Jump to content

Dijital fotoğraf makinesi

honuuu

Tavsiye Edilen Mesajlar

Bütçeye bağlı olarak tavsiye almak en doğrusu. Bütçeniz nedir? 800-900 civarında bütçeniz varsa, GG gibi sitelerden Hong Kong'dan gelme ya da direk Ebay'den Hong Kong satıcılarından alabileceğiniz Panasonic LX5 i tavsiye ederim. Ben 1 ay önce bu makinadan aldım. Media Markt'ta 1400 TL ye satıyorlar. Yine buna rakip olabilecek Olympus XZ-1 ve Canon G12 de tavsiye edilebilir. Diğer kompaktlar fotoğraf kalitesi açısından bunların eline su dökemez. Bunlar sıradan kompaktlardan daha büyük sensörlü makinalar olduklarından fotoğraf kalitesi ve gece çekimleri açısından inanılmaz sonuçlar veriyor. Zaten bunlara premium compact adı veriliyor ve manuel kullanım ayarları diğer kompaktlardan çok daha detaylı ve en önemlisi RAW da çekiyorlar. Zaten bu makinalardan sonra artık M43 ve DSLR sınıfı makinalar başlıyor. Yukarıda TZ20 denmiş, LX5 e yakın bir fiyatı var ama TZ20 deki zoom, gps gibi özelliklere ihtiyacınız yoksa ve önemli olan fotoğraf kalitesi ile gece çekimleri derseniz TZ20, LX5'e erişemez. LX5 in şarjı 400 çekime dayanıyor. 720p video çekiyor. Otomatik ayarlarla çekeyim derseniz de çok sayıda akıllı özellik mevcut, makina iyi ayar seçimleri yapabiliyor. Aşağıdaki linkte LX5 ile yapılmış çok iyi çekimler var, bakmanızı öneririm:

http://www.pixalo.com/community/landscape-photography/panasonic-lx5-new-shots-41589.html

Açıklamalarınız için teşekkürler, eski makineyi (Canon Power Shot A570 IS)faal ettiğim için şimdilik yeni makine projesini askıya aldım :)

Almayı düşündüğüm makinalar kadar iyi olmasa da şimdilik işimi görüyor, yola devam...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 64
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Gerçekten Selman Bey de aynı makinayı yazmış daha önce. Ben Selman Bey'in o mesajını atlamışım. Ama fotoğraf kalitesindense, zoom, gps, 1080p video çekimi gibi özellikler daha önemli diyenlere de TZ serisi önerilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

• Yeni Oluştur...