Jump to content

Ford Focus Ghia ve Mazda3 aynı anda satışa çıktı ve Mazda3 satıldı

Guest architect

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest architect

Arkadaşlar bilgi amaçlı yazıyorum.Yaklaşık 2 aydır Mazda 3 ve Ford Focus Ghia araçlarımızı satışa çıkardık.Mazda 3 2006 Comfort 90500'de BRC LPG'li, Focus 2008 42500'de benzinli. Mazda için 25250, Focus için 29750 istiyorduk.Her ikisi de sadece 1 parçadan boyalı ve değişensiz.Her ikisinin de ilk sahibiyiz. Ford'u neredeyse haftada en fazla 2 kişi arayıp-mesaj atıp bilgi isterken Mazda'yı hemen hergün en az 1 kişi arayıp ya da mesaj ile bilgi aldı. Ford hala duruyor.29000'e verebileceğimizi söyledik. Mazda önce 22,5 teklif aldı, sonra 23,5 aldı. geçen hafta 24 teklif edildi ve en son 3 gün önce 24,5 gördü ve satıldı.Alan kişi de Mazda kullanıcısı ve Mazda tercih etmesinin sebebi olarak sorunsuzluğunu söyledi.Mazda 3'ün bu kadar rağbet görmesi beni şaşırttı.Ancak önemli not:Plakamı ilanda gizlemedim ve aracın geçmişini dürüstçe yazdım.Bir de ilk sahibinden olması etkili olabilir.Alan kişi meslek icabı otomobiller ile çok içli dışlı.Pek çok marka aracı kullanma tecrübesi var.Özellikle yine mazda tercih ettiğini söyledi.İlginç değil mi.Bence bu Mazda'nın imjının yükseldiğinin ve kalitesinin farkındalığının arttığının göstergesi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

Araç düz vitesti.Ancak LPG şansını arttırdı sanırım.Malum benzin fiyatları.Satmadan önce iş sebebi ile iahir içinde çok kullanmak zorunda kalmıştım. Devamlı sabah akşam köprü trafiğindeydi araç.Araç bilgisayarında anlık tüketim 10-10,5 lt civarında seğrederken Lpg tüketimim (daima tam depo alırım) 27kr civarında seğretti.arada 13 kr var ki bu fark araç satışında artık çok etkili sanırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

Bu arada araç satışı konusunda (2 kere aynı aracı satmaktan vazgeçtiğim için) ciddi tecrübem oldu.

1-Temiz bir aracın satışını paraya ihtiyacınız yoksa aceleye getirmeyeceksin.

2-Sahibinden(özellikle 1. sahibinden) temiz bir araç galerilerden bile daha yüksek rakam görebiliyor.

3-Mazda 3 karizma sahibi ve Türk tüketicisinin beğenisini kazanmış.Oldukça da dikkat çeken bir dış görünüşü var.Bu kriterlere dikkat edenler için ciddi bir seçenek.Özellikle Alfa Romeo ve Fransız otomobillerinin kalitesine güvenemiyenler için ve pek çok sıradan Focus ya da Astra kullanıcısı statüsüne indirgenmemek için tercih ediliyor.

4-Bir de aracın sorunsuzluğu ve yeydek parçalarının da(özellikle sarf malzemelerinin) yukarda saydığım araçlardan ucuz-ya da yakın rakamlarda olması önemli.

Mazda 3'ü 5 yıl 3 ay kullandık.90500km boyunca değişenler

3 adet ön far ampulu

1 set fren balatası

4 takım silecek

ve

servis sarf malzemeleri

çıkardığı sorunlar

1 kez silecek elektrik soketi çıktı,EVO'da 25TL'ye çözdüler

1 kez cd player çalışmayı durudurdu,sonra kendi kendine düzeldi

1 kez arka sağ cam çalışmayı durdurdu,kendi kendine düzeldi

Arka bagaj kapağından bozuk yollarda gıcırtı geliyordu.%100 çözülemedi.

Daha önce Opel,fiat ve ford da kullandım.hepsini 80000 civarında sattık.Hiç biri bu kadar sorunsuz değildi.Özeliikle Fiat canımızı çok sıktı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Herşey güzelde  2008 model ford Ghia  benzinli bir aracı 29 bin tl ye almak için arayan arkadaşlara şaşırmamak elde değil diye düşünüyorum ..Kendi yerime koyuyorum .ben şimdi araç alacağım mesela .. 30 küsüre benzinli düz fites :)  piyasada tonlarca araç var sıfır ..  birde bayağı bir makyajlandı  vs değişti .. bana mantıklı gelmiyor. Muhakkak  birileri  özellikle o aracı almak isteyebilir dediğim gibi sadece bana mantık lı gelmiyor ..

inşallah dilediğiniz fiyata elinizden çıkarırsınız ..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda da artış sokaklarda kendini gösteriyor, bizim 25 mesai arkadaşlarının ben ikinci Mazdacısıydım şimdi 5 olduk. Geçenlerde Ankaraya gittim burada m3 yokmu hiç derken ışıkta benim gibi 10 plaka bir m3 le karşılaştım. Farklı ilde aynı plaka iki araç karşılaşabiliyorsak bayağı artmış kullanıcı diye düşünüyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest architect

Aslında geçen gün ford 29 teklifi aldı ancak aracı nisana kadar satmaktan vazgeçtik.Yeni focus'u ebkleyeceğiz.O zamana kadar araçsız kalmak istemedik.Satışa ara verildi yani.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Dün arabayı sattıktan sonra Metrobüs ile Anadolu yakasına geçerken yanımızda Lansman Mavisi HB Mazda 3 durdu. Yanındaki arabaların şöförleri , otobüs içi herkes kilitlendi arabaya. Diğer yeni model araçlar yanında  5-10 sene daha eski modelmiş gibi duruyorlardı :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
  • Yeni Oluştur...