Jump to content

Bakım Aralıkları

Mücahit
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

• Yanıt 67
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Selman

6

• Mücahit

4

• yhkaragoz14

5

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• 5 ay sonra ...

valla siz yeni arabaların üstüne bu kadar cok düşüyosunuz

ben 93 model arabayı yağ değişimlerinde anca öle bi bakıyorum baska yok öle Tabi ufak tefek işleri saymıyorum :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eski topraklarda teknoloji biraz farklı.Şimdi insanlar korkuyor.Honda örneğin 6 ayda bir servise getirmedin mi garanti kapsamından çıkartıyor.Honda hayat onda.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest infsphinx

Eski topraklarda teknoloji biraz farklı.Şimdi insanlar korkuyor.Honda örneğin 6 ayda bir servise getirmedin mi garanti kapsamından çıkartıyor.Honda hayat onda.

honda da uzakdoğulu kardeşimizdir de yemişin hondayı... :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

bence asırı bakım hastalıgı var bazı suruculerde...ve tamırcılerde sagolsun yada servısler aman su eskımız bu zayıflamıs tövbe yolda kalırsın tarzı gazları sevdıgınden vede bız erkekler araclarımızı evladımız gbı gorup "kerata bugun 5 lıra yedi yada motorun arasına 200lıra sıkısmıs" tarzı soylemlerden hoslandıgımızdan dolayı hem arabayı rezıl esıyoruz hemde butcemızı zorluyoruz. ornek olarak

babam asla arabalarını servıse tamırcıye goturmez...eger bır eksıgı varsa kendısı teshısı koyar ve basında durup yaptırır...bu yuzden bır cok tamırcı babamı cok sevselerde iş yapmak ıstemezler cunku ne parca deısebılırler nede fazladan masaf cıkartabılırler...babam arabasını 110bınde aldı...sımdı 235bınde ve orjınal balatası hala uzerınde, hala motora anahtar vurulmadı trigel 187500de deıstı...ve tamırcı yuzude gormedı....ama dıger taraftan bakıyorsunuz servıs bakımlı olan aynı araclara 250bınde motor yapılmıs yada 180bınde...

herkes arabadan anlayacak diye bi şart yokki anlamayan mecburen servise götürüyor birde garanti diye bi kelepçe vuruolar bileklerine özel servisede gidemion
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bi işin içine elektronik ne kadar çok girerse arıza olasılığı da o kadar artıyor. Eski model kaliteli arabalar full mekanik olduğu için (ABS yok, DSC yok, otomatik klima yok, hidrolik direksiyon yok, yok oğlu yok) yağı suyu düzenli olarak değiştirildiği sürece katır gibi gidiyor. Sonuçta birbirine bağlı mil ve çark sistemleri, bazı temel bakımlar yapıldıktan sonra nasıl bir arıza çıkarabilir ki?

Tabi bu olayı kalitesiz eski model arabalar için söylemiyorum. Babamın leş gibi baktığı ve 1.000.000 km'yi devirip 1998'de sattığımız 1975 model Mercedes bile son anlarına kadar pek problem çıkarmamıştı. Aynı şekilde amcamın 92 model otomatik vites Honda Civic'i de...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest infsphinx

dogal olarak eski aracların motorundan anlamakta cok ustalık gerektiren bişey deil  lakin şimdikiler kapalı kutu

ben motordan anlamıom demion da bülent abi hemen kıvırıon ... :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

ben motordan anlamıom demion da bülent abi hemen kıvırıon ... :D :D :D

olum ben boxer motoru daıtıp topladım desem yeridir o derece lakin şimdiki araclar kapalı kutu anlamıorum yenilerden herşey bi elektronik devreye baglı eskidenkarbüratör temizliği ayarı yapardım şmdi karbüratör yok ortada :D :D
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest infsphinx

olum ben boxer motoru daıtıp topladım desem yeridir o derece lakin şimdiki araclar kapalı kutu anlamıorum yenilerden herşey bi elektronik devreye baglı eskidenkarbüratör temizliği ayarı yapardım şmdi karbüratör yok ortada :D :D

hemen kendini ispat çabaları... :D :D :D

ya brak bülent abi brak yaaaa... :D :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10000 km de bir veya 6 ayda bir hangisini önce tamamlarsak bakıma gitmemiz gerekiyor.6 ay'ın sebebi ise yağın ömrü ile ilgili."İçindeki maddelerin işlevini kaybetmesi dolayısıyla motoru sağlıklı olarak koruyamaması sebebiyle değişmesi gerekiyor "diye biliyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

10000 km de bir veya 6 ayda bir hangisini önce tamamlarsak bakıma gitmemiz gerekiyor.6 ay'ın sebebi ise yağın ömrü ile ilgili."İçindeki maddelerin işlevini kaybetmesi dolayısıyla motoru sağlıklı olarak koruyamaması sebebiyle değişmesi gerekiyor "diye biliyorum...

İşte herkesin anlaşamadığı kısım da bu. Kimileri de 6 ay kısa 1 yıl iyi diyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yokya yağ öle 6 ayda bozulacak bişemi ? ben eski astraya 2 yıl bindim aldığım adam değişmiş ben hiç değişmeden sattımdı fazla km yapmadığım için  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...