vitese alınca olan olaya yığılma diyorum ben, yanlış mı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

100 km ile giderken 5 den 4 e atınca arabanın öne atlaması lazım yükselen devir ve artan güç ile beraber... yığılma bu süratte seyrederken 4 den 5 e geçilince olması muhtemel (olmayabilir) şey olması lazım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracımda Teleflex marka lpg var. Dün yanımda eşim ve 2 çocuğum varken Cinnahın 2/3 bölümü 5 le kalanını 4 çıktım.

abiler siz dip gaz çıkıyorsunuz sanırım. yada hızınızı alıp öyle kaptırıp çıkıyorsunuz.

cinnah yokuşu gerçekten aracı test etmek için güzel bir yer.

araç durur haldeyken , hareket edip çıkmayı deneyin. gerçekten zorlanacaktır. bunu büyük hacimli veya dizel araçlarla kıyaslayarak söylüyorum.

kişisel beklentiler farklıdır. ben konforundan ve performansından %100 memnun değilim. aracımı severek ve isteyerek aldım. 105 beygir olmasına rağmen çoğu 1.6 lardan daha zevkli bir gidişi var ama bir sonraki aracım C segmenti ve 1.6 atmosferik motorlu bir araç olmayacak inşallah.

gözüme mazda 6 yı kesitrdim. yada kısmet, yeni kasa volvo s60 larda fena değil 8)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar yorumların hepsi birbirinden güzel bende mazda 3 almayı düşünüyorum daha iyi tanımak için aranıza katıldım nasip kısmet bakalım ...zaman neyi gösterir...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abiler siz dip gaz çıkıyorsunuz sanırım. yada hızınızı alıp öyle kaptırıp çıkıyorsunuz.

cinnah yokuşu gerçekten aracı test etmek için güzel bir yer.

araç durur haldeyken , hareket edip çıkmayı deneyin. gerçekten zorlanacaktır. bunu büyük hacimli veya dizel araçlarla kıyaslayarak söylüyorum.

kişisel beklentiler farklıdır. ben konforundan ve performansından %100 memnun değilim. aracımı severek ve isteyerek aldım. 105 beygir olmasına rağmen çoğu 1.6 lardan daha zevkli bir gidişi var ama bir sonraki aracım C segmenti ve 1.6 atmosferik motorlu bir araç olmayacak inşallah.

gözüme mazda 6 yı kesitrdim. yada kısmet, yeni kasa volvo s60 larda fena değil 8)

Doğru ben kızılaydan basıp gelmişken böyle yapabiliyorum. Şunu da söyleyeyim, 6000cc Suburban jeep bile senin dediğinin gibi yokuşta durup o performansı sergileyemez, sergileyemez değil sergileyemiyor, tecrübeyle sabittir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...