Jump to content

Mazda2 Hakkında Merak Ettiklerim ?

Guest centilman41
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ahmetçim, katkısı olanlara kim ne desin?

Ama ben üç gün veriyorum, herkes istediğini yazsın, bu siteye girmek istemezsin. Ne ip kalır ne de ucu.

Ne arkadaşlar var bir bilsen. Sanki biz Mazdanın sahibiyiz yada Prof'u ama bilgileri ne hikmetse saklıyoruz. Böyle birşey olabilir mi?

Bazılarıda konuyu açıyor, ama hemen üstte aynı konu bilmem kaç zaman önce açılmış, bilmem kaçyüz kere okunmuş, bilmem kaç sayfaya ulaşmış, hiç bakmıyor. Biz birleştirince kızıyor ve inanmayacaksın "fırça" atıyor.

Bunu sen sağduyulu biri olarak kabul edebilir misin?

Abi neticede siz bu işi gönüllü olarak yapıyorsunuz, netice de herkesin her türlü problemi ile uğraşmak zorunda da değilsiniz, benim vurgulamak istediğim siz kendinizi düzeni sağlamakla görevli görebilirsiniz ama buraya gelen insanların %90'ı ihtiyaç duyduğu soruların cevabını almaya geliyor ve özelliklede yöneticiler ile eski üyelerin bilgi sahibi olduğunu düşünüyor, bu tür önyargılarla buraya gelen insanlara bir anda kuralları dayatamazsınız, yumuşak bir geçiş sürecinden sonra zaten kendileri düzene uyacaklardır ama bu geçiş süreci yıkıcı olduğu zaman insanlar küsebiliyorlar. Yöneticilik zor iştir, Mustafa'nın dediği gibi art niyetli opelciler gibi tipler ile henüz sitenin yapısına tam ayak uyduramamış arkadaşalrı birbirinden ayırt etmek sizin göreviniz.

Neyse akşam akşam kendimi banlatmiyim :D bu kadar felsefe yeter...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu mesajımdan rahatsız olduysan hemen sileceğim. Söyle Ahmet. Arkadaşın bu yazdıklarına benim yazdığıldan rahatsız mı oldun? Söyle silerim hemen, sende rahatla bize "serzenişte" bulunun arkadaşta rahatlasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ahmet bu kelam hakaret mi?

Daha çok Alay eder gibi olmuş abi :) ben buradan bakınca öyle görüyorum ama bir başkası farklı yorumlayabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest metin_4154

Benim bu araçla ilgili hatta hiçbir araçla ilgili kullanmaktan başka bildiğim bişey yok.Problem olunca yada aklıma takılan bişey olduğu zaman servis'i arıyorum cevabını alıyorum.İnanmazsınız kendi arabamın radyo frekansı nasıl kayıt ediliyor onu bilmiyorum.Arkadaş'a nasıl yardımcı olabilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Donanımhaber'de yetkili satıcı olduğunu iddaa eden biri mazda3 için katalog değeri olarak 225 km maximum hız yaptığı konusunda yemin billah ısrarla mesaj üzerine mesaj yazıyor, resmi sitesine giriyorsunuz Burak'ın dediği gibi kitapçık yada döküman ana model için derlenmiş ama her değişik versiyonun özelliğide değişik, siz kendi aracınızın versiyonuna ait sağlıklı bilgiyi ne yetkili satıcıda nede kitapçık ve kataloğlarda tam olarak bulamıyorsunuz. Bu sefer başlıyorsunuz sizinki ile aynı aracı kullanan kişileri internette aramaya ve bulduğunuz anda da yapışıyorsunuz yakasına. Bu kadar bilgi kirliliğinin olduğu bir ortamda insanların burada çözüm aramalarını bence çok görmemek lazım.

Metin kimse kimseye heleki bilmediği bir konuda yardımcı olmak zorunda değil, oradaki arkadaşın serzenişide 100 küsür kişi okumuş ama 1 kişi bile yorum yapmamış şeklinde, yani sorunuma cevap alamadım ama biride çıkıp bir kelime yorum yazmadı diyor. Kısaca bir fikrimiz olmasa dahi eğer mesajı okuduğumuzda müsaitsek, mesaj sahibini gerekli cevabı alabileceğine inendığımız kanallara yönlendirici 2 kelimelik bir cevap yazabiliriz diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, konu amacı dışına taşıyor. Yönetim ile ilgili konular için ayrı bölüm var. Gökhan konuyu açarken biraz sert bir üslup kullanmış, bize düşen bu tarz durumlarda alttan almak, elimizden geldiğince yardımcı olmaktır diye düşünüyorum.

Cevaplara gelince, Burak Abi'nin de belirttiği gibi 2011 1.3'ler sanırım kimsede yok. Lastik basınçları kapı içlerinde yazıyor. Cd çalar konusunda deneyerek çözebilirsiniz :D  Bakım konusunda 10bin km ya da 6 ay gibi bir dayatması vardı Mazda'nın. Benim hiç hoşuma gitmeyen bir uygulama. 10bin anlayışla karşılanabilir ama 6 ay biraz saçma olmuş. Benim tavsiyem tüm araçlarda standart olan 10 bin olunca servise götürün, garantisi geçersiz derlerse de bir daha yetkili servisin kapısından geçmezsiniz. Zaten sağlam araçlar bunlar bir sorun çıkmaz :D

Güle güle kullanın hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada unutulmamasi gereken bir durum daha var ki konulara bakan sadece uyeler degil, ziyaretciler ve arama motorlari da var. Bunlarin da cevap yazmasi mumkun degil ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu arada unutulmamasi gereken bir durum daha var ki konulara bakan sadece uyeler degil, ziyaretciler ve arama motorlari da var. Bunlarin da cevap yazmasi mumkun degil ;)

Benim idolüm Okan bey (okko), bilgim yettiğince bende gördüğüm her yardım talebine yanıt yazmaya çalışacağım.

Sayaç botlarıda sayıyormu Burak?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

35000km oldu mazda2 yi alalı. Bendeki 1.5 sport. 6cd çalarlı olanla tek cd çalarlı teybin görünüşü aynı sadece disc in tuşuna bastığınızda içine 5 disk daha alıyor. Tr de bir dönem satıldı 6cd olan. Daha sonra gelmedi.

Lastik basıncı kapıda yazıyor. Sizin lastik ebatını bilmiyorum ancak oradan bakabilirsiniz. Yakıt konusunda benim araç 7.2lt yakıyor. Sizin araç 1.3 olduğuna göre 6.5lt civarı yakması normaldir.

Başka birşeyler merak ederseniz içtenlikle cevaplarım. Forumda mazda2 kullanıcısı az. Bu sebepten dolayı yanıtlar biraz az oluyor. İyi akşamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba, Mazda 2 sahibi olarak ben cevaplayayım sorularını;

Mazda 2'lerin Türkiye'de şu an satılan hiçbir modelinde 6 lı cd çalar mevcut değil.

Lastik Basıncı değerleri ön sol kapı içerisindeki etikette yazıyor. Araç boşken (1-2 yolcu) ön lastikler 32, arkalar 29,

Bakım için ise ben ilk bakıma gittikten sonra 10 bin km.de bir gidiyorum.6 ay meselesini servisime sorduğumda (Koşuyolu Merser) önemli olanın yağ deşim etiketinde yazan km.nin olduğunu söylemişlerdi (doğrusu da bu zaten).

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest centilman41

Arkadaşlar (gökhan77) ne özürü, ne affı, ne dövmesi yahu ? Ben yaptığım açıklamalarımla sadece sitem ettiğimi belirtiyorum.Bu açıklamalarda sizden özür, af beklemenin ne alakası var.

Ben konuyu açmadan önce zaten forumda, sorduğum sorularla ilgili cevaplar varmı diye araştırdım ama cd çalar ve lastik basıncıyla ilgili açıklamalar göremediğim için bu konuyu açmak zorunda kaldım.Hem binlerce postun olduğu bir forumda her aradığımızıda bulamamamız ve konu açmamız zaten normal bişey.

2011 mazda 2 lerle ilgili kimsenin bilgisinin olamayabileceği söyleniyor.Bendeki mazda 2 yeni çıkan mazda 2 değil.2010 stoklarından kalan mazda 2 sahibiyim.Zaten yeni mazda 2 1.3 motor seçeneği ile değil en az 1.5 motor seçeneğiyle geliyor.Bendeki 2010 stoktan alınan 1.3 go manuel.

(Semavi) Ben zaten hemen sitemde bulunmadım 5 gün bekledim 1 kişi dışında yardımcı olan yok.Bu yüzden alındığımı belirttim.Beni birileri yanlış anladı diye kimseninde birbiri ile tartışmasına gerek yok.Ben sadece yardım istedim olmuyosa olmuyo bişey demedim ama neden olmuyo acaba diye sordum hareket pek yok demek istedim ne var bunda..özür dilemeler ,af istemeler , dövmeler..Falan üzücü yani.

Bu tartışma arasında yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2011 lerde hafif bir makyaj var. Yürüyen aksamda sadece amortisörler değişti. İç kabinde torpido değişti sadece. Motorlar euro5 için biraz daha kısıldı. Emisyonu düşürmek için 2-3 bg daha güçsüz. Amortisör helezonları genişletildi böylece aracın arkasının zıplaması azaldı. Ha şunuda belirteyim 2011 ler daha fazla yakıyor. Teknik veriler bu yönde. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest centilman41

(Semavi) Abi tabiki bende tepkileri normal karşılıyorum ama normal bir tepki yaparken bile kimseye hakaret etmiyorum dalgada geçmiyorum,,zaten böyle bişey yapmaya hakkımızda yok değilmi.Fakat nedense birileri gösterdiğimiz siteme bile dalga geçerek karşılık veriyor.Zaten böyle olduğu halde karşılık vermiyorum sadece yanlış anlaşılıp üzüldüğümü söylüyorum.

Neyse her işte bir hayır vardır dimi. Bazı arkadaşlar iş yoğunluğundan ve görmediklerinden dolayıda yardımcı olamamışlar, tartışma bahanesiyle bunuda öğrenmiş olduk. Bizde yanlış yapmışız demekki özürdilerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...