Jump to content

2. Nesil Mazda3 Gündüz Farı

honuuu
 Paylaş

2.Nesil Mazda 3'te sis farlarının altındaki boşluklara gündüz farı (led)vuygulaması güzel olur mu?  

127 oy

1. 1. 2.Nesil Mazda 3'te sis farlarının altındaki boşluklara gündüz farı (led)vuygulaması güzel olur mu?

• Evet
      89
    • Hayır
      21

Tavsiye Edilen Mesajlar

hocam gündüz far için seçtiğin yer olmamış bence..ama o çalışma çok iyi olmuş..aynı çalışmanı tampondaki siyah çizik olan yere uygulasan da bana da yardımcı olsan :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam gündüz far için seçtiğin yer olmamış bence..ama o çalışma çok iyi olmuş..aynı çalışmanı tampondaki siyah çizik olan yere uygulasan da bana da yardımcı olsan :)

siyah cizik yer derken.Anlamadim.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birsey danismak istiyorum.Farlarin kenarindaki turuncu reflektor.Continuos Halo teknigi ile aktif hale getirilmismi? Ornegini goren var mi?"continous halo" Audi de,  mercedes vb.  yeni tip gunduz fari.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

siyah cizik yer derken.Anlamadim.

tamponun en altında her iki ucunda olan siyah görünen yer çizgi şeklinde hani..birkaç mesaj öncesinde arkadaşın paylaştığı resimlerde uygulanan yer

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tamponun en altında her iki ucunda olan siyah görünen yer çizgi şeklinde hani..birkaç mesaj öncesinde arkadaşın paylaştığı resimlerde uygulanan yer

ilk yapacagim yer orasiydi.

Lensler icin kapak kesemedim.Tamponu sokmem lazimdi.Sokecek bir yer bulmam cok zordu.O yuzden hic o ise bulasmadim.Biraz vakit gectikten sonra ben arabanin tamponunu cok onemsemiyorum.Hele hele o siyah bosluklar ayda en az bir kere bir yere surter.Ben surmesem, dikkatli biri dokundurur.Buyuk konusmak istemiyorum ama tampon dusmeden ne tamponu degistiririm ne de boyatirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

anladım hocam ama en güzel o kısımda duru gibi geliyor..bir de normal farların içine üstten yada alttan şerit halinde uygulanırsa güzel olur diye düşünüyorum ama canlı görmek lazım ve böyle bir şey mümkün mü onu da bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Merhaba Arkadaşlar, Burada yaklaşık 5-6 ay önce tanıştığımız bir ürünün uygulanmış halindeki görüntüleri ve ürünle ilgili bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Cob led yazarak ebaydan veya ulusal sitelerden de ulaşabilirsiniz

17 cm lik modelinin bir çubuğunda 160 led var ve homojen bir bayaz ışığa sahip.

diğer gündüz ledlerinin bir tanesinin içerisinde 5 7 9 18 veya en fazla 28-30 led sığabilirken bir çubukta 150-160 lede sahip ve ışık gücü de neredeyse zenon kadar göz alıcı (sönük görünümü ise maalesef şimdilik Sapsarı)

resimler ve ilgilenirseniz gündüz ve gece videolarını da sizlerle değerli mazdaseverlerle paylaşabilirim, saygılar

post-7872-141695298892_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Arkadaşlar, Burada yaklaşık 5-6 ay önce tanıştığımız bir ürünün uygulanmış halindeki görüntüleri ve ürünle ilgili bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.

Cob led yazarak ebaydan veya ulusal sitelerden de ulaşabilirsiniz

17 cm lik modelinin bir çubuğunda 160 led var ve homojen bir bayaz ışığa sahip.

diğer gündüz ledlerinin bir tanesinin içerisinde 5 7 9 18 veya en fazla 28-30 led sığabilirken bir çubukta 150-160 lede sahip ve ışık gücü de neredeyse zenon kadar göz alıcı (sönük görünümü ise maalesef şimdilik Sapsarı)

resimler ve ilgilenirseniz gündüz ve gece videolarını da sizlerle değerli mazdaseverlerle paylaşabilirim, saygılar

Ledler, ilgili yeri tam kapatmadığı için hoş durmamış. Bu en önemli özelliği, zira gündüz farının çok güçlü olması gerekmiyor, ki fonksiyon olarak zaten park lambaları gündüz farı olarak geçiyor, ayrıca takılan gündüz farının takılma sebebi zaten estetik.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ledler, ilgili yeri tam kapatmadığı için hoş durmamış. Bu en önemli özelliği, zira gündüz farının çok güçlü olması gerekmiyor, ki fonksiyon olarak zaten park lambaları gündüz farı olarak geçiyor, ayrıca takılan gündüz farının takılma sebebi zaten estetik.

park lambaları 5W tır yeni yeni wv grubundan örnek verelim gündüz farı yerine daha büyük bir yansıtma alanı ve 20-25 W lık bir standart flamanlı sarı ışık veren bir ampul takmaktadırlar. o yüzden park farı gündüz farı değildir

parktan en az 4-5 kat daha güçlü olabilmelidir ki güneşli ortamda bile dikkat çekebilsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

park lambası & gündüz farı kıyaslaması yapmayacağım bilgim yok ama tampondaki siyah olan boşluğu tam doldursa daha şık olacağı kesin ki bu uygulama biraz da estetiklik için ne de olsa

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Söylediklerinize kısmen katılıyorum. Fotoğrafta gözüken led gündüz farı. Mevcut yerinde dediğiniz gibi emanet duruyor. Ama gündüz farının takılma sebebi olarak, "estetik" diye genelleme yapmanıza katılmıyorum.

Ülkemizde maalesef estetik görünüyor diye. Geceleri kısa farlarını söndürüp. Parklar eşliğinde xenon sisleri açık vaziyette. Amacının dışında kullanarak yollar da dolaşan o kadar çok sürücü var ki. Kısa farlar beyaz ışık, sisler beyaz ışık. Ne anlamı kaldı bu durumda. Sisi delen en iyi renk sarı. Ama estetik olsun, kısa uzun farlara uyum sağlasın diye. Sisler de beyaz ışık yapılıyor.

Led gündüz farı da, sis farı da benim için estetik değildir. Şu an piyasada ki orjinalinde üzerinde led gündüz farı olan. Bu otomobilleri tasarlayan mühendislerin sadece olaya estetik amaçlı baktıklarını da düşünmüyorum. Mevcut parklar ile led gündüz farları arasında çok ama çok fark var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

amaç sadece estetiklik değil elbette ama estetikliğe önem vermeselerdi karşı tarafın sizi en iyi görüp algılayacağı sizi farkedeceği bir şekilde düz yada daha kalın bir şekilde yapılabilirdi..ama farların içine şerit halinde ve aracın estetikliğini tamamlayacak ve belirli hatların öne çıkmasını sağlayacak şekilde tasarlanması bence estetikliğe de verdikleri önemin bir kanıtıdır..ama bu ara amaçtır ana amaç elbetteki farklı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım Dacia gibi ucuz markalarda, far gurubu içinde gelen gündüz ampülü (DRL) sizi yanılttı.

Bu far grubunda wattlar hatalı hatırlıyor olabilirim ancak;

park ampülü 5W

gündüz ampülü(kapatamazsınız) 21W

kısa aydınlatma ampülü 50W

uzun aydınlatma ampülü 55W

yer almaktadır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Tam anlatamadım sanırım. Bizim ülkemizde park lambası olarak geçen farlar, gündüz farların açık bırakılma zorunluluğu olan ülkelerde, kontağa bağlı olarak çalışıyor ve gündüz farı diye geçiyor. Bu yeni bir olay değil, çok uzun zamandır var olan mevzuat. Mazda 3 arabamda olan park lambası da bazı ülkelerde gündüz farı diye geçiyor. Kitapçıkta da yazıyor bu durum.

Esas amacı farkedilmek olan tüm farlarda, aydınlatma özelliği olmayan led kullanımına da estetik ve verimlilik amacıyla geçildi.

Yani led farların tek varlık sebebi elbette estetik değil, ama var olan bir fonksiyon, daha estetik hale getiriliyor. Dolayısıyla estetik olmayacaksa, zaten her araçta varsayılan olarak bulunan bir özelliği tekrar eklemenin anlamı yok.

Gomodoejderi, diğer markalar, pazar bölgesine göre değişiklikler yaparak araç transfer ediyor, Dacia ise tek bir fabrikaya sahip, ürettiği araç fabrikadan çıktığında, tüm ülkelerdeki mevzuata uygun halde çıkartmak zorunda, ilk anda fazladan bir ampulle daha çok masraf yapılmış gibi görünse de üretim maliyeti açısından bir tasarruf.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Herkese merhaba,

İnternetten iki adet gündüz farı aldım. Ekte fotoğraflarını paylaşıyorum.

Bunların montajını yaptırmak için ilk olarak Mazda servisine gittim ama, kendi satmadıkları ürünlerin montajını da yapmak istemiyorlar. Sonradan lamba bozulursa falan sorun oluyormuş.

Neyse,  Ankara da bunların montajını yaptırabileceğim iyi bir yer tavsiye edebilir misiniz. (Farların düzgün bir şekilde montajını yapabilmek için muhtemelen ön tamponu sökmek gerekecek)

teşekkürler.

post-10447-141695302078_thumb.jpg

post-10447-14169530208_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gündüz farlarınız hayırlı olsun. İşten anlayan herhangi bir elektrikçi montajını ve elektriksel bağlantısını kolayca 2 saati geçmeden yapabilir. Öyle tamponu falan sökmeyi gerektirecek zorlukta bir iş değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyazdakini ilk defa gördüm. Güzel görünüyor. Çok sıkıntılı bir işlem değil ama Ankara'da bunu yapabilecek neresi var bilemiyorum. Eskiden olsa Başayar derdim ama onlar Mazda'yı bıraktılar uzun süre önce

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...