Jump to content

Mazda'nın Yeni SUV'u CX-5 (Minagi Konsept)

Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 239
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

39

• Gökhan

37

• Fotifoti

30

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

2.0 dizel AT iyi olurdu ama 2.2 ile Mazda gene ipini çekecek demektir.

Çünkü bence kompakt suvlar için 2.0 üstü motor zor iş yapar.

Millet 1.5 dizellerle şakır şakır satarken gene yollarda büyüteç ile cx ararız. En basit örnekle Kaşkay bunu ezer geçer.

Artık 2.2 motorun CX-9 a konması gerekirken, bu arabaya bu motor, zor...

Basit hesaplama;

1.5 dizel Kaşkayı alan kişi yıllık 697 lira verecekken,

akranı olan CX-5 için 2897 lira verecek. Ya da benzinli alıp 1931 lira.

Zor, çok zor.

Türkiye için 1.6 115le gelmezse çok zor.

Qasqai öyle ama Kia Sportage 2.0 dizel yok satıyor vede pahalı fiyata , yan yana gelse Qasqai ile aynı durmuyo daha bi jip gibi... Mazda da bence böyle bişi yaptı sanki.. Cx-9 a gelince zorlamı verdiler burdaki bayiilere bilmiyorum ama büyük motorlu benzinli 4x4 böyle bir markada çok erken bence önce dizeli gelmeliydi bunu baştakilerin belirtmesi lazımdı Mazda'ya veya nerden geliyorsa yada hiç gelmicekti ... böylece fazla satılmadı olmucaktı.. Zaten hep bunu yapıyorlar İlk Otomatik vitesini getirteceğine 1 buçuk sene Mazda 2 Düz Vites satılması , Düz Vites Mazda 5 getirip Suv bir aracın Otomatiğini getirtmemek , Verginin ve Benzinin tavan olduğu bi ülkede 3.7 benzinli mazda cx-9 getirip Dizelini getirememek , 105 bg yeni kasa Mazda 3 ( bu gerçi Mazda'nın kendisinin hatası ) , çoook sonra Mazda 3 dizeli getirip herkes dizel otomatiğini çıkardıgında sadece düz vitesi var diye yetinmesi.. En son ben olucam Distribütör beni kızdırıyorlar :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sportaj, CX ve kaşkay akranı değil gibi geldi bana. Bir üst kasa gibi geldi.

hayır abi bi üst kasa Sorento oluyor.. CX _5 te emin ol ruhsatta arazi taşıtı yazacaktır ama Qasqainin 1.5 dizel ve 1.6 benzinli modellerinde Otomobil yazıyor onlarda düz vites...  2.0 motor dizel ve benzinli 4x4 ler arazi taşıtı olarak geçiyor otomatik tercihi var... Yani 1.5 dizel olanlar mazda 5 sınıfı 2.0 dizeller mazda cx ve kia sportage sınıfı :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mermerlerin fabrika kurmaya hazır olduğunu hangi bilgiye dayanarak iddia ediyorsunuz anlamıyorum...

tonla laf vardı söyleyecek ama sildim...

az bile yapmış demek mermerler....aferim size...

....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuyu Mazda daki abime sordum ..

1. mermerlerin fabrika kurma gibi bir niyeti olmamış , hatta hayalini bile kurmadiklari söylendi

2.Araç vergisi kasko bedeli üzerinden ödendiği için cx9 3.7 motor olmasına rağmen 2.0 vergisi ödüyor

3. Gelecek cx5 4x2 2.0lt benzin- 2.2 dizel ve 4x4 2.2 dizel olarak gelecek . 6 ileri otm seçeneği olacak (yada sadece otm )

4- 2.2 motorun fiyatı 2.0 sportage'den ucuz olacak . (bu da vergi için endişeleri azaltır sanıyorum )

5- aracı görmeden biraz haksızlık yaptığımızı düşünüyorum . Konsept modelin görünüşü bizi fazla beklentiye soktu sanırım . Frankfurt'ta lansmandan sonra belli olur her şey ;)

6- 2012 Kasım ile ilgili bilgiler var ama onları kendime saklayacağım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mermerlerin fabrika kurmaya hazır olduğunu hangi bilgiye dayanarak iddia ediyorsunuz anlamıyorum...

tonla laf vardı söyleyecek ama sildim...

az bile yapmış demek mermerler....aferim size...

....

Mermerleri umursamıyorum, Ama herşeyde onların hatası olduğunuda düşünmüyorum, Mermerler Mazda kullanıcılarına sadece Distribütörlüğü bittikten sonra fahiş fiyatlardan parça satarak  kazık atmıştır. Bu adamlar zamanında Türkiye'nin en büyük yabancı araç distribütörüyken Mazda Türkiye'de harikalar yaratırken bize kazık atıldı, yarı yolda bırakıldı İddiasındalar. Birçok markanın burada montaj ve üretim tesisi yokken niyetlendik ama ötelendik, o kadar yedek parça stoğumuz varken Mazda distribütörlük süremizi uzatmadı iddiasındalar. Kadir'in dediği gibi Mazda'dan bu konu hakkında herhangi bir açıklama duymadık varsa da şahsen atlaşımdır. Benim kaynağım eski 1-2 tane yetkili bayi ve servisi.

Siz ne biliyorsunuz? Kaynakları ile de sizde bizi aydınlatsanız kötü olmaz aslında?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence motor seçenekleri hariç içi de dışı da güzel bir araç olmuş...

Motor seçeneklerinden dolayı bize yar olmuyor hiç bu yavrular Burak valla  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu jip buraya dizel otomatik 6 ileri 4x4 2.2 gelsin deli gibide satar söylemişti dersiniz o kadar iddialıyım ....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu jipe Qasqai demek hakaret bence ... şu iki aracın hatlarını bi kıyaslarmısınız... Qasqai aynı Chery ye benziyor bide Mazdaya bak uzay mekiği gibi walla :D

post-1390-141695284783_thumb.jpg

post-1390-141695284788_thumb.jpg

post-1390-14169528479_thumb.jpg

post-1390-141695284793_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu jipe Qasqai demek hakaret bence ... şu iki aracın hatlarını bi kıyaslarmısınız... Qasqai aynı Chery ye benziyor bide Mazdaya bak uzay mekiği gibi walla :D

Hemen düzeltiyorum Asx'e benziyor diye :D

red-asx.jpg

Haklısın Qasqai'ye birkaç kıvrım harici hiç benzemiyormuş :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gördüğüm kadarı ile hız göstergelerinden tutun aynasına,farlarına vs  hatlarına kadar sadeleştirmişler  aracı ..maliyeti belli ki çok yüksek olmuş. Reklamlarında  consept project diyor .. Yani uzun lafın kısası ..bu şekil aracı çıkarırsam siz buna bi 120-150 bin tl vermessiniz diyerekten  resmen tavuğa çevirmişler aracı ..yolunmuş tavuk pardon .. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...