Jump to content

İzmir'de Güvenilir Bir Servis Tavsiye Eder misiniz?

srkntzl
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

42 dakika önce, Montimpex :

Arkadaşlar İzmir yetkili mazda servisi yeni otomotive ulaşılamıyor.. sanırım kapatmışlar..bilgisi olan var mı?

Kapandı. En yakın muğla gören var sanırım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Beyler selam arabam 2015 skyactiv .. Herkes memnuniyetini yazmiş da araba modeli yazan çok az ondan sorayım istedim. Acaba bu tosun usta, ferser, adn gibi yerlerden yeni skyactiv için hizmet alan var mı parça bulabiliyorlar mı ? arabayı tanıyorlar mı ? teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

05.07.2019 at 11:25, ISF :

Beyler selam arabam 2015 skyactiv .. Herkes memnuniyetini yazmiş da araba modeli yazan çok az ondan sorayım istedim. Acaba bu tosun usta, ferser, adn gibi yerlerden yeni skyactiv için hizmet alan var mı parça bulabiliyorlar mı ? arabayı tanıyorlar mı ? teşekkürler

Mazda 3 Touring 2009 kullanıyorum.

Tüm dayanıklı tüketim ürünlerinde genel kural; ne kadar sağlamsa, parçası o kadar az bulunur. Mazda da çok sağlam bir araç ve maalesef parça bulmak biraz sorun. Çoğu parça, Ford ve Volvo ile ortak olduğu için, tecrübeli ustalar bulabiliyor, İzmir'deki Tosun usta, 2012 Mazda 3 MPS'nin serviste bulamadığımız ve yurtdışından gelmesi de uzun sürecek fren balatası ve diskini, Ford Focus RS araç için olanından alıp takmıştı.

Ancak tasarım kaynaklı olarak araca özel parçaları bulmak, çok zor olabiliyor; sadece 2009 touring modelinde bulunan tamponu, şans eseri Konya'da bir parçacıda bulmuştum. Tampon altındaki ızgarayı, yan sanayi bulamayıp servis aracılığıyla İstanbul'dan getirtmiştim ama 470 liralık bu parça için kasko 270 lira ödedi bana.

Tosun usta, gerçekten bu işin piri, ancak bir kaç yıl önce son gittiğimde, ağır kelimesi bile hafif kalır, oldukça fahiş bir ücret almıştı benden. Diğer ustalara gitmedim, ancak ADN'in de fiyatlarının servise yakın olduğu yorumları var, Dündar usta için de detaylarıyla belirtilmiş nahoş bir şikayet var.

İzmir'de dürüstlüğünü tecrübe ettiğim tek oto tamir esnafı, Buca 6. Sanayideki Çağdaş Oto. O da biraz da yoğunluğunun da etkisiyle, Fiat dışındaki araçlara, çok hafif veya çok acil değilse bakmıyor. Şu sıra yürüyenlerde değiştirmem gereken parçalar var, amortisör, motor kulağı, takozlar vs, bakamam dedi. Sırf ustasını buldum diye bir sonraki aracım Fiat olacak sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar  aracım MAZDA 3 2015 skyactiv benzinli...yeni mazda da calışan tanıdıkların tavsiyesi ile ferser e yolum düştü arabayı bakıma soktum. Servisin sahibi Aras ile tanıştım .. Gayet aklı başında güleryüzlü neşeli müşterinin kıymetini bilen samimi bir arkadaş kendinizi sanayide suratsız 3- 5 ustanın peşinden koşar gibi hissetmiyorsunuz yeni nesil görmek istediğiniz ilgiyi duymak istediğinizi güleryüzle anlatan güzel bir esnaf.. Hani yolunuzun düşüp bir çay içmek için uğramak isteyeceğiniz cinsten.. ( Ben hep sanayide suratsız burnundan kıl aldırmayan ustaların peşinden koştuğum için güzelce yazdım fikrimi )

Gelelim aldığım hizmete uzun yola cıkacağım için 4 fren bakım temizlik ve genel bir kontrol  yapıldı bir vuruntu sesi vardı o da gitti sabah bıraktım aksam aldım aracı beraber bir de test sürüşü yaptık sonuç 230 tl (200 tl işçilik) birkaç malzeme dahil fiyat ödedim ben memnun kaldım açıkcası.. (Bakım esnasında resimleri de whatsup dan paylaştı)

Tavsiye edermiyim-- Evet ederim. Arabayı gayet iyi tanıyor, çekirdekten yetişmiş, parça teminlerinde sıkıntı olmadığını söyledi, fiyat bence makul, yapılanları görebiliyorsun, güzel esnaf..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Merhabalar,

Bugün bir kaza geçirdim, ve ön tamponda hasar mevcut. Kırık var, çıkan parçalar var, ezikler var ama metal aksamda bir şey görünmüyor. İzmir'de yaşıyorum ve maalesef İzmir'deki yetkili servis kapandı. Özel servis de tanımadığım için sizlerden yardım ve öneri rica ediyorum. Kaskom mevcut, Halk Sigorta.

IMG-2380.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 dakika önce, avataraang :

Merhabalar,

Bugün bir kaza geçirdim, ve ön tamponda hasar mevcut. Kırık var, çıkan parçalar var, ezikler var ama metal aksamda bir şey görünmüyor. İzmir'de yaşıyorum ve maalesef İzmir'deki yetkili servis kapandı. Özel servis de tanımadığım için sizlerden yardım ve öneri rica ediyorum. Kaskom mevcut, Halk Sigorta.

çok geçmiş olsun. konunuzu daha önce de öneriler verilmiş mevcut bir konuyla birleştirdim. umarım faydası olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmis olsun.  Eger parça gerekmeyecegini varsayarsak (muhtemelen), Izmir'de çok iyi bir kaporta ustasi araci yeni haline getirebilir.  Arkadaslara böyle bir usta taniyip tanimadiklarini sorabiliriz.  Ben bilmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çigli Ata sanayide Ozgun oto var..elemanin adı Bilbay. biraz fiyatlari yuksektir ama islerini iyi yaparlar.. bir yer bulamazsaniz ugrayabilirsiniz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Eskiden Fiat servisiydi, o zamanlar paliom vardi goturmustum. Hizmet kalitesi kotuydu sonrasinda fiat zaten servisligini iptal etti. Umarim mazda ile duzelirler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...
6 dakika önce, cnrps :

Serivs hala açıklanmadı değil mi ? Konuda bilgisi olan yok mu acaba ? Aracın bakım perioydu geldi çok da fazla geçmek istemiyorum normalde.

@cmy

@Montimpex

Teşekkürler şimdiden.

merhaba açıklandı. çiğlide tırak otomotiv. mazda iletişim sayfasında sadece servis seçerseniz çıkıyor.

http://www.tirakotomotiv.com.tr/

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16.01.2020 at 17:58, cmy :

merhaba açıklandı. çiğlide tırak otomotiv. mazda iletişim sayfasında sadece servis seçerseniz çıkıyor.

http://www.tirakotomotiv.com.tr/

Bu Tirak Otomotiv konusunda bir ikilem var gibi.  Mazda sitesinde yetkili Mazda servis gibi görünüyor, öte yandan kendi sitesinde tüm markalara hizmet veren Bosch servis gibi duruyor.  Sizce bir netlik var mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir sorun yok. mazda sitesinde yazdığı gibi yetkili servis. Yetkili servisin mutlaka sadece mazda servisi olması gerekmiyor. Mazdanın izmir için anlaştığı yetkili servistir. Ben bakım yaptırdım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

17.01.2020 at 19:10, AKayhan :

öte yandan kendi sitesinde tüm markalara hizmet veren Bosch servis gibi duruyor

Diğer servisler de tüm markalara bakabilir, bu konuda bir kısıtlama yok diye biliyorum 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bugün geçtim oradan hiç mazda falan yazmıyor. Premium marka servisinin bosch car servisinin içinde olması üzücü. Demek premium olacam diyince olunmuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yetkili servis olsun boş moş fatketmez:) 

Araçların garantisi yetkili servise gittiği için devam etsin yeter, buna bile razıyız artık ne diyeyim hayırlı olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisin kim olduğu benim için önem taşımıyor. Aslında tüketici kanunlarına göre TSE nin yetki verdiği herhangi bir servise herhangi bir araç götürülebilir ve garanti sorunu olmaz. Ancak Mazda gibi bazı firmalar zorunlu garanti süresine ek süreler veriyor. 5 yıl garanti gibi. işte farklı bir servise gittiğinizde Mazda yasal 2 yıllık garanti süresi sonrasında verdiği ücretsiz garantiyi kaldırıyor. 2 yıl garantisi olan bir araç olduğu zaman TSE nin bu konuda yetki verdiği bir yere gidilebilir. Yedek parçayı da o servislere araç üreticilerinin verme zorunluluğu var. Fakat Bocsh Car Servis adı altında faaliyet gösteren Tırak oto artık zaten Mazda nın izmir yetkili servisidir ve garanti problemi olması da mümkün değil.

Bunun yanısıra 10 yıl kadar önce Jaguar'ın Özgörkey ile bağı yok iken izmir de anlaşmalı bir servis Jaguar'a bakıyordu. Satış adetleri çok olmayan markalar bu yöntemi kullanıyor. Önemli olan Mazda nın yetkilendirdiği bir yer olması. Aslında tüm Bosch servisleri ile anlaşsa ben daha da memnun olurum.  Hiç olmazsa bir çok yerde bulunuyorlar.

Gaziemir'de ki eski bayiyi de çok iyi biliyoruz. Ne araç vardı ne de doğru düzgün servis hizmetleri vardı. Kapıda Mazda yazması çok bir şey ifade etmiyor bence.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

herkese selamlar, bu güzel konu biraz sahipsiz kalmış. izmir'de ikamet edip özel servislerden güncel hizmet alan varsa deneyimlerini anlatabilir mi? 2011 mazda 3 1.6 impressive aracım var bu benim ilk aracım. otomobil konusundan pek anlamam, anlayan arkadaşlarıma derdimi anlattım ve mazda sahibi oldum. :)  ben yıllık rutin bakımımı yaptırayım, yakıtını koyayım, kontağa basayım gideyim istiyorum. ailemi güvenli bir şekilde yolda izde kalmadan sağ salim bir yerden bir yere ulaştırabileyim istiyorum dedim. Mazda al dediler, aldım. :)  geldi çattı 2. el araba aldıktan sonra yaptırılması gereken bakımlar. şu aşağıdaki listede kalem kalem yazdığım bakımları yaptırmak istiyorum. GÜNCEL olarak İzmir'de bu bakımları yaptırabileceğim ve gözüm arkada kalmadan araca ailemi bindirmemi sağlayacak özel servis önerilerinizi bekliyorum.

1-) Motor yağı değişimi

2-) şanzuman yağı değişimi

3-) fren hidrolik yağı değişimi

4-) direksiyon yağı değişimi

5-) antifiriz kontrol

6-) yakıt filresi

7-) hava filtresi

8-) yağ filtresi

9-) polen filtresi

10-) amortisörler, rot (ön takım) kontrol

11-) sol arka fren balata ve diski(expertizde zayıf çıktı)

12-) fren hortumları (kontrol)

13-) triger (kontrol)

14-) akü(kontrol)

15-) ısıtma bujileri (kontrol)

16-) airbag (kontrol)

17-) motor iç temizliği

18-) motorla şanzumanın birleştiği yerde keçelerden yağ kaçağı(expertizde çıktı)

Yanında kontrol yazan maddelerde bir sıkıntı çıkmazsa aşağı yukarı bu 2.el aracımın ilk bakımı ne kadar tutar? İzmir'de hangi özel serviste bu bakımları gönül rahatlığıyla yaptırabilirim? 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...