Jump to content

Mazda SKYACTIV Teknolojileri

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim fiyatlarla ilgili düşüncelerimde biraz değişiklik oldu. Ne abidik gubidik araçlar, ne fiyatlara gidiyor inanamıyorum. Varsın bizim guzular 3 - 5 bin pahalı olsun. Arabamı alalı 5 yıl geçti, hala her binimişimde şöyle bir okşarım mereti. Keyifle biner, keyifle inerim. Hanım da kendi arabasına binmiyor, heryere guzuyla gitmek istiyor. E bu keyif sürecekse bir sonraki arabam kesinlikle skyactiv serisinden olacak. Artık Minagi mi olur, Shinari mi olur, Takeri mi yoksa 5 mi orasını Allah bilir. Ben severek bineyim de, üç kuruş fazla ödeyeyim.

Yalnız şimdi param yok, kısmetse 2 sene sonra :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fiyatlarının pahalı olacağı konusunda bir ön yargı oluştu ama  2. videoya bakılırsa , hybrid vb teknolojilerin ekstra maliyetinden ötürü Mazdanın bunları tercih etmediğini dolayısıyla araçları herkesçe ulaşılabilir kılmak amacıyla dünyanın şu an kullanmakta olduğu içten yanmalı motorlar üzerinde iyileştirmeler yaptıklarını söylüyor. ARGE maliyetini bilmiyorum ama nispeten pahalı olduğunu düşündüğüm yüksek dayanımlı birkaç parça çelik haricinde maliyetleri şimdikinden artıracak bir etken göremedim ayrıca araçlar %14 daha hafiflemiş  :)bakarsınız fiyatlara olumlu etkisi olmuştur bunun ve korktuğumuz gibi araçlar şimdikinden çok da pahalı gelmez...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evlenmezsem kesin alırım :L ocağa incir ağacı dikersek iş zor ama , şuan canımı sıkan tek şey lpg / benzin . guzumu çok seviyorum valla, her yolda gel gidelim diyor :D hele böyle hafif mucur olsun, viraj olsun ooh tadından yenmiyor valla :D

skyactive modellerde yakı olayını bitirdiler bence. cvt , iloop, istopp , 1.5 çift turbo dizel motor, hafif şase. her bir özellik %5 kazanç sağlasa düşünün farkı :) Bir de gelen modeller hep zamanın ilerisinde çizgiyie ve ferahlığa sahip oluyor. eğer takkeli kasa ile mazda 3 gelirse ve alabilirsem ha birde Allah sıhhat verirse  öperim ,şükür ederim. 2 kurban keserim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 1 ay sonra ...

bu motorları kullanan mazdalar TR ye gelirde gene adam gibi reklam yapıp insanları bilgilendirmezlerse yazık bu mazda yönetimine artık; bunuda zaman la satış rakamlarından görecez. şu an bile doğru dürüst reklam olsun satışlar patlama yapar. bu konuda ben mazda bayilerine bir öneride bulunacam;  eğer yeni teknolojiler gelir gene kimsenin haberi olmazsa kayıtsız kalınırsa birleşsinler çektirsinler reklamlarını bölüşsünler maliyetini halka hizmet etsinler bu halk bu konforu bu ekonmikliği vede sağlamlığı, güvenirliliği bilmeyi vede kullanmayı hak ediyor. 90 lı yıllara dönüş olur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

mazda bayilerine öneri mi?adamların sitesinde mazda 2 ye bak:

ön / arka tamponu ve torpidosu bi önceki versiyonun fotoğrafı !!!

insan onu değiştirmez mi? fiyat listesine bakıyosun: mart 2011 in

listesi...yada ocak 2011 listesi...ne kadar ayıp.ilgisizliğin bu kadarı...

insan skyaktivin motorlarının resmini kapak sayfasına koyup reklam

yapmaz mı?oraya 2-3 cümle yazamaz mı? yok arkadaş ... hepisine benden

- puan...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aynen katılıyorum zahmet edip güncelleme bile yapmıyolar Allahtanki mazdacluptr var buraya üye olmasaydım benimde hiçbişeyden haberim olmazdı ki yaşadığım ilde  zaten mazda diye marka varmı onu bile bilmiyolar arabamı sormuşluklarından biliyorum toplasan 4- 5 mazda yok burada. yani şu an üye olduğumuz site mazda yönetiminden daha iyi iş çıkarıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

valla orasını burasını bilmem bu siteye üye olmasaydım mazdada hangi modeller olduğunu bile bilmezdim sorun bu ; bu arada yanlış anlama olmuş ne bileyim sandımki site güncellenmemiş bende merak etmiştim ne gibi bir değişiklik var diye hatta ; bu konuda şöle sölim demek bayilerin satışa ihtiyacı yok hatıra olarak saklıyolar mazdaları :P  ;ama git toyotayı sokakta herhangi birine sor takır takır sayar tüm modellerini . bunu niye sölüyorum dersinizki kardeşim gir mazda sitesine öğren işte mesele burda insanları siteye bile çekemiyolar; bu arada coriolis  ''-_-''  ilginç bir gülücük olmuş :):D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Skyactiv teknolojisinin başka otomobil firmalarına da pazarlayacağını düşünüyorum mazda'nın, yoksa 12 milyar doları bulan bir yatırımın karşılığı nasıl alınır?

dün televizyonda citroen reklamında rastladım, bizim arabalarda bulunan rvm' nin aynısını kullanmışlar arabalarında.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...