Jump to content

Benzinde 95 mi 97 oktan mı daha iyi?

ekremsenturk
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar hepinize iyi günler formlarda şöyle bir gezindim de acaba benzindeki oktan olarak 95 mi yoksa 97 mi kullanmalıyız 97 olanı daha iyi daha performanslı diyenler de var,boşuna fazla para vermeyin diyenler de var acaba sizce hangisi doğru 97 oktanın yararı nedir.

Edit: Başlık imlası

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Benim bildiğim bütün benzinler şuan 95 oktan diğer 97 yazan benzin ise katkılı 95 oktan yine yanlışım var ise diğer arkadaşlar düzeltir. Ben Full'den 97 yazan katkılı 95 oktan kullanıyorum ve bunu diğer firmalarda da denedim. Performans olarak değerlendiremedim ama 20-30km daha fazla gidiyor şuan kullandığım marka.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ediz'in söylediği doğru. 95 üzerine katkı koyarak 97 olarak satıyorlar. Ayrıca bizim standart araçlarımızda hiç bir farkı yok. Sıkıştırma oranı yüksek araçlar için yüksek oktan kullanmak sonuç verir.

Edit: Başlık imlası

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bizim araçlarımızda fark etmez oktan benzinin basınç karşısında patlama derecesidir bizim atmosferik araçlarda oktanın farkedeceği bi durum yok ama arkadaşların dediği doğru Türkiye de 97 oktan diye satılan benzinler katkılı 95 oktandır.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu kadar ince hesaplara giremem,bildiğim tek şey şu;

PO dan 97 alırım,guzum hiç kendini kasmaz,eskilerin tabiriyle (ben henüz yarım eski sayılırım)  :D yağ gibi gider.ne zaman kazara 95 alırım,valla bir arkadan itmediğim kalır.sanki sırtımda ben taşıyorum gibi gelir..şimdi bu benim deneyimlerim..yok oktan sayısı yok katık yok bilmem ne..ben anlamam 97 alır sinir stres sahibi olmam  ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hadi birde hesap yapayım;

PO fiyatlarına göre : 95 oktan litresi....4.23 lira  97 oktan  4.28 lira

ortalama 45 litre aldığımı düşünerek ikisi arasındaki fark sadece 2,25 lira...bu depoyla ortalama 500 km yaptığımı düşünürsem benim açımdan ciddiye alınacak bir rakam değil.hani şimdi yok yıllık bazda şu kadar tutar gibi hesaplara girmeyeceğim,bazen rahatlık ve keyif için birşeyleri hesaplamamak lazım.. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest uyumsuzelement

o farkı bende hissetmiştim sonrasında hep 97 oktan aldım hatta po ve shellin 97 si bile farklı kesinlikle shell 97 derim, sirke sarımsak hesabı yapacak adam işkembe yemesin arkadaş ne anlıyorsanız artık .... :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...