Jump to content

Akü Bittiğinde Ne, Nasıl Yapılmalı?

Mücahit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bu beyin muhabbeti doğru... Ben iki arabaya sıralı sistem lpg taktırdım. İkisinede takviye yapmiycaksınız dediler... Takviye esnasında beyin elektrik şokundan beynin bilgilerini siliniyormuş... Ama gel gelelim ben o iki arabayla da bi kaç kez takviye yaptım. Bişi olmadı... :) Olmaz da İnşallah...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 yıl sonra ...

Arkadaşlar diyelimki aracımızın aküsü bitti başka bir araçtan takviye almamız gerekiyor burda en doğru nasıl takviye yapmalıyız ben bi kaç yerde eksi kutbun birini aracın motor biloğuna veya şasesine tutun yazıyordu neden şaseye tutmamız gerekirki sadece kutup başlarından takviye edsek nolur [emoji4]

GALAXY J7

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

11 dakika önce, Böcek :

Arkadaşlar diyelimki aracımızın aküsü bitti başka bir araçtan takviye almamız gerekiyor burda en doğru nasıl takviye yapmalıyız ben bi kaç yerde eksi kutbun birini aracın motor biloğuna veya şasesine tutun yazıyordu neden şaseye tutmamız gerekirki sadece kutup başlarından takviye edsek nolur emoji4.png

GALAXY J7

Uğur selam,

Forumda mevcut konuyla birleştirdim..Birde yine bununla ilgili şöyle güzel konular var..Bir göz atarsın zamanın olduğunda. Kolay gelsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda en iyi tavsiye @fotifoti den gelecektir. 

Eskişehir buluşmasında aküsü biten mazdaya, toyota ýarisi ile takviyede bulunmuştu

Koskoca mazdacılar grubunda sadece " takviye kablosu" olan da oydu zatenO0

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

A.selam ilhan abi merhaba teşekkürler konuyu baştan sona okuycam vede yeni yapılan yorumlarıda takip edicem [emoji4]

GALAXY J7

En çok merak eddiğim şey eksi uç neden direk akünün eksi ucuna deilde şasesine bağlanıyor

GALAXY J7

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

28 dakika önce, arman-1999 :

Bu konuda en iyi tavsiye @fotifoti den gelecektir. 

Eskişehir buluşmasında aküsü biten mazdaya, toyota ýarisi ile takviyede bulunmuştu

Koskoca mazdacılar grubunda sadece " takviye kablosu" olan da oydu zatenO0

Abi adam tam teşekküllü kameraman Cevat Kelle gibi..

Şöyle ki yine bir Eskişehir ziyareti.. @Mehmet Özdemir, @Burak abi ve ben.. @fotifoti bizi karşıladı, gezdirdi, tozdurdu, ağırladı.. Neyse bir ara benim kontak anahtarındaki kumanda pilinin zayıfladığı muhabbeti geçti..Sonra yine çıktık yola, bizi bir yere götürecek. Adam o esnada güzergahını değiştirti bizi bir sokağa, bir binanın önünde durdurdu..Binaya girdi, çıktı 2 dk geçmedi..Elinde kontak anahtarının kumanda pili ile çıkıp geldi. :D 

Hayır bilseydim keşkem aküm zayıfladı vs derdim..Hayır 3-4 ay sonrasında akümü de değiştirmek zorunda kaldım. :D :geyik:

Not: Girdiği ev oturduğu kendi eviymiş. :) 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Önceki Clio 3 aracımda iki defa akü sorunu yaşadım ve kayınbirader sağ olsun gelip kurtardı.

Yanlış hatırlamıyorsam yaptıklarımız şudur: Takviye kablolarını bire bir bağladık. Yani kırmızıyı benim ve diğer aracın aküsünün pozitif kutbuna, diğer kabloyu ise her iki aracın negatif kutbuna bağladık. Bu noktada yanlış yapmış olabiliriz, çünkü sonrasında bize, negatif kablonun aküsü bitmiş araçta negatif kutba bağlamamak gerektiği söylendi.

Fakat bu durumda bile aracım çalıştı. Önemli: Destek veren aracın motorunun çalışıyor olması lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10.06.2016 at 14:09, İlhan :

Abi adam tam teşekküllü kameraman Cevat Kelle gibi..

Şöyle ki yine bir Eskişehir ziyareti.. @Mehmet Özdemir, @Burak abi ve ben.. @fotifoti bizi karşıladı, gezdirdi, tozdurdu, ağırladı.. Neyse bir ara benim kontak anahtarındaki kumanda pilinin zayıfladığı muhabbeti geçti..Sonra yine çıktık yola, bizi bir yere götürecek. Adam o esnada güzergahını değiştirti bizi bir sokağa, bir binanın önünde durdurdu..Binaya girdi, çıktı 2 dk geçmedi..Elinde kontak anahtarının kumanda pili ile çıkıp geldi. :D 

Hayır bilseydim keşkem aküm zayıfladı vs derdim..Hayır 3-4 ay sonrasında akümü de değiştirmek zorunda kaldım. :D :geyik:

Not: Girdiği ev oturduğu kendi eviymiş. :) 

Her ne kadar tavlada beni hep yense de @fotifoti abim on numara adamdır. :) İnce düşünceli, güler yüzlü ve muhteşem şekilde cana yakın bir insan. :) Elazığdan gelemedi bir gelse hemen tavlayı açacağız, ziyaretine gideceğim ama korkuyor yenilmekten gelmiyor. :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...