Jump to content

2. Nesil Mazda3 Gündüz Farı

honuuu
 Paylaş

2.Nesil Mazda 3'te sis farlarının altındaki boşluklara gündüz farı (led)vuygulaması güzel olur mu?  

127 oy

1. 1. 2.Nesil Mazda 3'te sis farlarının altındaki boşluklara gündüz farı (led)vuygulaması güzel olur mu?

• Evet
      89
    • Hayır
      21

Tavsiye Edilen Mesajlar

Peki alttakilerin usttekilerin falan montajini nasil yaptilar abi baya guzel olmus. Hayirli olsun.

Yani tamponu falan mi soktuler.

teşekkürler.

tamponun sökülmesine gerek kalmadı. Çamurlukların altından plastik kısmı vidalarından açınca o yuvaya erişilebiliyor. Böylece kablosu geçirilip, led farlar sabitlendi.Led ler yuvasına oturtulmadan önce silikon sıkarak yapışmasını sağladılar. Kuruyuncaya kadar bantlayarak sabit durmasını sağladık. Bantları sökünce de sonuç iyi.

Çalışma prensipleri şu şekilde;

Tamponun altındaki ürün kontak çevirilince çalışıyor. Normal farları açınca sönüyor. Biraz kullandıktan sonra kontağı kapatıp arabayı stop ettiğinizde ise yaklaşık 20sn kadar yanmaya devam ediyor, sonra kendiliğinden sönüyor.

Üstteki diğer ledler ise yine aynı şekilde çalışıyor. Tek farkı kontağı kapattıktan sonra 20sn çalışma olayı yok. Bunlar direk sönüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 7 ay sonra ...

aliexpresstenmi aldınız ben ordan aldım mazdaya tam uyumlu ve benim xenonlardan daha parlak ve follow me özelliğide var aynı anlattığınız gibi önce yaptırmıştım çok dandikti am bu yenilerden çok memnunum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

aliexpresstenmi aldınız ben ordan aldım mazdaya tam uyumlu ve benim xenonlardan daha parlak ve follow me özelliğide var aynı anlattığınız gibi önce yaptırmıştım çok dandikti am bu yenilerden çok memnunum

Hocam link verebilirmisiniz..ben bugun sanayide baya bi bakındım ama tam uyumlu led bulamadım.Sizin aldığınız yuvaya tam uyumlumu ?

Montaj kendime ait üstte bir şey yok. Alttakini de tamponu sökmeden hallettim. Kendi yapıştırıcısına ilave silikon kullandım.

Nerden temin ettiniz acaba gündüz ledini ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tam uyumlu değil, aşağıda iki yandan da 1'er cm boşluk kalıyor. Aşağıda kaldığı için kötü bir görüntü vermiyor bu boşluklar.

Hiç bulaşmayalımmı yani :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladim.. Ben yakindan bakilgidinda kötü görüntu oluşturacağını dusundugum icin yaptirmadim bugn..Gerci sizinkilerden daha ufak led bulmustum 1 cm degil baya bosluk kaldi yani ondan vazgeçtim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

Merhaba arkadaşlar,

Linkte ki DRL için görüşleriniz nelerdir?

Forumda mevcut konu başlığının altında birleştirdim.

Güzel hoş ama çok pahalı. 88 Usd ürün + 30 Usd taşıma = Toplamda 118 Usd x 3,0173 Kur = 356 Lira yapıyor.

Ürün Çin işi malum...Ömrü ne kadardır kestirmek mümkün değil. Belki kaliteli bir ürün ama..Riskli bir iş...

Tabi zevk ve para sizin..Ama ben olsam kesinlikle ve kesinlikle bu işe kalkışmam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok güzel ama pahalı :(

30 USD de shipping - handling var diyor offf!

Mehmet hocam, buyur burdan yak. 90 USD ücretsiz gönderi. Kafama takılan bizim araçların sis farının etrafında ki coverlarda  çıkıntı var 3 çizgi halinde ama bunlar düz. tam oturur mu acep

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Forumda mevcut konu başlığının altında birleştirdim.

Güzel hoş ama çok pahalı. 88 Usd ürün + 30 Usd taşıma = Toplamda 118 Usd x 3,0173 Kur = 356 Lira yapıyor.

Ürün Çin işi malum...Ömrü ne kadardır kestirmek mümkün değil. Belki kaliteli bir ürün ama..Riskli bir iş...

Tabi zevk ve para sizin..Ama ben olsam kesinlikle ve kesinlikle bu işe kalkışmam.

Made in Avrupa yada Amerika olsaydı eminim en az 200 - 250 $ olurdu. Her ne olursa olsun, Çinliler sayesinde teknolojinin nimetlerinden daha ucuza faydalandığımızı düşünüyorum. Şu an benim için tek risk orjinal parcanın yerine tam oturup oturmaması. Satıcıya mesaj attım cevap bekliyorum. Gelişmeleri paylaşırım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mehmet hocam, buyur burdan yak. 90 USD ücretsiz gönderi. Kafama takılan bizim araçların sis farının etrafında ki coverlarda  çıkıntı var 3 çizgi halinde ama bunlar düz. tam oturur mu acep

Satıcıyla iletişime geçin bence. aracın o bölümünün bir fotoğrafını gönderin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Made in Avrupa yada Amerika olsaydı eminim en az 200 - 250 $ olurdu. Her ne olursa olsun, Çinliler sayesinde teknolojinin nimetlerinden daha ucuza faydalandığımızı düşünüyorum. Şu an benim için tek risk orjinal parcanın yerine tam oturup oturmaması. Satıcıya mesaj attım cevap bekliyorum. Gelişmeleri paylaşırım.

Kesinlikle hem fikirim. Kendim bu güne kadar ebay ve aliexpress'ten bir çok alışveriş yaptım.

Mazda3 logolu kapı eşiği, kapı kilit kapakları, shark fin anten, Mazda logosu, kontak anahtarı logosu, vs.vs. bunlar sadece otomobille ilgili ilk aklıma gelenler. Giyim, takı, elektronik, saat, aksesuar vs bir dünya şey almışımdır. Ama bu güne kadar aldığım en bahalı ürün 50 Usd ile kapı eşikleriydi. Kur o dönem bu kadar yüksekte değil.

Bu gün çekimser olmamın en büyük sebebi !! Yüksek kur. Az buz para değil çünkü 350 liradan bahsediyoruz. 

Ufak bir bedel olsa, uyum sağlamasa da, bozulsada çok kafaya takmazsınız. 

Umarım gönlüne ve bütçenize göre bulabilirsiniz. Keyifli forumlar diliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Satıcıyla iletişime geçin bence. aracın o bölümünün bir fotoğrafını gönderin.

aynen öyle yaptım, fotoyu çekerken daha net gördüm plakaya dogru 2 çıkıntı var 1-2 cm kadar. büyük ihtimal olmayacak, sağlık olsun başka DRLlere bakacaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 ay sonra ...

Herkese merhaba , 

Ben de aliexpress den 21 ocakta sipariş ettim (64 dolar = 190 TL) ve bugün elime ulaştı (sadece 18 gün). Gayet hızlı oldu.Malzeme kalitesi olarak gayet iyi gözüküyor ancak çalışacak mı bilmiyorum :)Umarım uyum sorunu yaşamam. Monte ettikten sonra da resim paylaşacağım.

111.thumb.jpg.9e7c1ced2d28d8f72f9f3f963c

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

benim de çoktandır niyetim var ama bir türlü alamadım. bir de farları değiştirme düşüncem var paraya kıyıp ürünlerin linkleri

http://www.k2motor.com/10-13-mazda-3-jdm-led-drl-projector-headlights-black.html

http://www.aliexpress.com/item/LED-car-DRL-Daytime-Running-Light-with-turn-off-style-Relay-For-Mazda-Mazda3-s-2010/32325987994.html?spm=2114.13010208.99999999.291.OczeF8

ikinci linkteki ürünü takibe alırsanız fiyatı 52 dolar ile 63 dolar arası değişiyor. uygun olduğunda alınabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu videonun başında var mehmet hocam. takılmasını da anlatıyor. benim çok hoşuma gitti fakat maliyeti fazla gibi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...