Jump to content

Motor Arıza Lambası

msylcn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

@omnivolus alıntı var, mesaj yok.

Edit; Mesajı şimdi gördüm.

Beyin resetine rağmen tekrar yandıysa, maalesef değiştirmekten başka seçenek yok.

Şu da var, birden çok arıza kaydı varsa sorun başka yerlerde de aranabilir.

Yalnızca sensör arızası veriyorsa, durum dediğim gibi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

6 dakika önce, quiteguide :

@omnivolus alıntı var, mesaj yok.

Forumu pek kullanmadığım için hata oldu, düzenledim şimdi.

Edit: Hayır, sadece P0328 hatası var. Tekrar yanarsa 350 km yol yapıp sensörü değiştirteceğim. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Nevşehir'e yakın bir yerdeyseniz, ben hallederim. :)

Bizim kasa araca sahip, burada tanıştığım bir abinin de aynı sorunu var. Sensör siparişini verdi sanırım. Gelince bakacağız.

Onun ayriyeten fan geç açıyor, herhangi bir arıza lambası yok. Forscanden parametreleri incelerken gördüm durumu. 107 derecede fan açıyor.

Rolantide, 100 derecede o fan açmalı!

Hararet müşürünü daha önce kim degistirdiyse farklı model uyumsuz ürün taktıklarını düşünüyorum, beyine 100 derecede değilde 107 derecede 'fan aç' komutunu gönderiyor, velhasıl manifold inmişken onu da halledeceğiz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

3 dakika önce, quiteguide :

Nevşehir'e yakın bir yerdeyseniz, ben hallederim. :)

Bizim kasa araca sahip, burada tanıştığım bir abinin de aynı sorunu var. Sensör siparişini verdi sanırım. Gelince bakacağız.

Teşekkür ederim, Datça'dayım ben. P0328 kodu için; "Sensör arızalı olabilir / Sensör kablosunda kırılma ya da kısa devre olabilir / Yanlış oktanlı yakıt kullanılmış olabilir" olasılıkları verilmiş (birkaç tane daha var ama en güçlü olasılıklar bunlar). Ağustos ayında otomatik şanzıman havalandırmadan bir miktar yağ atmıştı. O zaman buradaki bir ustaya kontrol ettirmiştim. Tabii şanzımandaki yağ 10 yıllık, onu da bir ara değiştirtmem gerekiyor. Kontrolde yağ miktarı ve neviinde bir sorun görmemiş ancak o bölgedeki yağlı yerleri (önce sudan koruyucu bir sprey sıkarak) tazyikli suyla temizlemiştik, tekrar yağ atacak mı diye kontrol için. Sizin yüklediğiniz fotoğrafta gördüğüm kadarıyla sensör kablosu aşağıdan bizim tazyikli suyla yıkadığımız bölgeye uzanıyor ve oralarda da bir soket var. Tahminimce sensör arızalı değil de tazyikli su nedeniyle kabloda bir sorun oluşmuş gibi geliyor. Önce o bölgedeki kabloları kontrol ettirip daha sonra sensörü değiştirme işine girişeceğim. Tekrar teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

30 dakika önce, omnivolus :

Sensör kablosunda kırılma ya da kısa devre olabilir

Tek kablolu bir sensör bu, resimdeki kablo yekpare manifoldun önüne kadar geliyor, oradan ECU'ya bağlamışlar. Kabloyu soketinden ayırın, sensorun direncini ölçün. Aşağıdaki aralikta değilse, yapacak bir şey yok.

Manifoldun ön kısmına uzanan soketin izolasyonu gayet iyidir. Benim resimde gördüğünüz durum manifold toplanınca ön kısma geliyor, sizin yikadiginiz yerde ek bir soket yok.

Şanzıman yağı 10 yıldır değişmemişse, hiç el sürmeyin. Dertsiz başına dert açabilir.

IMG_20201203_143636.jpg

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzin lpg hep shellden alırım, fakir karışım olayı ve oksijen sensörü nedeniyle olabilir, bircok yerde bunlardan bahsediyorlar... bu arada motor arıza ışığım hep yanıyor 😃 yaz gelince yaptırcam önemli bisey yokmuş

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

03.12.2020 at 14:46, quiteguide :

Tek kablolu bir sensör bu, resimdeki kablo yekpare manifoldun önüne kadar geliyor, oradan ECU'ya bağlamışlar. Kabloyu soketinden ayırın, sensorun direncini ölçün. Aşağıdaki aralikta değilse, yapacak bir şey yok.

IMG_20201203_143636.jpg

Tekrar merhaba. Bugün sensörün direncini ölçtürdüm. Küçük bir yerde olduğumuzdan konuyu bilen insan bulmak oldukça zor. Kabloyu soketten çıkarıp multimetrenin bir ucunu akünün eksi kutbuna dokundurarak ölçüm yaptı usta (başka yerlerden şaşe almadı çünkü).  Bu şekilde ölçümde 980-1100 kilohms arası değerler gösterdi. Bunun anlamı ne olabilir sizce?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, omnivolus :

Tekrar merhaba. Bugün sensörün direncini ölçtürdüm. Küçük bir yerde olduğumuzdan konuyu bilen insan bulmak oldukça zor. Kabloyu soketten çıkarıp multimetrenin bir ucunu akünün eksi kutbuna dokundurarak ölçüm yaptı usta (başka yerlerden şaşe almadı çünkü).  Bu şekilde ölçümde 980-1100 kilohms arası değerler gösterdi. Bunun anlamı ne olabilir sizce?

Anlamı; sensör patlak.

Sensör direnç ölçme yöntemi doğru.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2 saat önce, quiteguide :

Anlamı; sensör patlak.

Sensör direnç ölçme yöntemi doğru.

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Orijinali yerine Bosch marka sensör almayı düşünüyorum. Tekrar teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladığım kadarıyla, Mitsubishi'den tedarik edilen bu sensörünün içindeki piezo kristal elemanın ömrü 10-15 yıl arası. Belirli bir süre sonra, titreşimi elektrik sinyaline dönüştüremiyor ve miadını dolduruyor.

Yapacak bir şey yok, tekrar geçmiş olsun.

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

07.12.2020 at 20:23, quiteguide :

Anladığım kadarıyla, Mitsubishi'den tedarik edilen bu sensörünün içindeki piezo kristal elemanın ömrü 10-15 yıl arası. Belirli bir süre sonra, titreşimi elektrik sinyaline dönüştüremiyor ve miadını dolduruyor.

Yapacak bir şey yok, tekrar geçmiş olsun.

Üstat, bu parçanın servisteki fiyatı 1100 küsur lira. Bosch üretmemiş ama Kore malı yan sanayi 500-600 lira civarında bulunabiliyor. AliExpress'te ise 8-12 dolar civarında yığınla ilan var ancak nedense hep BK (2009'a kadar) modeller için. Sizin bilginiz var mı, bu sensör 105 HP, 77 KW birinci ve ikinci nesil Mazda 3'ler için aynı parça mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

BK için olanlar, BL yani bizim araçta kullanılan sensorden 10 cm kadar kısa. 

O kadar uzaklarda aramaya gerek yok.

Vereceğim linklerden saticilarla sensör boyunu teyit edin. Resimdeki gibi uzun kabloluysa ve 2 bağlantı aparatı varsa, bunlardan biri işinizi görür. 

Yok kısa kabloysa, Ali'den uzununu getirtirsiniz.

https://www.yedekparcapazar.com/mazda-mazda-3-vuruntu-sensoru-mazda-2-maher.html

https://www.yeniotoparca.com/mazda-3-vuruntu-sensoru-mazda-2

Bir de, aslı astarı 40 $ bile olmayan sensore neredeyse 4 katı fiyat biçmek nedir kardeşim ya???

Bu kafayla, Mazda daha çok servis kapatır bu ülkede.

IMG_20201209_135528.jpg

• Teşekkürler 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Üstat, iki linki de aradım, ellerinde parça yok. Yönlendirdikleri bir satıcı (Genç-Tokel) sensör kablosunun (her ne kadar aralarında 10 cm fark varmış desem de) birinci ve ikinci nesil Mazdalar için aynı olduğuna ısrar etti. Ellerinde Mazda 3'ler için tek bir tür sensör varmış ve bu parçadan çok satmış, bir sorun çıkmamış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Buyrun Çin malı 39 cm uzunluğunda vuruntu sensörü.

Subaplar değişirken, mevcut sensör sıkıntı çıkarmadan değiştireyim dedim, baktım ki boyu kısa orijinal sensör gibi manifoldun sağ alt köşesinden sokete gitmiyor, vazgeçtim.

Yapan adam bunu manifoldun aşağısından geçirmeyi bilmiyor muydu? Mutlaka biliyordu. 

Kablo boyunu da uzun tuttuğuna göre, vardır bir bildiği dedim.

Ürün orijinal olmadığı için satılık değil (bl kasaya zaten tavsiye etmem), ihtiyacı olan Ali'den getirtsin.

IMG_20201209_144957.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, quiteguide :

Buyrun Çin malı 39 cm uzunluğunda vuruntu sensörü.

Subaplar değişirken, mevcut sensör sıkıntı çıkarmadan değiştireyim dedim, baktım ki boyu kısa orijinal sensör gibi manifoldun sağ alt köşesinden sokete gitmiyor, vazgeçtim.

Yapan adam bunu manifoldun aşağısından geçirmeyi bilmiyor muydu? Mutlaka biliyordu. 

Kablo boyunu da uzun tuttuğuna göre, vardır bir bildiği dedim.

Ürün orijinal olmadığı için satılık değil (bl kasaya zaten tavsiye etmem), ihtiyacı olan Ali'den getirtsin.

Üstat, sizi yordum, teşekkür ederim. Gördüğüm kadarıyla bu kablo tipinde olanlar 323 sensörü. Dr.Müller marka BL ve BK için sensör aşağıdaki gibi:

sensor1.thumb.jpg.a77a7915a74232ece841fb1306cbd294.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 dakika önce, quiteguide :

Resimdeki ürünün aynısı ise, direk sipariş yapistirilabilir. Fiyat da makulse tabi ki.

N11'de 440 TL, Genç-Tokel'de 330 TL. İkinci firmada aynı zamanda 140 TL'ye Çin'den gelenler de var ama tavsiye etmiyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...