Jump to content

2010 ve Sonrası Mazda3 Yakıt Tüketimi

S.Halilduru
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

evet düşmesi bencede normal fakat ben hafta içi ilçede çalıştığım ve gidip geldiğim için 2 günde bir belki hafta sonları kullanırım arabayı bundan ötürü her çalıştığında 10 km düşmesi 1 haftda 20 30 km eder..Tabi benden daha tecrübelisiniz bu konuda yeni ve ilk arabam öğrenme sürecinde bilgi almak istedim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O değerler %100 gerçek değeri göstermez, sadece bir fikir verir. Mesela 0 olur ama üzerine daha 15-20 km daha gidersin.

Araç çalıştığında bir süre yüksek devirde , raölantide çalıştığı için sarfiyatı artar ve o hesaplamada kalan km yi düşürebilir. Bu benzinin birden 1 lt azaldığı anlamına gelmez. YOla çıkıp sakin sürdüğünde o değerin arttığını veya azalmadığını görme şansın da var çok agresif kullanırsan birden düştüğünü görme şansın da..

Kısacası gerçek sürüş sırasında çok ciddi bir problem görmedikçe bu değerleri fikir veren değerler olarak değerlendirmende fayda var..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • 4 yıl sonra ...

2 nesıl Mazda 3 otomatık anlık tuketım ölculerım otobanda. Cruise control acık olarak ölçüldü

100 le giderken anlık tüketım 4.7

105 le giderken anlık tüketım 5.0

110 le giderken anlık tüketım 5.5

115 le giderken anlık tüketım 6.0 bunlar tabı yolun egımıne gore degıskenlık gosterır mumkun oldugunca düz zemınde tarttım :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

2011 MAzda 3 otomatk

100 tl benzın + 100 tl lpg ile 420 km yapıldı. İkisi beraber bıttırdım şehır ıcı

100 tl benzın ıle 14 lıtre benzın

100 tl lpg ıle 32 lıtre lpg alındı

Toplam 46 litre yakıt ile 420 km

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

100 tl benzın 14 lıtre

100 tl lpg 32 lıtre  Karısık kullanım bu sefer kilometrem 500 oldu İzmirde

İnsan gıbı kullanınca baya fark edıyor :D

• Haha 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
44 dakika önce, ozgur35 :

İzmir Ankara 

45 litre lpg  3.50 tl den 160 tl 

160 tl ile 580 km klıma full kapalı 2 kişi bagaj full

Yavaş gitmişsin :) 

istanbul alanya, 1770km’yi 8,72lt/100 lpg ile gittim. Ama sakarya-istanbul arası 130-140. Sakarya alanya arası gece kadran 120. Eds yazısını görmedikten sonra şehir içi dışı ayağımı gazdan çekmedim :) 

klima kapalı, Toplam 250kg yük

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

22 dakika önce, tansu87 :

Yavaş gitmişsin :) 

istanbul alanya, 1770km’yi 8,72lt/100 lpg ile gittim. Ama sakarya-istanbul arası 130-140. Sakarya alanya arası gece kadran 120. Eds yazısını görmedikten sonra şehir içi dışı ayağımı gazdan çekmedim :) 

klima kapalı, Toplam 250kg yük

Yavaş yavaş geldik valla cruıse açık 110 a sabıtledım 110 115 le geldim 120 ye cıkmadım pek :D Teybi bile açmadım az yaksın diye :D Şaka bi yana uzun yolda müzik açmıyom 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 saat önce, ozgur35 :

Yavaş yavaş geldik valla cruıse açık 110 a sabıtledım 110 115 le geldim 120 ye cıkmadım pek :D Teybi bile açmadım az yaksın diye :D Şaka bi yana uzun yolda müzik açmıyom 

Çocuklar uyuyor ben de açamıyorum :) 

kadranda 120’ gerçekte 114. Obd bağlayınca kadrandaki bilinçli hata payını görüyorsun. O yüzden 120-125’e çıkarıyorum kadranı. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...