Jump to content

Bor Yağı Kullanımı

joys_eftelya
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

bana kalırsa az km yapmış benzinle çalışan ve özellikli 10 40 veya 10 30 (ör: castrol magnatec) yağ kullanan bir araca koymak mantıksız çünkü benzinin yanmasından ortaya çıkan karbon yapılı moleküller zaten pistonun üstünde bu işi yapıyor altından da özellikli yağ görevi tamamlıyor bunun yanında çok km yapmış motor rektefiyesine az kalmış özellikle de tüple çalışan bir aracın kullanması daha mantıklı LPG doğal bir yakıt olduğu için egzozdan bildiğimiz co2 ve az miktarda co vb gazlar atılır ve piston kuru çalışır böyle bir motorda bor power kurtarıcı gibidir.

bi durum daha var daha önce bor power atılmış ve rektefe için açılmış bir araç görmüştüm bor mükemmel bir malzeme silikon düşünün ama ısıya ve basınca inanılmaz dayanıklı işte bu madde piston ve sekmanlar arasına, bütün yataklara ve motorun bilimum yağlanan heryerine gidip yapışıyor tabi istenmeyen durumlar da olabiliyor mesela ben krankın etrafında böyle beyaz beyaz kristalleşmiş bor parçaları görmüştüm istenmeyen etkileri olabiliyor kısaca düzgün çalışan az km yapmış bakımlı bir motorda yarardan çok zararı olabiliyor ama çok km yapmış aşınmış motorların da daha sarsıntısız çalışmasını sağlayabiliyor

kolay gelsin

iyi forumlar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 10 ay sonra ...

Motor katkı yağları konusunda ne düşünüyorsunuz.Bana yağı değiştirince bir tane de "444" al yağa ilave et dediler.Etkisi olur mu,ya da katkısı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arabana iyi bak; yagini, hava filtresini, yag filtresini vb. zamaninda degistir, bakimlari ihmal etme ve temiz yakit almaya calis.... baska da birseye inanma.... Kazasiz belasiz kullanman dilegiyle...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

444, double up, bor power vs. bunları bilmem ama eski aracımda motor silk kullandım araç 180 binlerdeydi hissedilir derecede etkisini gördüm. Aracına iyi bakıyorsan aracında yeniyse gerek yok.

Özür dileyerek soruyorum, farkı neydi hocam, ben de düşünüyorum motor 200 bin km de gerçi herhangi bir sıkıntım yok ama, kullanan birisinden tavsiye almak istiyorum...

Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu yağ katkılarından bende kullandım motorsilk i ilk başlarda denildiği gibi motor rahtalıyor sesi hafifte olsa değişiyor ama denildiği gibi uzun süreli değil bir süre sonra etkisi geçiyor gene eski normal  haline  dönüyor yani gereksiz ;  kaliteli yağ , zamanında bakım yeterlidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başımdan geçen olayı anlatıyorum kendi aracıma koydum 1 sene sonra üst kapak çatlattı

Arkadaşımın aracına motor silk koyduk 330.000 km de tıkır tıkır çalışan 300 d mercedes ( Motor Bloğunun kenarından Contlardan vs. Yağ bile kaçırmıyordu) 8 ay sonra üst kapak çatlattı. Bunların üzerinde kendi aracımı yaptırdım 10-40 yağdan başka hiç bişey koymuyorum.

Not: Bor power ı aracıma koyduktan sonra motor daha sessiz çalışmaya başladı fakat ilerisinde iyi sonuçlar görmedim bilgilerinize sunarım

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başımdan geçen olayı anlatıyorum kendi aracıma koydum 1 sene sonra üst kapak çatlattı

Arkadaşımın aracına motor silk koyduk 330.000 km de tıkır tıkır çalışan 300 d mercedes ( Motor Bloğunun kenarından Contlardan vs. Yağ bile kaçırmıyordu) 8 ay sonra üst kapak çatlattı. Bunların üzerinde kendi aracımı yaptırdım 10-40 yağdan başka hiç bişey koymuyorum.

Not: Bor power ı aracıma koyduktan sonra motor daha sessiz çalışmaya başladı fakat ilerisinde iyi sonuçlar görmedim bilgilerinize sunarım

Tecrübe her zaman tecrübedir... Yabana atmamak gerekli... Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Coriolis

esas 2 sene sonra bio-dizel yakıta geçince fantastik olacak... bakteriler coşacak yakıt depolarında ve görmediğimiz arızalara şahit olacağız :D

siz o zaman görün yakıt katkıları vb gibi şeyleri hehehehe

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest Orbitus

esas 2 sene sonra bio-dizel yakıta geçince fantastik olacak... bakteriler coşacak yakıt depolarında ve görmediğimiz arızalara şahit olacağız :D

siz o zaman görün yakıt katkıları vb gibi şeyleri hehehehe

Öyleyse otomobillerimize zaman zaman antibiyotik vermemiz gerekecek. Küçük sorunlarda da Parol veririz artık...  ;D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 5 yıl sonra ...

Selamınaleyküm arkadaşlar

Bu bor vigor katkı maddesini bileniniz kullananınız varmı yazdığı gibi faydalı bişeymi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

52 dakika önce, karakartal55 :

Selamınaleyküm arkadaşlar

Bu bor vigor katkı maddesini bileniniz kullananınız varmı yazdığı gibi faydalı bişeymi

Forumda ortak konu başlığı altında birleştirilmiştir. Buradan devam edebiliriz.

Şu konulara da bir göz atabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

5 dakika önce, karakartal55 :

Eyvallah İlhan abi aradım ama görmedim konuları

Rica ederim güzel bilgilerin olduğu mesajlar var..

Çok farklı görüşler olsa da, zevkli bir konudur. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...