Jump to content

Mazda Kalitesi Tescillendi

Guest axela
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1-Kalitede ilk ödül Mazda'nın

1997 yılında faaliyete geçen Kalite Mühendisliği Kurumu dokuz yıl sonunda ilk defa bir firmaya Taguchi ödülünü vermeye karar verdi. Mazda ödüle, benimsediği yaratıcı kalite kontrol teknikleri ve üretim grubunda kullanmış olduğu kalite mühendisliği odaklı yaklaşımlarından dolayı layık görüldü. Kullanmış olduğu kalite kontrol teknikleri sayesinde başarılı sonuçlar alan Mazda, bu konu ile ilgili birçok olumlu eleştiri de almıştı.

Ödül töreni 14. Kalite Mühendisliği konferansının bir parçası olarak Haziran ayında Tokyo’da gerçekleştirildi. Ödülü Mazda’nın Üretim Mühendisliği Bölümü’nün Genel Müdürü Yasuto Tatsuta kabul etti.

Kalite Mühendisliği Kurumu, Taguchi Ödülünü araştırma, geliştirme ve üretim dallarında sürekli olarak gelişim sağlayan, bu doğrultuda şirket performansını artıran ve mühendislik dalında uygulamalarını sürekli iyileştirerek kalite mühendisliğine verdiği önemi net bir şekilde kanıtlayan firmalara vermektedir.

Mazda’nın sistematik ve kümülatif çalışmaları ve üretim teknolojisine entegre ettiği kalite mühendisliği yaklaşımları şirket performansının pozitif olmasını sağlayan önemli sebepler arasındaydı. Aynı zamanda Mazda’nın daha güçlü bir şirket imajı yaratmasına sebep oldu, "Mazda, geliştirilmiş kalite mühendisliğini uygulayan bir teknoloji şirketi.

Kalite Mühendisliği Kurumu Mazda’yı aşağıdakileri özelliklerden dolayı ödüle layık gördü:

Üretim grubunda uygulanan kalite mühendisliği kayıp fonksiyon teorisinin geçerliliği ortaya koyuyor. Bu teoriye göre dizayn parametresinden doğan sapma veya değişkenlik hem kurum hem de üretim açısından bir zarardır. Bu doğrultuda, kurumun zararının azalması, dahili kusurların da azaldığı anlamına geliyor.

Üretim bandında yaşanan sorunlar mühendislik problemleri olarak algılanır. Mazda birçok uygulamaya konulması imkansız gibi görünen teknolojiyi Signal-to-Noise (SN oranı ses karşısında sistem fonksiyonunun gücünü belirtiyor) oranlarına göre foksiyonel hale getirerek kullanılabilir teknoloji haline soktu. Ayrıca, fonksiyonlar çok işlevli uygulamalar haline getirildi.

Sürekli olarak insan kaynaklarını geliştirme girişimi sayesinde Mazda, tekrar değiştirilmesine gerek duyulmayan ürün ve tesis dizayn etmeyi ve uyguladığı kalite mühendisliği yaklaşımları sayesinde üretim bantlarını optimize etmeyi hedefliyor. Kalite mühendisliği odaklı, sistematik pilot üretim işlemleri ve yönetim teknojileri, verimliliği daha da geliştirmek için kuruldu.

2-Mazda, ISO 9002 sertifikası aldı

Mazda Motor Corp, ISO Uluslararası ISO 9002 kalite sertifikası kazandı. Kaliteyi artırma uygulamaları çerçevesinde yatırımlarını artıran Mazda, Japon otomobilleri arasında ilk olarak ISO 9002 sertifikasını alan otomobil üreticisi unvanını kazandı.

461.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bizi başlıklarından mahrum etme Barış ;) Eline sağlık.

sen sağol enes abi 8:)

tatsızlıklar çıktığı için ve forumdan soğuduğum için bir süredir uğramıyordum bi iki gün önce burak abinin tekifi ile geri döndüm gerekli konularda konuşarak anlaştık..umarım tekrar tatsızlıklar çıkmaz..

foruma zaman ayırabildiğim sürece bu tür bilgilendirici konular açmaya çalışacağım..ama bazen abartıyorum buda forumda karışıklık yaratıyor oda iyi olmuyo..burak abi ile anlaştık..ağırdan gideceğim..yoksa beni banlarmış  ;D:2funny:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...