Jump to content

Kalkışta Devir Düşmesi (1999-2001)

engnn
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

kusura bakmayın mesajı tamamlayamadan yanlışlıkla gönderdim.evet sorunlar şöyle:araba lpg deyken kalkışta ya çok gaz vererek kalkmak gerekiyor yada normal kalkmak sitediğimde ayağımı debriyajdan çekerken devir anlamsız şekilde düşerek stop etme derecesine geliyor ayrıca 3000 devire gelince araç tekliyor.lpg de yakıt tüketimide çok fazla.normal kullanmama rağmen 15 lt. civarında yakıyor. bu sorunların hiçbiri benzinde kullanırken olmuyor. birkaç yere gösterdim sorunun buji ve kablolarında,lpg enjektörlerinde ve regülatörde olabileceğini söylediler.ancak benzinde hiç bir sıkıntı olmaması ateşleme ile ilgili bir sorun olma ihtimalini azaltıyor diye düşünüyorum.ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg beynini ve enjektorleri kontrol ettirip gaz ayarını yaptırın deneyin ayrıca hava filtresine de baktırın arac yeteri kadar hava alamıyor yada tam tersine fazla hava alıyor olabilir ama bence sorun karburatorde ve baya da masraf çıkıyor diye hatırlıyorum karburatorcuye gostermenizde fayda var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

merhabalar,size şöyle bir öneride bulunayım...

mevcut hava filtrenizi bi sökün. üstten iyi görünebilir ancak alt tarafı yırtılmış olabilir.

böyle bir arıza başıma geldi. umarım arızanız hallolmuştur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ilgilenip cevap veren arkadaşlara teşekkürler.lpg enjektörlerini değiştirdim kalkışta ki sorun (en çok canımı sıkan buydu) giderildi,ancak çok yakma ve 3000 devir civarındaki tekleme devam ediyor onların da çaresine bakmaya çalışıyorum :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

Merhabalar arkadaşım bende de 99 model 1.5 glx var. Aynı sorun bende de vardı araç 3000 deviri geçtikten sonra hafif bir şekilde bayılma oluyordu ama sadece gazda yapıyor benzinde yapmıyordu. bende enjektörlerden olabileceğini düşünmüştüm ama bir sıkıntı yokmuş. Gazcıya gittim bu araçlarda dereceli eksantrik olduğunu 3000 devire gelince yakıt tasarrufu sağlamak için dişlinin hafif geriye döndüğünü bununda aracı yavaşlattığını söyledi. bu kasalarda böyle bir özelliğin olduğunu söyledi. Ayarlarını yaptı düzeldi şimdi bir sıkıntı yok. Ben İstanbulda oturuyorum kadosan üçel otogaz da yaptırdım ayarları gazcıya bir göster başka sıkıntı yoktur.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...