Jump to content

Serviste Takılan Kapıda Renk Farkı

bunk
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bizim serviste böyle bir sorun yaşamadık, biraz da servislerin ucuz eleman çalıştırmasından kaynaklanıyor diye düşünüyorum....

Her kodun 3-4 tonu var, kod bildirmekle bitmiyor o iş, ön tamponu değiştirdiğimde arabayı istemişlerdi, ne gerek var boyayın gelince takarız dedim de hayatta olmaz gün ışığında ton tutturucaz dediler, oradan biliyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 40
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• S.Halilduru

5

• bunk

11

• honuuu

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Ben de bu cumartesi arka tamponu boyattım, daha önce lastikçinin dikkatsizliği neticesinde hasar görmüş ve boyanmıştı ama tutmamıştı. Cem müsait bir zamanında gel tekrar boyayalım dedi, tekrar boyadılar, yine tutmadı, bir daha boyandı ve oldukça iyi görünüyor şimdi.

Selman Abinin de dediği gibi aynı rengin birçok tonu var ( Benimkinde 7-8 tane vardı ellerinde ) Bazı renklerde tutturmak o kadar kolay değilmiş, öyle söylediler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar Allah esirgesin araçlarınızı ve sizi kazalardan, çizilmelerden.

Dediğiniz gibi, servisteki adama "ya şimdide tutmazsa" dediğimde, adam: "yine boyarız" dedi. Bilmiyorum bu seri ne zamana kadar sürecek.

Tabi kışın bodrum katta loş bir ortamda boya yaparlarsa tutmaz renk. günşte dışarda bakamamışlardır, ayarlayamamışlardırç

Piyasada olmayan uç renklerde böyle şikayetler çok oluyor galiba. Kristal beyazda ve hatchbackte farklı bir mavi var, bunlarda çok olacak gibi.

Bu olaydan ağzım yandı artık opak siyah ya da beyaz favorim. Tükreyim güzel görünmesine. Boya tutmayınca "at sırtındaki sinek gibi" durmasından iyidir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu olaydan ağzım yandı artık opak siyah ya da beyaz favorim. Tükreyim güzel görünmesine. Boya tutmayınca "at sırtındaki sinek gibi" durmasından iyidir.

evet cansıkıcı bir durum  >:(

at-sinek benzetmesini yeni duydum.

At-kelebek vardıda  :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet cansıkıcı bir durum  >:(

at-sinek benzetmesini yeni duydum.

At-kelebek vardıda  :D

Size ayıp olmasın diye sözü yumuşatayım dedim:)

Zaten başıma ne geldiyse nazardan geldi. Yok rengi ne öyle yok görüntüsü ne öyle dedi durdular. Bundan sonra sadece içi güzel olacak.

Bir de boyanın taa Japonya'dan gelmesinin masraflı olduğunu yerli boya firmalarına araçların boyalarını yaptırdıklarını duydum. Bu söylem sizce doğru mu ? Doğru ise O zaman Mazda aracı satıp bizi tek başımıza bırakıyor, yerli üretimlere bırakıyor mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

boya japonyadan falan gelmez.

bu renk hakknıda daha önce de konuşmuştuk. size bahsettiğim illet renk bu 34K. biz bu rengin yüzünden çok iş tekrarı yaptık. kim ne derse desin bu rengi hakkıyla tutturan adam görmedim. ayrıca 34K bir araç, diğer bir 34K aracı tutmuyor ki, boyacı tutturabilsin. bırakın rengin formuülasyonunu, atış şekli bile rengi farklılaştırıyor...

çözüm basit, tutana kadar kazıyıp kazıyıp boyamak... :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tutmama ve bir kaç kez daha boyama alternetifini düşünmeye başlayayım bari. Peki kazı kazı boya kaportaya zarar vermez mi?

Arabanın görünüşünün mükemmelliğinin bedeli bu olsa gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tutmama ve bir kaç kez daha boyama alternetifini düşünmeye başlayayım bari. Peki kazı kazı boya kaportaya zarar vermez mi?

Arabanın görünüşünün mükemmelliğinin bedeli bu olsa gerek.

kazı derken tornavidayla kazınmıyor tabi. :D düzgünce gerekli alet edevatla, inceltiliyor diyelim. para kaybından başka hiçbir zararı yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

okkko usta para kaybı derken benden bi kayıp olmaz inşallah, araba kazınmazda ben kazınırsam :)

:D iş hatası varsa kimse seni kazımaz. (yani sözlük anlamında kazımaz.) giderilmesi veya en aza indirgenmesi lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arkadaşlar, dün arabayı almaya gittim. Sonunda rengi tutturmuşlar gözlerime inanamadım mümkün değil tutturamamanız lazım, sizden bunu beklemiyorum dedim. Ama rengi tutturmuşlar :)

Değişik açılardan ve yakından çok incelendiğinde renk farkı azıcık anlaşılıyor. Önceki gibi kesinlikle sırıtmıyor.

3 boyama sonucu 3 ay sonra tutturdular, işin acı tarafı da bu.

Neyse benim, tüm mazdacıların, tüm ümmet-i Muhammed'in canı sağolsun. Allah başımıza daha beterini vermesin. En büyük derdimiz bu  olsun.

Bu konuda bana yorum ve tecrübeleri ile yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım, ilginize minnettarım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Arkadaşlar, dün arabayı almaya gittim. Sonunda rengi tutturmuşlar gözlerime inanamadım mümkün değil tutturamamanız lazım, sizden bunu beklemiyorum dedim. Ama rengi tutturmuşlar :)

Değişik açılardan ve yakından çok incelendiğinde renk farkı azıcık anlaşılıyor. Önceki gibi kesinlikle sırıtmıyor.

3 boyama sonucu 3 ay sonra tutturdular, işin acı tarafı da bu.

Neyse benim, tüm mazdacıların, tüm ümmet-i Muhammed'in canı sağolsun. Allah başımıza daha beterini vermesin. En büyük derdimiz bu  olsun.

Bu konuda bana yorum ve tecrübeleri ile yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunarım, ilginize minnettarım...

Özellikle bu tip boya işlerinden sonra arabanıza gerçek Poloraid Camlı bir gözlükle bakmanızı tavsiye ederim :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

MEG, durup güneş ve kapalı havalarda bakınca, farklı farklı sırıtıyordu.

Edarguner, öyle gözlük var da bakmamaya çalışacam  :) Çıplak gözle farkı usta zor halletti, haftaya gözlükle giderim adama iş çıkarırım şimdi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 ay sonra ...

Geçmiş olsun. Demekki kristal beyaz almak iyi bir şey değil. Ben de siyahtan yakınıyordum. Yazları sıcak oluyor diye. Arka çamurluğa lokal boya yaptırdım geçtiğimiz kış. Birebir tutturdular boyayı. Hem de bizim Silivri sanayisinde. Boya kodu 16W idi yanlış hatırlamadıysam.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Maalesef kristal inci beyaz çok çok güzel bir renk ama, boya tutturmada en kötülerinden biri galiba, boya tonu ve sedefini tuttursalar bile, boya atarken ki tabanca açısı bile değiştiriyor rengi, çok acayip bir renk

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...