Jump to content

Rotary Motor Rektifiyesi (RX-7\8)

mutlu-rx7
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Wankel motora karşı bende de büyük bir ilgi var. Bu zamana kadar sitede merakla beklediğim konular arasında 1. lik ödülü aldı benden :)

Yalnız bu hibrit motorların çıkışı ve önümüzde ki 3-5 yıl içerisinde yaygınlaşması ile akaryakıtla çalışan motorlara olan ilgi azalacak bence. Aynı hacimli silindirli motora göre Wankel motor biraz fazla yakıt tüketiyor diye biliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 80
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

5

• S.Halilduru

7

• honuuu

6

• mutlu-rx7

33

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Hibritler sadece rotar motor değil fosil yakıt türevleri ile çalışan tüm motorlar için bir tercih edilmeme riski taşıyor ancak rotary motor pistonlu motorlardan daha avantajlı çünki hidrojenle çalışablecek en iyi motor rotary motor dur hatta bunu mazda rx8 e çift yakıt tanklı rx8 ler yaparak ve hidrojen ile rotary motor çalıştırarak kanıtlamıştır.

Rotary motorun yakıt sarfiyatını değerlendirirken arkadaşlar hacim olarak bakmayalım olaya, aynı kuvveti veren pistonlu motorların yakıt sarfiyatı na bakarak olayı yuvarlayalım çünkü verim hesaplamaları yapılırken motor hacmi belirleyici etken değil verilen yakıt ve alınan güç tür belirleyici kıstas bu içten yanmalı motorlar dail tüm motarlar için geçerlidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

merso 2015 de hidrojen yakıtlı araç çıkaracağını söylemiş. bu haftaki autoshowda yazıyor. mazda da bir sürpriz yapar belki :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Hey maşşallah konuda bıraktığım yerde kalmış :) :) :) neyse yukarıda bahsi gecen motorun toplanmış halinin footolarını koyup konuyu noktalamış oluruz. Arkadaşlar işlerimden dolayı internette cok fazla vakit geçiremiyorum bunu daha öncede yazmıştım tekrar edip herkezden özür diliyorum. Ancak sizin merakettiğiniz veya sorununuz olduğu zaman e mail yada telefon aracılığı ile ulaşıp sorununuzu dile getirebilirsiniz yardımcı olmaktan zevk alacağım saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g
05.04.2011 at 11:50, mutlu-rx7 :

............Rotary motorun yakıt sarfiyatını değerlendirirken arkadaşlar hacim olarak bakmayalım olaya, aynı kuvveti veren pistonlu motorların yakıt sarfiyatı na bakarak olayı yuvarlayalım çünkü verim hesaplamaları yapılırken motor hacmi belirleyici etken değil verilen yakıt ve alınan güç tür belirleyici kıstas bu içten yanmalı motorlar dail tüm motarlar için geçerlidir.

Aşağıdaki linkte RX-8 - Brera - Scirocco'nun karşılaştırmalı testleri var. Yakıt tüketimi ve menzil olarak şirikkoyla arasında bariz fark var.

Ölçümler: Alfa Brera 1.8 TBi /// Mazda RX-8 /// VW Scirocco 2.0 TSI

Test Tüketimi

100 km Ø: 11,2 l Super /// 13,2 l Super /// 9,5 l Super (98 Oktan)

Menzil: 620 km /// 490 km /// 580 km

Boş Ağırlık: 1605 kg /// 1391 kg /// 1376 kg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

baştan sona tek seferde okudum.saklanması gereken bilgiler verilmiş gerçekten.

sıra rx8 almaya geldi.çok çalışmam lazım:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

baştan sona tek seferde okudum.saklanması gereken bilgiler verilmiş gerçekten.

sıra rx8 almaya geldi.çok çalışmam lazım:)

Elini çabuk tutman lazım artık satışı yok RX-8'in. Elde kalan varsa veya 2. el :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

baktım olmuyo rx9 alırım artık..:D

bilmiyodum satıştan kalktığını bu artık vankel motor türkiyeye gelmiyo demek oluyo dimi.

yazık olmuş.2.el zaten vasat gibi bişey..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elini çabuk tutman lazım artık satışı yok RX-8'in. Elde kalan varsa veya 2. el :)

Bu niye ki ya, bende alacaktım... :(

Mazda rotary fantezisinden vazmı geçiyor yoksa türkiye'den mi vazgeçiyor ???

Ya da başka bişey mi ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayır wankele devam sadece kasa değişimine gidiliyor diye biliyorum.birde motoru iyice geliştiriyorlar.fazlı hoşgeldin bu arada :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayır wankele devam sadece kasa değişimine gidiliyor diye biliyorum.birde motoru iyice geliştiriyorlar.fazlı hoşgeldin bu arada :)

Onur bunu beğendi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Euro 5 standartlarını karşılayamadığından Avrupa'da satışı olamıyor. El'de kalanlar haricinde artık getirilmiyor.

Nurkan Yurdakul ile söyleşide de belirtmiş zaten kendisi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Euro 5 standartlarını karşılayamadığından Avrupa'da satışı olamıyor. El'de kalanlar haricinde artık getirilmiyor.

Nurkan Yurdakul ile söyleşide de belirtmiş zaten kendisi.

http://www.mazdaclubtr.com/21098/nurkan-yurdakul-ile-roportaj-olsa-ne-sorulmasini-istersiniz/msg422578/#msg422578

Hiç adetim değildir okumam söyleşileri, oldum olası yapmacık gelmişlerdir bana, okumadığımızdan arada böyle bilgileri kaçırdığımız oluyor ama sağolsun abilerimiz tamamlıyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

bir sürü forumda üyeliğim var takip ederim ama inanın bu kadar güzel bir açıklama ikna etmek için TÜRKÇEnin güzel kullanımı engin bir bilgi dağarcığı ve emek hiç bir yerde görmedim

ellerinize emeğinize sağlık büyük bir keyifle sonuna kadar okudum konuyu konuyu açan üye arkadaşımıza çok çok teşekkürler çok sağlıklı ve güzel bir paylaşım olmuş

saolun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Şimdi arkadaşın diğer sorularına yanıt vereyim

Rotary motorlarda kuvvet arttırmak için birçok yöntem var bunlaradan biride motor hava giriş kanallarını genişletmek ve bu bence rotary motorlarda en sağlıklı ve masrafsız olanıdır ancak rx8 motorları yüksek sıkıştırma oranlı oldugu için giriş portları öğlebir açıda konumlandırılmışki cok fazla portlama imkanınız yok rx7 ler gibi ancak bu demek değildir tabi portlanamaz elbette portlanır. PP port (Peripheral Port ) rx8 e cok kolay uygulanabilir ve motor sağlığı açısından da motordan ve sahibinden fedakarlık istemez. Large street por ile 160 hp olan bir rx7 210 hp lere cıkabiliyor ve bu turbolamak kadar etkili bir artış ancak turbo gibi motor ömrünü düşürmüyor bence portlamak turbolamaktan hen daha ucuz hemde daha sağlıklı. Düşünen biri varsa tavsiye ederim ancak uzman kişiler tarafından ve port acılarını bozmadan bu portlar açılmalı öğle rast gele port açılmaz yoksa bir motorunuz tamamen çöp olur.

Rotary ile alakası yok soracağım sorunun. Bir önceki aracımda (97 model 323 1.8 BP) biz kendimiz portpolish yapmıştık. Emsali olan arabalarla denememizde bariz daha iyi yürüdüğünü görmüştüm. Hatta 115hp fabrika verisi iken 127hp lik astina gt den daha iyi yürümüştü. Fakat hiç dynoya çıkartıp ölçmemiştik. Pistonlu atmosferik motorda portpolish aşağı yukarı % kaç etki etmiştir. Yani kısacası biz el emeği göz nuru bir halt yedik ama ne elde ettik hiç öğrenemedik :D

resim0172ot8.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

sıfır r3 alma aşamasındayım daha önce de 2009 model 40th ann. edition sahibiydim, dexelia yı Türkiye'ye getirten nedenlerden biri de bir şekilde ben olmuştum, serviste 1000km kontolünde sentetik yağ koymak istemeleri ve benim kitapçıktaki dexelia yağı istememle olay patlak verdi ve belçikaya kadar şikayet ettim, distribitör ile bayağı kapıştıktan sonra servis bülteni yayınlayıp bana da bir örneğini göndermişlerdi, neyse şimdi tekrar araç almayı planlıyorum, en son kalan birkaç araçtan birisini almak üzereyim , anladığım kadarıyla motorda değişiklik yapılmış yine, dıfır bir araç aldığımız zaman yapmamız gereken bakımları yazarmısınız( yağ ekleme vs değil, c. clean gibi şeylerden bahsediyorum) bu arada izmirde böyle bir ustanın olması beni rahatlattı diyebilirim. Bu araç gerçekten, atlatamadığım bir hastalık, alırken çok  sevinmiştim, satarken ayrı bir sevindim, ama şimdi yine alıyorum.... 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sıfır bir araç aldığınızda yapmanız gereken bir bakım yok bana kalırsa. Adı üstünde sıfır araç.

Kullanım kitapçığındaki ilk kullanımda dikkat edilecek kurallaya uyun, bakımlarını zamanında ve uygun ürünler ile yapın yeterli. Koruma olarak boya koruma yaptırabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mükemmel bir başlık hiç rx7-8 im olmasa da tam bir wankel hayranıyım. özellikle belirtmek istedim. sayın @mutlu-rx7 paylaşımların devamını bekliyoruz hiçkimse okumuyor sanmayın bence sessiz de olsa büyük bir kitle sizin paylaşımlarınızı bekliyor benim gibi.

bu arada bir şey soracağım. anladığım kadarıyla housing'e bildiğimiz motorlar gibi rektefe yapamıyoruz peki ne yapıyoruz? yenisi ile mi değişiyor? rotorun sağlam olup olmadığının özel yöntemleri mi var değişip değişmeyeceği neye göre belirleniyor?

paylaşım için teşekkürler

bir de sayın @evolvo rx8 in sıfırı halen satılıyor mu? yoksa bayinin elinde kalanlar mı? şimdiden hayırlı olsun diyelim.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...