Jump to content

Mazda Servislerinde Parça Temini Kaç Gün Sürer?

mert1972
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bugün Ankara'daki bir servise ve satıcıya mail attım ve parça temini süresi için serzenişte bulundum. Bana hemen yanıt geldi.

"7 gün içinde hemen her parçayı temin edebiliyoruz ayrıca yakında parça deposu kurulacak ve dertler bitecek" dendi.

Okan bey bu parça deposuyla alakalı olarak şöyle bir girdide bulunmuştu; "Yedek parça için depo açıldığında tabii ki bu depo parça fiyatlarına da yansıyacaktır..."

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Konu eski ama başlık benim derdimle aynı olduğu için yeni konu açmayıp buradan devam etmek uygun olur diye düşündüm...

Kurban bayramının 1. gününde(15/10/2013) Manisa Gölmarmara-Salihli yolunda kaza yaptım,maddi hasarlıydı sadece ve Allah'tan cana birşey olmadı.Kaskoyu aradım çekici ile(Kasko ile ilgili yaşadığım trajikomik olayı sonra anlatıcam  :D ) arac Bursa Mazda yetkili servise çekildi.Bayram tatilinin uzun olması ve 1. gün olmasıda benim bahtsızlığım tabi.Tatil sonrası 21/10/2013 tarihinde araç servis kabul vs işlemleri yapıldı,eksper vs işlemlerinden sonra parça değişimi gerekirse yedek parçaların Belçika depodan geleceği ve yaklaşık 15 gün süreceği söylendi,bu zaten bilinen ve kabullendiğim  bir durumdu.Aradan birkaç gün geçtikten sonra aracın eksper vs durumunu öğrenmek için servisi aradığımda,eksperin aracı gördüğü ve parçaların sipariş edileceği,fakat şu anda Mazda Belçika deponun Avusturya'ya taşındığından dolayı en erken 5 Kasım'da parça siparişi verilebileceği söylendi.5 Kasım'da parça siparişi,10-15 gün temin süresi derken iş uzadı tabi.Benim merak ettiğim,Mazda Belçika deponun Avusturya'ya taşınması esnasında,Belçika depo OFF oldu anladığım kadarıyla,ve hizmet verdiği bütün ülkelerdeki müşterileri yedek parça konusunda mağdur mu etti,yoksa bu sadece bize özgü bir durum mu oldu,bu konuda bilgisi olan varsa paylaşırsa memnun olurum...

Yukarıda bahsettiğim kasko ile yaşadığım olayı da kısaca anlatayım.Kaza sonrasında telefona sarılıp kaskoyu aradım,durumu anlattım,aracın yerine ikame araç verilecek mi diye sordum.Bana "Yola Devam Aracı" mı istersiniz "İkame Araç" mı diye sordular,ben böyle durumlarda kasko tarafından  7-10 gün arasında verilen aracı istediğimi söyledim,eksper görmeden veremeyiz dediler,neyse bayram tatili,şimdi hemen göremez,haklısınız dedim.Peki bahsettiğiniz "Yola Devam Aracı" nı alayım o zaman,gecenin bu vaktinde kendi aracımdaki bir sürü eşya ile mağdur olmayayım dediğimde,bana araçta kaç kişi olduğunu sordular,1 kişi dedim.Cevap olarak "1 kişiye "Yola Devam Aracı" da veremiyoruz,en azından 2 kişi olmanız gerekiyor".Tabi bu cevabı aldıktan sonra gülsem mi ağlasam mı arasındaki ruh halimi ve aramızdaki diyaloğu anlatmıyorum.Aklınızda olsun,kasko firmanızın 1 kişi ile 1'den fazla kişi ayrımı yapıp yapmadığını sormayı ihmal etmeyin...

post-5178-141695296051_thumb.jpg

post-5178-141695296056_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim abi,ikame aracı sonradan aldım 10 günlüğüne.Ama sorun bu değil aslında,kaza yaptıktan sonra insan bir an önce oradan kurtulmak istiyor,kasko her ne kadar çekici,tamir masrafı gibi şeyleri karşılıyor olsa da ki bu güzel birşey :)  o an tek kişi olduğum için "Yola devam aracı" vermemesi,en az 2 kişi olmanız lazım prosedürü o an içinde bulunduğumuz ruh haline karşı yapılan eşek şakası gibi geliyor insana.Kasko yaptıran arkadaşların bu konuda bilgi sahibi olmaları için yazdım özellikle.

Tekrar teşekkür ederim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Parçalar belçikadan geliyor. Bizde mazda3 varken kötü bir kaza geçirmiştik yan taraf haşat olmuştu. Kapılar, aynalar değişmişti vs... 2 buçuk hafta sonra araba hazır olmuştu.

Bizim mazda6 İlk geldiğinde camsuyu fıskiyelerinden birtanesi çalışmıyordu. Gereken parça sipariştenn 1 hafta sonra gelmişti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Burada önemli bir nokta var, aklıma gelmişken yazayım, kaza yapan aracı servise kendiniz sürerek götürürseniz ikame araç isteyemiyorsunuz, araç yürür halde bile olsa serviste tamir için bekleyecekse kasko destek hattından çekici isteyin mutlaka...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Artık arabalar konusunda işler eskisi gibi değil. Eskiden araç kaza yapsa bile sanayide bir şekilde toplanıyor yan sanayi parçalarla işler yürüyor servislerin bakım malzemeleri haricinde çok fazla parça ihtiyaçları olmuyordu. Özellikle Mazda için. Şimdi araçların hepsi kaskolu olduğu için araçların bütün onarımları servislerde oluyor bu yüzden servislerin her parçayı ya ellerinde bulundurmaları yada en kısa zamanda ellerine ulaşmış olmaları gerekiyor. Her parçayı servis elinde bulunduramayacağına göre İstanbul veya farklı bir ilde genel bir Mazda yedek parça ünitesi yapmak zorunda ve en kısa zamanda da kurulacaktır muhtemel. Kurulduktan sonrada diğer büyük markalar gibi sorun olmaz hiç ve ayrıca parçaları toptan çekecekleri için yurt dışından nakliye masrafları düşeceği için parça fiyatları da düşer diye düşünüyorum.

Bu konuda bir şey daha söylemek istiyorum, sanayide ustam herhangi bir orjinal mazda parçasını herhangi bir servisten çok daha kısa sürede ve çok daha ucuza getirtebiliyor. Bu nasıl oluyor yıllardan beri anlamış değilim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aziz çok geçmiş olsun. Allah hepimizi beterinden korusun. :nazar:

Bir iki telefon trafiği ve yazışma ile. Parçaların gelişini birazcık belki hızlandırabilirsin. Umarım kısa sürede işlerin yoluna girer.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...