Jump to content

2012 Mazda3 Facelift (Skyactiv)

emregc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhaba,

2007 model Mazda 3 aracımı 2012 model ile değiştirmeyi düşünüyorum. Makyajlı Mazda 3'ün değişen detayları aşağıdaki linkteki dokümanda mevcut.

http://www.2shared.com/document/ly05tXNu/Mazda3-facelift-Oct2011.html

Aracı değiştirmemin maliyeti 20-22bin lirası olacak. Otomatik vitesten impresive manuel'e geçmeyi planlıyorum. Mevcut araçta 7.5 olan tüketim ortalamasının da 6litrenin altına inecek gibi.

Yeni BMW1 ve guiletta'da alternatifler arasında ancak, Mazda 3 kadar az yakacaklarını düşünmüyorum. :boks:

Önerisi olan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• Yanıt 144
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

• Burak

19

• Gökhan

12

• okkko

20

• emregc

23

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Gönderilen Fotoğraflar

1 serisi 8 ileri otomatik ile güncel 3 den az yakıyor. Bizzat test ettim. Kalite olarak mazda3 den daha iyi ancak fiyatlarıda karşılaştırmak lazım. 1 serisi 20 binlira daha pahalı.. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni makyajlı Mazdalarda verdiğiniz dökümanda "Scheduled Every 20,000 / 12 Months " bakım periyodları sanırım değişmiş. Acaba ülkeden ülkeye göre değişiyormu bu yoksa Türkiyede de uygulanacakmı?

edit: imla..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1 serisi 8 ileri otomatik ile güncel 3 den az yakıyor. Bizzat test ettim. Kalite olarak mazda3 den daha iyi ancak fiyatlarıda karşılaştırmak lazım. 1 serisi 20 binlira daha pahalı.. :)

Kullanıcılarının tüketim değerleri 7-8 litre arası diye okuyorum.

Aynı yakıyor olsa bile aradaki fark 20 (aslında 30bin ama neyse) bin lira farka değer mi?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni makyajlı Mazdalarda verdiğiniz dökümanda "Scheduled Every 20,000 / 12 Months " bakım periyodları sanırım değişmiş. Acaba ülkeden ülkeye göre değişiyormu bu yoksa Türkiyede de uygulanacakmı?

edit: imla..

Bu konuda Mazda Türkiye'ye sordum. Cevabı gelince buradan paylaşırım.

Sizlerde sorun. 10.000'de bir bakıma giren sıfır araç kaldı mı memlekette?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben eğitimde 1.16i 140km civarı kullandım. Sakin kullanımda 5.9 civarı yaktı. Otoyol da kullandığımda 14 e kadar çıktı. Ancak çok başarılı bir otomobil. Aklımdan geçiyor :) Özellikle 8 ileri şanzuman mükemmel diyebilirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

80.000liraya c segment bir araç aldığınızda beklentiniz yüksek olacaktır. BMW 1.16/8i bu beklentiye mutlaka cevap verecektir. Nihai karar için test sürüşü yapmayı planlıyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar yeni mazda kullanıcısıyım siz daha tecrübelisiniz, 2012 mazda 3 şu anki kasanın gölgesinde kalır bence.makyaj olarak zayıf kalmış eksiği var fazlası yok gibi.saygılar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende eski kasanın sevimli tasarımını beğeniyordum ama makyajlı yeni kasalarda baya bi iyileştirme yapılmış, daha üstün bir araç olmuş bakılırsa...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bu konuda Mazda Türkiye'ye sordum. Cevabı gelince buradan paylaşırım.

Sizlerde sorun. 10.000'de bir bakıma giren sıfır araç kaldı mı memlekette?

Ben km'yi tamamlayamadığım dan dolayı 6000 km de bir giriyorum hemen hemen bakıma.

Ama değiştireceğim parçalar var. Madem garanti veriyor ve bakımların yapılması gerekiyor, değişmesi gereken parçaları da değiştirirler, sorun çıkartmazlar umarım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi, makyajlı kasada bahsettiğim şu jant güzel ama ben hala o titanyum grisi jantlarda kaldım.. :D

Seninkine müşteri bulunca alırsın artık :D Bak sitede birçok şey el değiştiriyor sen de anlaş artık birileri ile :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amerikalılar eskitmeye başladı bile Skyactiveleri

Onlar kobay. Önce bir kullansınlar denesinler bakalım da bir terslik yok ise biz de getiririz :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...