Jump to content

Rotary Motor Rektifiyesi (RX-7\8)

mutlu-rx7
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 80
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

5

• S.Halilduru

7

• honuuu

6

• mutlu-rx7

33

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Mutlu arkadaşım, konuyu saptırmak istemem ama bir şeye ihtiyacım var.

rx8 SE 6.vites dişlisi sökme takma aparatı (SST) lazım. elinizde var mıdır?

varsa çok makbule geçer... ücreti mukabilinde kiralayabiliriz...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar aşağıda tekrardan kullanılıbilir ve bir daha asla kullanlılamıyacak rotary mootorum kalbi olan rotorların resimleri var umarım kolayca farkı görebilirdiniz.

hpim7249.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Sağlık rotorun yakın görünüşü

hpim7250.jpg

buda sağlıksız kullanılamaz rotorun yakın görünüşü

hpim7251.jpg

Arkadaşlar resimlerde açıkça görüldüğü gibi sağlıksız olan motoru artık birdaha hiç kullanılamaz yani çöp drek çöpe gider ancak ben saklıyorum fiili olarak bir işe yaramıyacağını biliyorum ancak yinede saklıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hııımmm unutmadan dün gece forum üyelerimizden birinin yazdığına cevabı unutmadan vereyim.

Svgili okkko bahsini ettiğiniz SST malesefki yok ben rx8 in sadece motoru ile ilgili problemlerle ilgileniyorum buyüzden bahsettiğiniz takımı biliyorum ancak elimde yok buyüzden çok üzgünüm.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aşagıdaki fotograflarda 1 rotary mootorda 3 tane bulunan ve rotary motorun çok önemli parçalarından biri olan side housing ler görünüyor servis bu parçalara Plate diye adlandırıyor ancak orjinal ismi Side housing tir ve rotary motorun yanama odasının yan duvarlarını oluşturun ilk fodaki side housing tekrardan bir ihtimal kullanılabilir oda aşınma derecesine bağlı eğer aşınma kabul edilir sınırlarda ise bu parça tekrardan kullanılabilir ki parçayı biz kurtarmıştık.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar side housinglerinizin bu hale gelmesi için sadece antifrizsiz su sebep olamaz bunların oluşmaması için ilk önce yağınıza sık sık kontrol etmelisiniz evet biliyorun araçta dişük yay seviye alarmı var ancak ben o alarma kendim kadar güvenmiyorun bu sebeple araçın yağ çubuğunu sık sık çekip  yağını kontrol ediyorum. Bir diğer sebep hararet gibi herkezin bildiği sebepler.

Herkeze hayırlı forumlar sağlıcakla kalın.

Rotary engine rebuilder Mutlu.

0532 205 93 01

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar kaldığımız yerden devam etmek gerekirse aşağıdaki rotary motorumuzun en ortasında bulunan ve bir rotary motorda her iki yanma odasınada sızdırmazlık sağlayan orta housing var ve problemli motorumuzdan çıkan ve birdaha asla kullanılamayacak olan ve yanında da yenisi.

hpim7263.jpg

hpim7264.jpg

buradada daha önce kullanılmış ve tekrar kullanılabilir orta housing ile problemli housingimiz görünüyor.

hpim7266.jpg

hpim7267.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu son fotograflar ile rotary motorumuzun problemli parçalarını gördük bundan sonra motorun daha önceden üzerinde biriktirdiği karbonları temizlemek ve temizlendikten sonraki ve temizlenmeden önceki parçalara gözatalım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu fotoda karbonlarından arınmış ve karbonlarından arınmamış rotorun görünüşü var ve bu karbon temizleme işepey zahmetli bir iştir ve 2 rotor tam bir günümüzü alır.

hpim7268j.jpg

hpim7269.jpg

hpim7270.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam daha öncede sormuştum ama cevap alamadık.güzel iş çıkartmışsın fakat araç sahipleri kendi aracının rektefiyesini kendi yapamayacağı için kullanıcıları ilgilendiren bölüm ne kadar sağlıklı olduğu ( en azından yüzde olarak ) ve ücret olacaktır :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sorunuza hemen yanıt vereyim rotary motorların ömrünü hemen herkez biliyor ortalama 80 000 km diyelim eğer 80 000 km de bitmiş bir motoru bana gçnderip bunu yapmamı söylerseniz bu sizin motorunuza gösterdiğiniz fedakarlıkla alakalı sadece bıçak yaylarını değiştirmemi isterseniz bu biraz ekenomiye kaçmak demek bu sebepla yaklaşık olarak 30 ila 35 bin km sonra bıçak yaylarınızdan sorun yaşamayacaksınız ancak biçakların kendisinden sorun yaşarsınız. Ancak motorunuzu bana gönderdiğinizde motor yapılırken hem yayları hemde bıçakları da değiştirirsen yine ortalama 80 000 km gidersiniz tabi bu 80 000 km ortalama aldığımız km buna kullanıcı foktörü + veya - olarak etki edebilir kullandığınız yakıt, yağ motorun soğutma kabiliyetinin de etkisi göz önünde bulundurulmalı. Örneğin resimlerini paylaştığım motor resimlerde de görüldüğü gibi motor blok patlatmıştı patlayan bloğun deforme ettiği parçalar yenisi ile değiştirildi ancak motorda kompressorün oluşmasını sağlayan bıçaklar ve onları iten yaylar değiştirilmedi buda demek oluyorki bu motor bu belirlediğimiz 80 000 km ye gelince yine kopresor düşüklüğünden dolayı motor isteyecek ancak bu yaptığımız motor 28 000 km de idi yaklaşık 50 000km daha sorunsuz bir şekilde çalışır ancak bu motor 28 bin de değil 60 bin km de olsaydı zaten o bıçakları ben kullanmazdımkaldıki rebuilding sonun da yaptığımız kopressor ölçümü sonucunda elde ettiğimiz sonuç bizi fazlası ile memnun etti. Resimlerini paylaştığım rx8 motor ağır hasarlı kategorisine girer epeyce yeni parça kullanmam gerektive o motoru 3700 tl ye rebuild ettik eğer bu motora yeni bıçakta koymamız icap etse idiartı 1500 dolar daha ilave etmemiz gerekecekti ve epey masraflı olacaktı bu yüzden rx8 sahipleri motordan yana en ufak süphelerinde muakkak profesyonel kişiler tarafında motorunu kontrol ettirmeli ve bu şekilde aracı kullanmaya devam etmemeli ettiği taktirde motordaki sorunu ve bu sorunu gidermek için harcanacak zamanı ve parayı arttırırlar buda rebuild imkanını zorlaştırır ve araç sahibi yeni motor bloğu alması gerekir bu da 8- ila 10 bit tl civarlarında bir masraf demek.

Rotary engine rebuilder Mutlu.

0532 205 93 01

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben burada bir itirazda bulunmak istiyorum. 

Motorun ömrüne 80.000 demek ne kadar doğru ? Yanlış kullanımda ömür çok daha aşağılara düşebilir ama motorun ömrü bu kadar olsaydı Mazda bu motora 100.000 km garanti verir miydi ?

Bu şekilde söylemler zaten var olan mitlere yenisini eklemekten başka bir faysa sağlamaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben Rotary Motor ömrünü doğru kullanımda 500bin den fazla gidebilceğini okumuştum, kaynak bulabilirsem bu başlık altında yayınlarım, ama Burak Abi'ninde dediği gibi motoru 80bin km ömürlü bir aracı Mazda neden satışa sunsun ki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar keşke sizin dediğiniz gibi olsaydı ancak bugune kadar rebuild ettiğim motrların hepsi 60 bin km nin altında idi evet mazda 100 bin km garanti veriyor doğrudur da 3 yılladasınırlıyor bunu peki 100 bin km sorunsuz giden kaçtane rx8 var tr de buna bir bakalım.zaten ben bir önceki msj ımda 80 bin km ortalama dedim ve 80 km gayet iyibir rakkam inanınbana keşke her rotory 500 bin km gidebilse ancak imkansız bu arkadasın biri yazmı bulabilirsem yayınlıycam demiş ancak o yaılanlar bir efsane. Suan motor ömrünü tamanlamış bir rx8 ile uğraşıyorum ve sorun bıçak yayları motorda başka hiçbir sorun yok yani motor gayet iyibir kullanıcı tarafından kullanılmış ancakmotor 82 bin km de bu demek değildir bu motor 100 km re gitmez gider 110 da gider ama 500 gitmez kesinlikle gitmez. bahsettiğimgibi kullanıcı yakıt yag vs sebepler 80 bin km nin üzerine + veya -  etkiliyebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

motorun ömrü kullanımla alınan yakıtla ve bakımların zamanında yapılmasına bağlı.ben bir türk forumunda bir almanın fotosunu gördüm 545 bin küsürlerde ve ilk motormuş hala.birde madem motorun revizyonu bu kadar tuzlu oluyo ozaman sandık motor getirmek daha mantıklı.fiyatı söylemeye gerek yok zaten.en azından sıfır motor senin yaptığın ise revizyon ne kadar sağlıklı olabilirki.eğer 4bin tl gibi bir rakam verseydin çok mantıklı olurdu ama artı bıçaklar ( 1500 dolar ) deyince sandık motor daha mantıklı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben de birçok yerde ilk motorla 200.000 km gören araçların resimlerini gördüm. ki mazda servisiyle konuşmamda motorların bir kısmının erken bitmesinin sebebini yanlış yağ kullanımına bağladı. zamanında mazda servisleri bile yanlış yağ koymuş çünkü bu konuda bir bilgi yokmuş ve daha sonra servislere yazı gelmiş falan. bence bu nedenle birçok aracın motoru erken bitti. ömrü 80.000 olan motoru bu devirde mazda gibi bir marka zaten seri üretime sokmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben biliyorum RX-8 e sentetik yag koyan bir servisi ki simdi artik degil. Allah'tan Mazda Turkiye Dexelia'yi ithal etmeye basladi da polemik ve belirsizlik kalkti

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...