Jump to content

Mazda 3 100.000 Km Bakımı ve V Kayışı, Gergi Bilyası vs. Değişimi

volcano80
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Geçen Cumartasi 97500 kmdeki aracımın V kayışı, klima kayışı gergi bilyası kendi isteğim ve başvurumla değişti ve genel kontrol yapıldı. Okan kardeşimizin Gören'de. Çabuk ve temiz işti.Tabi bu durumun, servis müdürü sevgili dostum Aytaç ile %100 bağlantılı olması dahada mutluluk verici benim açımdan. Öncelikle Aytaç kardeşime daha sonra Okan ve emeği geçen teknik personel arkadaşlarıma teşekkür ederim. Yedek parça ve işçilik ile ilgili fatura detaylarını yazıyorum, yaptıracak arkadaşlara ön bilgi mahiyetinde sunuyorum.

Kayış V                                      40,31 tl

Avara kasnak                              81,48 tl

Gergi Kayış V                              296,23tl

Jeneratör tahrik kayışı, R&R          26,40tl

Jeneratör tahrik kayışı gergisi, R&R 33,00tl

İŞçilik net tutar                              47,52tl

Toplam                                          478,42

İndirim                                            95,69

KDV                                                  68,89

GENEL TOPLAM                                451,62TL

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim evdeki hesap çarşıya uymadı.Servis işim olmadı.Ama başka bir arkadaş kayış işini halletmiş ve bizi fiyat olarak bilgilendirmiş sağolsun:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

teşekkürler arkadaşım.

bana çok maliyetli geldi açıkçası. 500 lira ne ya. bütün arabalarda var mı bu? fordun parçası falan uymuyomu bizimkine.

100 binde bunlar 500 lira

debriyaj 1200 lira

yağ filtre  falan fıstık 300 lira

2000 lira masraf açtı. daha neler çıkacak bakalım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Debriyajda nerden çıktı şimdi. Hem fiyat biraz çok geldi bana. Hem de debriyaj baskı balatanın falan rutin değişen bir donanım olduğunu sanmıyorum. Problem varsa değişir yoksa bence en az 150-200000km götürür diye düşünüyorum.

Tabi sadece düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

debriyaj set + işçilik 500 lira arkadaşlar 1200 falan nerden çıktı..orjinal set fiyatı şuan servislerde 324 lira civarı. 150-200 de işçilik..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bursa inallardan aldığım fiyattır bu arkadaşlar. 650 baskı balata 500 işçilik dediler. ben de şanzıman yapı falan ekledim tahmini 1200 lira dedim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hemen başka bir servise yönel ve şikayat hakkını kullan ayrıca servisler debriyaj setini set olarak değil tek tek (balata, bilye vs gibi) parçalara ayırarak fiyatlandırıyor bazen buna çok dikkat edelim bu tuzağa düşmeyelim. Bu durumda fiyat yarı yarıya artıyor. Şuan debriyaj setimizin servis satış fiyatı 325 TL dir arkadaşlar buna dikkat!

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben fiyattan anlamam. aradım sordum. debriyaj bitmiş dedim nedir msrafı dedim. 500 işçilik 650 set fiyatı verdiler. ben de sanayiye gittim valeo marka taktırdım

180 set

70 şanzıman yağı

150işçilik

400 e hallettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 4 hafta sonra ...

Aynen öyle. Sabahları çok daha net duyulan, ısınınca azalan, ama otomatik vites ise vitese alınca da sesi belirginleşen birşey yani kısacası alternatörün kasnağı.

Eğer bendeki gibi alternatörün kasnağı ise Mazda3teki kodu yanlış görmüyorsam L813-18-W11 ve fiyatı 171 TL + KDV ..

Bu ses soğuk moturun doğal sesi değilmidir acaba?Aracı çalıştırdığımda 2000 devirde falan gürültülü bir şekilde çalışıyor,yaklaşık 1-2 dk. bekledikten sonra 1000 devire düşüyor ve ses normale dönüyor.Eğer parça sorunu var ise motor ısındığında sesin kesilmemesi gerekmezmi?Bu durum bahsedilen kayış vs parçalarlamı ilgilidir yoksa bütün mazda 3 lerde motor ilk çalıştığında  var olan bir sesmidir acaba?

Saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 yıl sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

herkese merhaba 2006 model mazda 3 aldım salı günü pazartesi teslim alacağım (alacağım kişinin özel durumu nedeniyle) aracın 90000 bakımı serviste yapılmış 102binde dışarda rutin bakımını yaptırmış ilk defa servis dışına çıkmış araç şu an 112 binde ama sorduğuma bu v kayışı ve bilyaların değişmediğini söyledi servisten bi sıkıntı yok demişler ama bnm araştırdığım kadarıyla bu kayışın 100 bin civarı değişmesi gerekiyor

sizce ne yapmalıyım kontrol ettirip devam mı edeyim yoksa yağ bakımı ile beraber kayışıda mutlaka değiştireyim mi

birde ne kadarda olsa 2. el araba ne gibi kontroller yaptırmamı tavsiye edersiniz kullanmaya başlamadan önce

teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konuyu baştan sona dikkatlice okudum herhalde aracı teslim alınca ben bu kayışı değiştireceğim yoksa içim rahat etmez ama edirnede servis yok  :'( parçayı sipariş edip sanayide yaptıracağım inşallah bi sıkıntı olmaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konuyu baştan sona dikkatlice okudum herhalde aracı teslim alınca ben bu kayışı değiştireceğim yoksa içim rahat etmez ama edirnede servis yok  :'( parçayı sipariş edip sanayide yaptıracağım inşallah bi sıkıntı olmaz

İstanbul'a yolunuz düşüyor ise buraya geldiğinizde de yaptırabilirsiniz.

Kış ve yaz başlangıçları Mazda'nın kampanyası oluyor normalde. Bu döneme denk getirip indirimli de yaptırabilirsiniz. Servis ile bir görüşmenizde fayda var.

Düzeltiyorum, 18 Kasım - 7 Aralık tarihleri arasında kampanya devam ediyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...
 Paylaş

• Yeni Oluştur...