Jump to content

Mazda 3 Yol Tutuşu (2010)

SeRcAn35
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bir iki gündür arkadaşımın honda civic'ini kullanıyorum ve yol tutuşu bizimkilerden daha iyi gibi geldi bana.

Böyle hissetmemin sebebi ya gerçekten aracın yol tutuşu mazda 3 den hakikaten iyi, yada aracın yüksekliği mazda 3 den alçak olması ve direksiyonun daha ağır olması böyle hissettiriyor olabilir... Virajlara benim araçla girerken daha tedirgin oluyorum, yoldaki ufak yükseltilerde bizim araç daha çok uçuyor sanki...

Sonuç olarak şunu sormak isterim, acaba şu eibach spor kit bu hissiyatı değiştitir mi acaba ?? hatta yayla birlikte jant+lastik değişikliği de yapsak olur mu, ne dersiniz ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 48
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• omer_yildir

4

• Fotifoti

6

• emregc

4

• SeRcAn35

8

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Psikolojik derim. Ben de civic kullandım ve tam tersine güven vermedi. Görüş alani , yumuşak koltuklar cezbetmedi beni. Hatta araba sıfırmış inanmadım :) hoca beni dövecekti ehehe . Ama harbiden sıfır gibi durmuyordu :) ama birbine yakın yol tutar sanıyorum iki araçta . Ahim şahım bir fark olacağını sanmıyorum .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla iki büyüğüm böyle diyorsa vardır bi bildiğiniz diyorum.

Direkisiyonun ağır oluşu ve oturma yüksekliğinden dolayı daha güvenli hissettim demek ki.

Bu spor yaylarla yol tutuşu artıyor tamam da yükseklik ne kadar değişiyor, sarsıntı oranı ne kadar artar, dış ses içeriye ne kadar fazla girer acaba??? Lpg'deki performans kaybı kadarsa sorun değil ama çok rahatsız eder diyorsanız hiç araştırmayayım yay/jant olayını ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün Burdur - antalya arası yine fırtınaya yakalandım . 120 civarı hızla iç kavis bir virajda bir pejoyu sollamama müteakip  yolda kukalar gördüm .yol karanlık ve deli gibi yağış var. dedim burda ne kontrolü olacak uzunları bir yaktım Pir yaktım :D yolun ortasında bir araç başka bir araca vurmuş  yan vaziyette duruyor . yan durduğu için tabi reflektor benzeri parlayan birsey de yok. O hızla  Sag sol yapıp yola devam ettim :) gercekten bu araca iyi yol tutmuyor demek büyük haksızlık olur bence.

Yay konusu zevk meselesi . Bizim araç zaten alçak, biraz daha alçaltirsam altını cok vururum gibime geliyor. Bu haliyle bile sıkıntı çıkıyor bazen o yüzden yanaşmadım . Yol tutuş ile ilgili devir problemim olmadı.

Forumda Bir arkadas yaptırmıştı , farkını söyleyebilir sanıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dediğin kadar olmasa da benzer bi olayı ben de yaşamıştım ve vay be demiştim, hala da arabamın yol tutuşu konusunda beni yarı yolda bırakmayacağına güveniyorum ama yukarıda da uzun uzun anlattığım gibi nedense civic de öyle bir hissiyata kapıldım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Honda da kuş serisi değil tabiki :) çift kaliper var civiclerde. Tabi bu çift kaliper serviste balata değişeceği zaman 400tl olarak geri donüyor kullanıcısına :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Transporter ve Mazda 3...

Bende kullanmış biri olarak söylemiş olim AS 950 Desoto, Lantis'den daha iyi yol tutuyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 ay sonra ...

yaw arkadaşlar her görüşe saygılıyız da benim mazda 3 2010 impressive 110 sabit cruise da yolda durmadı geçen gün acıl rot balansa girecem anlamadım ne oldu 80 den yukarı viraja giremiyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda3 bence yol tutuşu olarak civic' ten iyi iki arabayıda test etmiş biri olarak bunu söylüyorum. Vtec2 ile yeni civic yüksek hızda virajda arka tarafı oynata biliyor ama mazda3 bu şekilde değil.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...