Jump to content

2.Nesil Mazda 3 Benzinli, Yakıt Tüketim Değerleri

Zotone
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Sevgili Mazdaclub forum sakinleri,

27 Nisan da aldığım aracıma aynı gün 226 tl lik yakıt aldım. Yaklaşık 53.20 Lt. İlk başlarda 980 km mesafe gösteriyordu yol bigisayarında.Bir sefede en uzağı 100 km olmak üzere, karışık olarak (şehir içi-dışı) yaklaşık 300 km kullandım aracımı. şu an menzil 360 km olarak gösteriyor ve hala yarım depo benzinim var-tabi göstergeye göre. Yol bilgisayarındaki menzil mesafesi sanki dengesiz düşürüyor kalan km yi.Bu verilere göre en fazla 600 km falan yapmış olacağım. Sakin kullanan birisiyim,henüz 140-150 bile basmadım araçla çünkü her yerde radar var.Bu değerleri nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu araçla işkence çekmeden 800-900 km yapmak mümkün mü?

Teşekkür ediyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle aracın bayiiden çıktıktan sonra dolması için gereken normal benzin miktarı ve tutarı ödemişsiniz.

Şimdi yol bilgisayarının ilk doldurduğunuzda menzili o kadar yüksek göstermesi normal çünkü yakıt ortalaması çok düşük ve depoda da 55 lt yakıt var, ben ilk doldurduğumda 999 km yazıyordu :D

Kalan menzil bilgisinin orantısız hareket ediyor gibi gelmesi sizin yakıt ortalamanızın değişmesinden kaynaklanıyor biraz.  depoyu ilk doldurduğunuzda şehir dışı kullandığınız için ortalama yakıt tüketiminiz düşük olacaktır maksimum 7 lt / 100 km. bu sürede menzil bilgisi bu değere göre hesaplandığı için yüksek gürünmüştür. Daha sonra ki dönemde de şehir içi kullandığınız için dur kalk yapmaktan yakıt tüketimi ortalamanız artmıştır dolayısıyla kalan menzil eskisine göre daha hızlı düşmüştür...

Menzil bilgilerine göre 600 km yapabilmeniz muhtemel ama depodaki yakıtın tamamını bitirmeniz gerekir.

Ben full depoyla yakıt ortalaması 9 lt/100 km olacak şekilde benzin lambası yanana kadar kullandığımda 500 km gidiyorum. Tekrar doldurmak istediğimde de 45 lt benzin alıyor ki; bu da hesabı doğru çıkıyor;

45 lt depodan kullanılan benzin, 9 lt /100 km ortalama tüketim; 500 km çıkıyor...

Son sorunuza gelecek olursak; bu araçla işkence çekerek dahi 900 km yapmak imkansız bence :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok teşekkür ederim değerli bilgiler için. Vallahi ne yalan söyliyeyim dizel araçlarla millet 1300 km yapıyor. rahat rahat binseler 900-1000 km yaparlar. ben Polo 1.2 Tdi bluemotion almaktan son anda vazgeçmiştim. sonuçta benim kırmızı ışıkta geçilmek,0-100 e bilmem kaç saniyede çıkmak gibi saplantılarım yok. ben sakin sakin "siz gidin ben yetişirim" diyenlerdenim. Mazda 3 ü sırf sağlamlığı,yol tutuşu ve yakıt tüketimi dışındaki diğer özellikleri için aldım ancak kafam bozulursa satarım gider polo bluemotion alırım veya 1.6 dizelini. sonuçta mazda benim babamın oğlu değil. yada garantisi bitince lpg uygulatmayı düşünüyrum ancak bir bakalım ne olacak.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok teşekkür ederim değerli bilgiler için. Vallahi ne yalan söyliyeyim dizel araçlarla millet 1300 km yapıyor. rahat rahat binseler 900-1000 km yaparlar. ben Polo 1.2 Tdi bluemotion almaktan son anda vazgeçmiştim. sonuçta benim kırmızı ışıkta geçilmek,0-100 e bilmem kaç saniyede çıkmak gibi saplantılarım yok. ben sakin sakin "siz gidin ben yetişirim" diyenlerdenim. Mazda 3 ü sırf sağlamlığı,yol tutuşu ve yakıt tüketimi dışındaki diğer özellikleri için aldım ancak kafam bozulursa satarım gider polo bluemotion alırım veya 1.6 dizelini. sonuçta mazda benim babamın oğlu değil. yada garantisi bitince lpg uygulatmayı düşünüyrum ancak bir bakalım ne olacak.

Ben ilk başlarda sizin gibi düşünmüyordum" ne olacak canım, yaksın" diyenlerdendim ama guzuyu alalalı 8 ay geçmiş olmasına rağmen 12500 km yaptığımı görünce (beklediğimden 4500 km fazla :D ) yemişim garantisini dedim taktırdım lpgyi, az önce aracı parkederken gördüm ilk depo lpg de 251 km olmuş ve tek lamba yanıp sönüyor, doldurduğumda 24 litre lpg ( litresi 2,27 tl den 54,53 tl) almıştı simit tank şu an bittiğini düşünsek dahi lpg de km de 217 kuruş (9,56 lt / 100km) yakıyor oluyorum ki acayip mutluyum, nazar değmesin.  :nazar:Bu arada lpgyi fullerken benzini de fullemiştim daha tek diş bile düşmedi maşallah.

Durum şuna geliyor arabayı 8 ay önce alırken bazı arkadaşlar gibi bayiden direk lpg ile çıkarsam şimdiye amorti etmeye çok yaklaşmış olurdum...  İsterseniz sizde bir düşünün derim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla Honuuu kardeş, bilmiyorum yakıta verha zam geliyor, aracı satabilirim yani. Tabi önce satılık ilanını buraya vermek lazım.Öncelik üye arkadaşların. daha 300 km de arac.bak sen 12000 küsür yapmışsın bakmışsın olmuyor dayamışsın lpg yi. bakalım ilgilenen olursa neden olmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz eğer yakıttan dolayı satılık ilanını verdiyseniz bence lpg sizi bu arabaya tekrar bağlar, çünkü ben şuan hala doldurduğum lpg ile devam ediyorum ve 300 km oldu bu da km de yaklaşık 180 kuruş yaktığım anlamına geliyor, isterseniz lpg yi de bir düşün derim... maksimum 10000km de (6,5-7 ay) da kendini amorti edecek...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 3 hafta sonra ...

dizellerde artık 200 250 arası yakıyor mazota rağbet artınca çok zam geldi nerdeyse benzine yetişti şu an lpg daha mantıklı bir yol ayrıca dizelin masrafı daha fazla 100 bin km den sonra satmazı zor herkes 100 bin altına bakıyor rektefe yaptırsan yine kimse bakmıyor en iyisi benzin lpg  tabiki karar sizin

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar,

şimdi bu işi bilenlerle bir hesap yapmak istiyorum,

ilk kez kullandığım aracıma ilk önce 52 lt benzin aldım ve 226 tl ödedim. Daha sonra 11.50 lt daha aldım 50 tl. en son 11.80 lt. 50 tl karşılığı aldımve şu anda yol bilgisayarı 780 km de ve menzil olarakda 141 km. gösteriyor. Kullanım karışık tabi ancak çoğu şehir içi. Şimdi araç km.de ne yakıyor? :) kalan menzilide doğru sayarsak ben 326 tl-75 lt. ile toplamda yaklaşık 900 km gitmiş oluyorum. bu çok değilmi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 yıl sonra ...

Kapalı garaj, feribot, AVM otoparkı, kışın donan LPG, kışın 5 km benzinde sürmek, benzin bakımı yanında LPG bakımı da yaptırmak, yarı yolda LPG nin bitmesi bir izmir-bursa bile yapamamk, dağ başındaki lpglerin şehir içine göre %30 pahalı olması vs vs vs vs...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...