Jump to content

Şarj Dinamosuna Takviye !!!! ( Elektirik Konusunda Bilgisi Olanların Dikkatine)

clashasan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

13 saat önce, Teknisyen :

Aklıma 220 V çıkış almak geldi de :) (Bildiğim kadarı ile binek arabalarda bu çıkış yok)  Böyle bir modifikasyon çok işe yarardı.Sağa sola dağa bayıra gidince 220 ile çalışan tüm cihazları takıp çalıştırmak  mantıklı geldi birden?

oradan üretilen ac gerilim, motorunuzun devrine göre değişiklik gösterir. sabit bir ac 220 volt elde etmek çok güç. sabit dc için step-up, step-down convertörlerle alternatörünüz tasarlanmıştır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

16 saat önce, Servet :

3 faz ac gerilim çıkıyor sargılardan. Oralara müdahale risk ve işe yarar birşey yok. Ac barlardaki gerilimde dc gerilimin 1.41 eksiği. Çakmağa takılan elo marka 150 watt inverter al. Aydınlatma tv vs mini cihazları kullan.

İnvertörle uğraşmak istemediğim için düşünmüştüm ama olmaz anlaşılan.Teşekkür ederim.

6 saat önce, Mutlu Tekir :

Sağolasın Servet hocam.

Dediğin olay bir nevi Toyota'nın hibrit sistemini anımsattı. e-CVT denilen İY motorla elektrikli motoru kombine  edebilen bir şanzıman var aradaki tek fark ve marş yok. Ama güzel bir olay olabilir, düşük devirlerde tork artışı sağlayabilir en azından. Yaptığını açıkladığın bir konu var mı? :)

Eğer kullanılacak cihazlar düşük voltajla çalışıyorsa boşuna ac ye gerek yok. TV ise 12 v ile çalışanlar var (led tv ler mesela), ben laptop ekranını tv ye döndürdüm 12 v ile besleyebiliyorum. ya da kettle lazımsa araç içi su ısıtıcıları var. ya da en güzeli dağa bayıra gidiliyorsa kamp ateşinde ısıtmak. :D 

Ne varsa eski usulde var diyorsun yani :)  Birde arabanın egzozunu verdin mi aleve...Demir eritirsin :) 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir saat önce, Teknisyen :

İnvertörle uğraşmak istemediğim için düşünmüştüm ama olmaz anlaşılan.Teşekkür ederim.

Ne varsa eski usulde var diyorsun yani :)  Birde arabanın egzozunu verdin mi aleve...Demir eritirsin :) 

Yok ben direk quadrotor dan faydalanıyorum. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

@Mutlu bey, onlarca deney ne onu daha fazla deneyler yapıp, teknik nefsimi tatmin ederek kenara attım projelerimi. En sonuncusu rahmetli Atilla Özdemiroğlu'nun eşinden Hepgül hanımdan aldığım mazda mpv. Hibrit yapmak için aldım ancak hiç bakmadığım, tüm modelleri 4x4 sandığım aracın 2 çeker çıkması ile yatan projem ile hayallerime ara verdim. İlk 96 yılında elektrikli yapmıştım aracımı. Allah can sağlığı ve ömür verir ise 4x4 hibrit yapacağım. O zaman otomotiv üzerine yaptıklarım tek araçta toplanacak inşallah

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...