Jump to content

Xenon Taktırmak....[1991]

dba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba arkadaşlar...

Aracıma xenon taktırmayı düşünüyorum. Üzerindeki ampülleri söküp baktım kısalar H4 Uzunlar H1. Sorun şu internetten araştırdım h4 xenon'ların uzun/kısa modelleri var, sadece kısa olanı göremedim. Diyelim ki uzun kısa olan h4 aracıma takıldı o zaman h1 uzunlar nasıl olacak sellektör nasıl olacak gibi problemler ortaya çıkıyor. Sadece kısa olan olsa bir problem yok ben zaten sadece kısa xenon istiyorum.

1- 91 mazda 626'ya xenon taktırmış arkadaşlar var ise nasıl bir yöntem izlediler yazarlarsa sevinirim.

2- Aynı zamanda h4'ler h7'ye göre çok pahalı, h4'ü h7'ye çeviren bir aparat varmıdır?

3- Taktırmış arkadaşlar hangi marka model ve kaç k(6000 8000 v.b.) taktırdınız?

Teşekkürler..

İyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

jester01@hotmail.com msn ve face adresim ekleyebilirsin xenon konusunda yardımcı olmaya calısırım bu arada h4 leri h7 çeviremezsin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

By_JeSTeR_ (sinan) arkadaşın sayesinde aracımdaki h4'ün sadece kısa olmadığı yani uzun kısa olduğunu öğrendim. 91 mazda 626 ilginç bir araba. iç tarafta uzunlar var h1. Dışta h4 var uzun kısa.

aracıma h4 tek devre (kısa xenon uzun halojen (sarı) xenon kit taktırdım bir kaç gün önce. Bazı arkadaşlar verim alamadıklarını forumda yazmışlar fakat ben memnunum harika gösteriyor onuda bırakın eskisiyle kıyasladığımda çok süper. Bu arada by_Jester ' teşekkürler..

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hayırlı olsun hocam ben de bu konuyu takip ediyordum araçlarımız gerçekten garip araçlar öyle her araca benzemiyor :) ne kadara mal oldu nereden aldın sen mi uyguladın deneyimlerin neler biraz bahsedebilir misin?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aldığım ürünün Markası Smart eye silver H4 (tek devre kısa xenon uzun halojen sarı) 6000K. Bu ürünü 100 TL'ye aldım bir yıl birebir değişim garantisi var. 120-130 TL'ye Çift devre olanıda var yani uzun kısa xenon olanı ama sellektör olayı ve xenon'un ısınma saniye süreci sebebi dolayısıyla çift devreyi tercih etmedim, bana göre uzunun xenon olmasının bir anlamı yok zira ben sellektör haricinde uzunu kullanmıyorum.

Bilindiği üzere xenonların 4300K 6000K 8000K ......  gibi değerleri var bunların 4300K gün ışığı 6000K beyaz 8000K beyaz ama biraz mora kaçan renkleri mevcut. Ben 6000K tercih ettim iyikide etmişim sade beyaz.

Montajı daha önce kendi arabasına montaj yapmış bir arkadaşıma yaptırdım, uğraşsam bende yapardım zira soketleri birbirine takıyorsun başka bir esprisi yok. Aracımızda yer çok müsait oldığu için balastları uygun yerlere vidaladık, farın arkasındaki kapağıda kalın matkap ucu ile delerek genişlettik çok güzel oldu toplam 30 dakika sürmedi montajı. Montajla ilgili videolarda internette mevcut.

Bu arada xenonlar beyaz parklar sarı oldu sarı ampülleri söküp beyaz yanan ledli ampül taktım parklarda beyaz yanıyor.

Şimdi kısalarım resimdede görüleceği üzere dışta olan beyaz xenon , uzunları yaktığımda yada sellektör yaptığımda xenon sönüyor halojen sarı yanıyor ve içteki h1(uzunlar) yanıyor. :tey:

post-5245-14169528465_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ediyorum hocam biraz araştırdım ürünü gerçekten uygun fiyata almışsınız h4 ler nedense biraz pahalı güle güle kullanmanız dileğiyle :)

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eğer yardımcı olabildiysem ne mutlu bana bilgi yerinde durdugu zaman bir işe yaramaz paylaşmalıyızki birşeylerin sahibi olalım tel numaram war elektrik elektronik oto müzik konusunda yardımcı olabileceğim bi konu olursa hiç çekinmeyin her zaman yardımcı olurum SEVE SEVE bu arada sorununun ortadan kalkmasına çoks evindim hayırlı olsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...