Jump to content
  • Mümin
    Mümin

    Yeni CX-5 Benzin Alırken Görüntülendi

    Türkiye’de de popülaritesini sürdüren crossover segmenti, rekabetini bu sınıfta sürdürmek isteyen markalar için bir hayli yenilikçi olmayı gerektiriyor. Kompakt crossover liginin uzak doğulu temsilcisi Mazda CX-5 de, kaideye uyarak kendini yeniliyor. Kaliforniya’da bir benzin istasyonunda deposunu doldururken görüntülenen yeni CX-5, güncel modelin makyajlanmasının ardından, 2018 yılında erken sayılabilecek bir değişime gidecek.

    Yeni Mazda CX-5 benzin alırken görüntülendi

    Markanın 2016 yılında yenilenen crossover SUV’u CX-9’dan izler taşıyacak olan CX-5’te, diğer modellerde de gördüğümüz kısık formdaki ön ve arka farlar kamuflaja rağmen kendini gösterebilmiş. Aynı zamanda daha belirgin bir şekilde aşağıya inen tavan çizgisi, CX-5’e sportif bir görüntü katmış.

    Casus fotoğrafçılar, crossover klasmanındaki yeni modelin iç mekanına ait fotoğraflar yakalayamasa da, CX-9 modeli bu bağlamda yine bizlere ışık tutabilir. Bilindiği üzere yüksek seviye donanımlı CX-9’larda, nappa deri ve pelesenk kaplamalar gibi lüks opsiyonlar bulunuyor.

    2018 CX-5’e ait motor ve şanzıman seçenekleri henüz gizemini korusa da, modelin bir miktar hafiflemeye ve aerodinamik iyileştirmelere kavuşabileceği ihtimali fazla. Bu sayede yakıt ekonomisi konusunda olumlu aşamalar kaydedebilecek olan CX-5, ekonomik olmak istiyorsa elbette ki çağın motor teknolojisine de ayak uydurabilmeli.

    Büyük olasılıkla önden çekiş sisteminin standart ve dört tekerlekten çekiş sisteminin opsiyon olarak sunulacağı yeni CX-5’in üzerindeki örtü, gelecek yılın erken evrelerinde kalkabilir.

    2018-mazda-cx-5-spy-shots (1)

    2018-mazda-cx-5-spy-shots (2)

    2018-mazda-cx-5-spy-shots (3)2018-mazda-cx-5-spy-shots (4)

    2018-mazda-cx-5-spy-shots (5)

    2018-mazda-cx-5-spy-shots

    Kaynak

    Mümin tarafından düzenlendi

    • Beğen 1



    Kullanıcı Yorumları

    Tavsiye Edilen Yorumlar

    CX-5 için erken bir çalışma bence, başka bir model olabilir zira son makyajdan sonra tam anlamıyla mükemmel oldu CX-5

    Bu yorumu paylaş


    Yorum bağlantısı
    Diğer Sitelerde Paylaş

    Bunu çok fena kapatmışlar :) genelde hatlar belli olurdu o bile yok. Daha ne kadar güzel yapacaksınız ayıp ayıp [emoji17]

    • Beğen 2

    Bu yorumu paylaş


    Yorum bağlantısı
    Diğer Sitelerde Paylaş

    Benzin kapağı tasarımı da değişmiş hazır benzin demişken :D

    Bunun yanında sanırsam krom çıtalar da gelecek. Tiz hoparlörler de A sütunlarına alınmış gibi. Tasarım temel hatlarıyla çok değişmemiş gibi.

    Tıpkı Golf6-Golf7, Aston Martin, Ford Mondeo vs. gibi modellerde gördüğümüz gibi temel tasarım hatları üzerine modernleştirme uygulanmış gibi... Herkes sbu durumdan şikayetçi olsa da aslında sevilen bir şey bu kullanıcılar gözünde. Arka kapı tasarımı biraz değişmiş. Camın açılmasını sağlayacak direğin tasarımı cx3'e benzetilmiş. Ön tarafta sis farları CX-9'a benzetilmiş gibi duruyor.

    Bunların yanında eğer gözlerim beni yanıltmıyorsa, iç dikiz aynası tasarımı da değişmiş gibi duruyor. Amerika'da sunulan garaj kumandalı ayna modeli bu forma yakın oluyor ama o forma da çok benzetemedim, yeni bir tasarım olabilir veya gözlerim yanlış gördü :D

    • Beğen 2

    Bu yorumu paylaş


    Yorum bağlantısı
    Diğer Sitelerde Paylaş

    Dizaynda, öne doğru çıkıntı yapan ön ızgara, daha ince ve keskin ön / arka farlar gibi detaylarla Mazda CX-9'a doğru bir evrim var gibi gözlemledim. Ayrıca yine CX-9'da bulunan HUD, 3 yollu klima, daha iyi izolasyon gibi özellikleri ekleyeceklerini düşünüyorum. 

    En erken 2018'de gelecektir diye tahminimi de yapayım.

    • Beğen 1

    Bu yorumu paylaş


    Yorum bağlantısı
    Diğer Sitelerde Paylaş

    Ekranın gömülü olmadığı model kalmadı böylece

    HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

    Bu yorumu paylaş


    Yorum bağlantısı
    Diğer Sitelerde Paylaş

    10.08.2016 at 17:25, EgeG :

    Tiz hoparlörler de A sütunlarına alınmış gibi.

    ???:blink::blink::blink::blink::blink: Ne göz varmış. Helal olsun. 

    Bu yorumu paylaş


    Yorum bağlantısı
    Diğer Sitelerde Paylaş

    Bana da tüp ayarı yapıyorlar gibi geldi :) 

    Yalnız benimde ilk baktığım yer tv ekranı oldu , cx 5 de gömülü diye seviyordum,  hala alışmadım şu kokpitteki televizyonlara.. 

    Bu yorumu paylaş


    Yorum bağlantısı
    Diğer Sitelerde Paylaş

    Saklanmasına gerek olduğunu dahi düşünmüyorum zaten şu anki mazda 6 nın içinin aynısıdır.

    Bu yorumu paylaş


    Yorum bağlantısı
    Diğer Sitelerde Paylaş

    yukarıdaki fotolarda kamuflajlı halleri var, pek bir şey anlaşılmıyor. eğer bu fotodaki şekliyle gelecekse, daha yakışıklı olmuş gerçekten.

    • Beğen 1

    Bu yorumu paylaş


    Yorum bağlantısı
    Diğer Sitelerde Paylaş

    Tabi buysa bende çok beğendim,önden çok sportif gözüküyor.

    • Beğen 1

    Bu yorumu paylaş


    Yorum bağlantısı
    Diğer Sitelerde Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...