Jump to content

Enjeksiyonlu Sisteme Normal LPG Kiti

conspirator99
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Evet benimki öyleydi.Kullanmaya alıştıktan sonra ve biraz dikkat ettikten sonra pek bir sorun yaşamadım.O zamandan beri 1 kere patlatma yaptı.Hava filtresinin kapağı aralıkmış şans eseri,bir şey olmamıştı onda da.

** Tek dikkat edilmesi gereken şey; arabayı ilk çalıştırdığınızda stop ederse ardından hemen çalıştırmayı denemeyin,bir süre bekleyip öyle çalıştırın.Yoksa gaz ve benzin sıkışma yapıp patlatma yapıyor.

peki senin yakıt nedir  şimdi??
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 50
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• conspirator99

10

• ltancan

5

• domestos

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Sonuç olarak eski 323'ümde sürekli sorun yaşadığım parça kalitesi konusunda çok güvenemediğim bir marka mimgaz ;)

araç kullanıcıları mimgazada sorun yaşamıyor atiker düzen bozucu sonuç olarak normal bir beyin halen soruma cevap bulamadım kii :(
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

araç kullanıcıları mimgazada sorun yaşamıyor atiker düzen bozucu sonuç olarak normal bir beyin halen soruma cevap bulamadım kii :(

Sorunuz birim yakıt olduğunu düşünerek piyasadaki sıralı sistem takılı 1.8 motorlu lantis familia kullanıcılarını kapsayarak verebilceğim cevap 30krş (istanbul trafiği için) aşmamaktadır daha sakin trafiğin olduğu il kullanımlarında 25krş civarlarına düşeceğini tahmin ediyorum
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

~ conspirator99: Dediğim gibi araba amcamda, o da düzelttirdi sistemi. Ama düz sistemde 25 - 30 kr. araşı değşiyordu. Max. belki 35 oluyordu. Sizinkinde bir sorun var bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

~ conspirator99: Dediğim gibi araba amcamda, o da düzelttirdi sistemi. Ama düz sistemde 25 - 30 kr. araşı değşiyordu. Max. belki 35 oluyordu. Sizinkinde bir sorun var bence.

yazın o seviyede fakat sanırım sıcaklık faktörü kayseride olmuyor demek ki<<<<:(
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

ne olursa olsun sıralı sistem en doğrusu çünkü benim 1.5 i 323 üm vardı düz sistem (yani yarı sıralı dedikleri) ilk günde hemen rölanti sibobunu bozdu. benim anladığım kadarıyla markanında önünde işi iyi bilen bir usta şart....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...

Enjeksiyonlu sisteme düz lpg takılması ile ilgili olarak

http://www.lpggazayarcihazi.com/blos-propane-mixer-lpg-carbureteur-karburetor/

bu sistemin incelenip değerlendirilmesi fikirlerin yazılması lazım

düz sistemde denedik ancak enjeksiyonda kullanıldığı yazan bu sistemi deneyen arkdaşlar bilg verin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Sıralı enjeksiyonlu araca düz sistem takılır

bunu ivedikte murat usta yapıyor örnekleri çok fazladır.

yakıt olarak 240-270 kuruş civarında bir yakıttan bahsediyorlar.

patlatmaya gelince sistemde hava yakıt karışımını ayarlayamazsan patlatma oluyor ancak o sorunu da http://www.propanturk.com/lpg-performans-mikseri/ buradaki mikser takılarak çözüldüğünü biliyorum. örneğini ivedikte gördüm gayette güzeldi aracın performansı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benim araç enjeksiyonlu olmasına rağmen düz lpg var.Hava akış metreye bir vida ile müdahele edilmiş,içindeki kapak açık  vaziyette. Performans sorunu çok yok.1 yıldır 1 kere patlama yaptı.Tavsiye edermiyim HAYIR.ama düz lpg de oluyor.Benzin hiç kullanılmadığı için sıralıyla aynı yakıyor diyebilirim.Atiker mimgaz konusu ise,kesinliklikle ucuz etin yahnisi sert olur.Zırrt pırt ayar sorunu yaşarsın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Montajı yapılmış bir araca bir şey diyemem de; ilk defa montaj yapılacak enjeksiyonlu motora düz sistem taktırmak parayla bir çok sorun yumağı satın almak demektir...

Ya taktırma, ya da biraz daha para ver sıralı sistem taktır derim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest sistempro

bende tek nokta lovato vardı. tek nokta sistemi bozuyormuş. mazda gibi bir araca gidecek en iyi kitlerin başında BRC geliyor. mimgaz ve bunun gibileri kullananlar brc ye göre biraz daha fazla yakıyor. kullanan arkadaşlar var çünkü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Arkadaşlar hepinize iyi forumlar.

Aracım 1 aydan fazla süredir kapının önünde yatıyor. hem maddi hem manevi sebeplerle yaptırmadım. öyle duruyordu. Taki parayı bulana kadar.  8)

Ben yaşadığım süreci anlatayım bilenlerden bilgi isteyeyim ki en azından ustaya şunu yap bunu yap diyebileyim.

-Aracım bildiğiniz gibi enjeksiyonlu ancak normal sistem LPG takılı. Aslında öncelikle bunu konuşmak gerek diye düşünüyorum. bu sistemin böyle olması motorun ömrü v.b. açısından sıkıntılımıdır?

-Her ustanın söylediği distiribütör avanslı çalışmasını bi türlü anlamadım. nedir bu avans meselesi?

Araç sürekli LPG de çalışmaktadır.

Direksiyonu çevirdiğimde rolanti düşmekte hatta motor stop etmektedir.

Rolantide oynama vardır. Yaklaşık 1200 devirde çalışmakta motor ısınınca da aynı şekilde devam etmektedir. ama ne zamanhava karanlık olur ışık yakmak istersiniz o zaman rolanti düşer 900 lere.

Tabiki oynamaya devam eder.

Dedimya 1 aydır yatıyor diye. son olarak götürdüğüm ustaya 450 TL sadece işçilik vererek yaptırdığmı bir kısım işlemler vardı. Üst kapaktan yağ sızıyordu. contası değiştirildi. bu sefer de tabiki karter contasından sızmaya başladı ha yaptırdım yaptırıcam derken bi akşam vakti 2 kere tekleme ile kendimi evin önüne zor attım. Ertesi gün çalıştırıp yaklaşık 200 metre gittim ve motor dan gelen çatırtı sesiyle soğuk bir duş aldım ve kabin içine dolan dumanla kendime geldim. Hemen geri geri evin önüne gelerek aracı park ettim. baktığımda yağ kapağının çıkaran radyatöre kadar yuvarlandığını gördüm. Yerine taktım ve çalıştırdım. Sıkıntı yok gibi duruyordu ve öylece bıraktım. Son olan durum böyleydi.

Direksiyonu çevirince düşen rolanti için bi usta sistem kurdu. Dirksiyon çevirince basıncı ayarlayan veya kontrolden eden parçadan bir yere kablo bağlantısı yaptı. şimdi direksiyonu çeyrek tur çevirdiğinizde motor 2500 devire kadar ulaşabilecek gaz veriyor. Tabiki keskin dönüş yapığınızda da bu sıkıntı yapıyor.

Aracın 1 yıl önce su sıcaklık sensörünü kendim değiştirdim. Burada yazmadığmı bir kısım sorunları çözülmüştü.

Tüm bu sorunlar için su sıcaklık sesörü, manifolt contası, hava akış metresi denildi. sensör hariç diğerlerine bakmadım. aslında bakan ama görmeyen ustalar hep farklı bişeyler dediler. Durum bu hale geldi. Yok pahasına satmak istemiyorum aslında hiç satmak istemiyorum.

Sizden ricam bana bi refarans yeri söylemeniz, mümkünse resimli anlatmanızı rica ediyorum. hepinize iyi forumlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Lpg sistemine fazla para vermemek için sıralı sistem takılmaması bu motorlara ihanet gibi geliyor bana...

Yazdıklarınızı ve daha önceki sorunlarınızı okuduktan sonra size mazda'nın öldürülmüş halini satmışlar diye düşündüm, üzüldüm... :(

İki seçenek sunuyorum naçizane;

1-İyi bir ustaya arabayı teslim ederek baştan sonra sorunsuzca kullanılabilir hale getirmek

2-Üçü beşi aramadan aracı satmak

8:)

İyi usta tavsiyesine gelince; forumda bir kaç tane iyi usta isimleri vardı... Birisi de, senin daha önceki mesajlarında adı geçen Adem Usta !!

Geçmiş olsun, kolaylıklar, kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...