Jump to content

Yeni Kompakt SUV, Mazda CX-5 Olacak

Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

mutlqf.jpg

Mazda Motor Corporation bugün, tümüyle yeni kompakt crossover SUV’sinin Mazda CX-5 olarak adlandırılacağını duyurdu. Bu, ilk kez bu yıl Mart ayında Cenevre Otomobil Fuarı’nda  görücüye çıkan ve 20 Nisan 2011’de açılan New York Uluslararası Autoshow’da gösterilecek olan Mazda MINAGI konsept aracından elde edilen üretim modelidir.

CX-5, geçen yıl Mazda SHINARI konsept aracında prömiyeri yapılan Mazda’nın yeni tasarım teması “KODO – Canlı Hareket”i, yeni nesil motorlar, şanzımanlar, karoser ve şasileri içeren çığır açan SKYACTIV teknolojileri yelpazesiyle birlikte bünyesinde barındıran ilk üretim aracı olacaktır. CX-5, Mazda’nın global ürün gamına 2012’de katılacaktır.

CX-5’teki “CX”, aynı zamanda Mazda CX-7 ve Mazda CX-9’u da içeren Mazda’nın crossover SUV araç gamını temsil etmektedir. CX-5, serideki kompakt model olacaktır.

Mazda CX-5 uluslararası ilk gösterimi, Eylül 2011’de Almanya’da düzenlenecek bu yılki Frankfurt Otomobil Fuarında  gerçekleştirilecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda CX-5 uluslararası ilk gösterimi, Eylül 2011’de Almanya’da düzenlenecek bu yılki Frankfurt Otomobil Fuarında  gerçekleştirilecektir.

2012 de Avrupa ve belki Türkiye'de görebiliriz.. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben dün Ankarada bir tane siyah cx-7 gördüm. İnanın bayıldım. Ne kadar güzel bir otomobilmiş. Gr plakalıydı. Yabancı araçtı.

Cx-5, cx-7 den daha da güzeldir. Tahminim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gokhan Abi kesin alir bunu

Kesin, ama 4x4 olmasa da 4x2 si olsun alırım. Yeterki dizel AT olsun. Ama Allah rızası için olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Skyactive Mazda3 bekleyecektim.Şimdi ne yapacağız?Bunumu bekleyeceğiz?:)

CX5 daha önce gelecek diyorlar sanki,  yalnız benim şu yüksek basınçlı benzinli motorlarla ilgili çekincelerim var, görmedik henüz ama bunlar yakıt seçiyor olmasın yaws, mecburen tanımadık bir yerden yakıt aldığımızda elimizde patlamasın bu motorlar...Birde ses mevzusu var , Honda Civic HB 1.8 deki gibi motor bağıracaksa otobanda çocuk zor uyur  valla bu arabalarda :-) ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok sıcak bir haber geçmek istedim size..

Az önce Mazda iletişim hattından aradılar.Bir aksilik olmazsa CX-5 in lansmanı 2012 yılında yapılacak ve satışına başlanacakmış..

Bekleyip göreceğiz..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...