Jump to content

Lider Tablosu

  1. Mehmet Özdemir

    Mehmet Özdemir

    Admin


    • Puan

      5

    • İçerik sayısı

      10.900


  2. NoooFearrrr

    NoooFearrrr

    Seçkin


    • Puan

      4

    • İçerik sayısı

      6.856


  3. GokhanAlpan

    GokhanAlpan

    Meraklı


    • Puan

      4

    • İçerik sayısı

      72


  4. Burak

    Burak

    Kurucu Üye


    • Puan

      3

    • İçerik sayısı

      65.444


Popüler İçerikler

Showing content with the highest reputation on 04-01-2015 in İletiler

  1. Mehmet Özdemir

    Paralel Park: Tek Seferde Aracınızı Mükemmel Park Edin

    Paralel park etme yöntemi nedir? - Geri manevra yapmak suretiyle aracınızı, iki araç arasına yerleştirme tekniğidir. .Tek seferde iki araç arasına park edebilmenin reçetesi aşağıdaki resimde. Okuduğunuzda siz de ne kadar basit olduğunu anlayacaksınız. Tek yapmanız gereken; bol bol tekrar edip, tecrübe kazanmak. 1- Öndeki aracın yanına paralel olarak yanaşın. Arka tekerinizin merkezi, diğer aracın tamponuyla hizadayken; direksiyonunuzu kaldırıma doğru tam tur çevirin. 2- Arka tekeriniz, öndeki aracın yola bakan köşesiyle aynı hizaya gelene kadar bu işleme devam edin. Aynı hizaya geldiğinde direksiyonunuzu düzeltin ve geri gelmeye devam edin. 3- Yola bakan arka tekeriniz de diğer aracın dış köşesiyle aynı hiza olduğunda , direksiyonunuzu ilk yaptığınız manevranın tersi yönde hareket ettirin. 4- Üstteki üç hareketi de düzgün yaptıysanız; aracınızı boşluğa mükemmel bir şekilde yerleştirdiniz demektir. Aracınızdan aşağı inin ve nasıl park ettiğinize hayranlıkla bakın. Eğer bu şekilde yapamadıysanız aşağıdaki seçenekleri deneyebilirsiniz ; El Freninizi Çekin: Aşağıdaki videoda gösterilen park etme şeklidir. Videomuzun kahramanları Guinness Rekorlar Kitabına da girmişler. Paralel park etmek için sadece 5.2 inch ekstra alana ihtiyaç duyuyorlar. Park Et Butonuna Basın: Radar sistemleri ve elektrikli direksiyon teknolojisine sahip modern otomobiller, kendilerini düzgünce park edebiliyorlar. Ford, bu konuda müşterilerini şunu söylüyor; "sahip olduğumuz otomatik park etme sistemlerindeki büyük sorun, aracın kendini park ettiği yerden, sürücünün aracını çıkaramamasıdır" demiş. Kaynak
    2 points
  2. GokhanAlpan

    1990 Model Mazda 626 Merak Ettiklerim Jikle, Kalorifer vs.

    Bendeki mazda 626 1.6 motor ve Manuel Vitesli. Bende aslında otomatik vitesli istiyordum. Bu araçlarda otomatik vites verimli olur mu yakıt açısından. Bu arada bizim araçtaki depo 30 litre Lpg alıyor ve uzun yolda ve sakin kullanımda 90/100 km sürat ile ve aralarda sollama için hızı arttiriyoruz tabiki yada trafiğin akışına göre ortalama 350-400 km yol alabiliyoruz. Aracımın içi biraz bakımsız ama yani aldıgımız adam hiç bakmamış. Bende tam bakım hastasıyım.Bu araçlar bakımla yürür.. Sadece yürüyen ve motor sorunsuz durumda. Geçenlerde Ön Sağ Amörtisör takozu yerinden çıkmış ve bozuk yolda ilerlerken kaputu vurup hafiften yamultmuş ve bu Takırtı sorunuda bundan kaynaklanıyormuş. Takırtı sorununuda böylece çözmüş olduk. Araç 280.000 km de şu anda. Ortalama ne kadar daha gider bilmiyorum ancak biz sürekli araçla gezmiyoruz. yani 4-5 ayda ortalama 5000 km yol yaptık yada yapmadık ve böyle giderse yilda ortalama 6000 - 7000 km yi pek geçeceğimizi sanmıyorum. Bu arada jikle olayını anladım teşekkür ederim. Birde Ben bagaj lastikleri ve ön kaput lastiklerini yenilemek istiyorum. yani araçtaki sorunlar kozmetikle ilgili.Birde ön sağ kapı içerden kapı açma kulbu yenilemem lazım. Cam açma tuslarından bir tanesi calısmıyor. Döşemeler hasarlı , Bagaj lastikleri ve kapı yalıtım lastiklerinin bazıları sıkıntılı. fotoğralarını cekip atayim ben en iyisi musait bir zamanda. Bu arada Otomatik daha guzel geliyor gozume ama herkezin söylediği gibi çok arıza çıkarır vs diyorlar. Gerçi Japon otomobilleri içinde aynı hurafeleri tekrarladılar. Millete pek inanasım gelmiyor.Dolayısıyla alacağım ikinci mazda arac da 626 yada mazda 323 dusunuyorum manuelmi alayım otomatik mi diye dusunuyorum. Birde klimalı hatchback modeller cok hosuma gidiyor.2000 motor tabiki haliyle.
    1 point
  3. ufuk008

    Mazda 3 Dizel Triger Seti Sorunu Kronik Bir Sorun mu?

    Aynı sorun bende de var. 2012 model dizel 115 lik. Araç çalışırken trigier tarafından, dönen birşey surtüyormuş gibi gav guv ses geliyor. Bunu araştırırken Form da yazdıklarınız bana ışık oldu özellikle Fatih beyin. Erzurum servisiyle görüştüm durumu anlattım, sağolsunlar bazı yazışmalardan sonra garantiden değişeceğini söylediler. Parça spariş ettikleri için 14-15 Ocak gibi arayacaklar. İnşallah çözüm olur.
    1 point
  4. 34sedat34

    1.Nesil Mazda3 Muhtemelen Akstan Gelen Ses Fikri Olan?

    Bende de aynı durum var, yarın servise uğramayı düşünüyorum, sonuçtan sizi de haberdar ederim.
    1 point
  5. kaangormek

    Mazda'mı Sattım :(

    8.250 tl ye sattım. motor triger amortısor yaylar hepsi sıfırdı. sadece teker üstlerinde çürükler vardı
    1 point
  6. Katil Balina

    Rolex Submariner'i En Küçük Parçasına Kadar Söküp Yeniden Toplamak

    nasıl bi kafaysa adam bi de parçaları karışık koyup öyle topluyor. gerçi bu mekanizmaları bi de yapanlar var o da ayrı konu. neyse ki parça arttırmamış) gerçi submariner çok kompleks bir mekanizmaya sahip değil. genel olarak rolex makineler böyledir zaten. bu mekanizma da basit bi eta 2892-a2'den çok farklı değil. şu makinelere bakarsanız ne dediğim daha iyi anlaşılır galiba.
    1 point
  7. M.E.G

    Mazda 3 Hız / Devir Rakamları

    Otomatik konfor odaklıdır. Mazda'nın kullanmış olduğu tork konvertörlü otomatik şanzımanın performansı manuele göre düşüktür. Fakat uzun ömürlüdür. Yakıtı manuele göre fazladır. Özellikle şehir içinde büyük bir rahatlıktır. Ben 7 sene kullandım araç sollarken yarıda falan kalmadım. Gerekirse 4. vitesten 2 ye atarak maksimum performansı size sunmaya çalışır. Aracı alıp kullanmaya başlayınca iyice tanırsınız ve nerede ne zaman sollama yapılıp yapılmayacağına kolaylıkla karar verebilirsiniz...
    1 point
  8. Burak

    Yardımınız Lazım Kaza Yaptım

    Aynen öyle. Mantık olarak karşıdaki araçta sebep olduğumuz kusuru gidermek için yaptırıyoruz. Teminatı ve kullanım koşulları kısıtlı olduğu için nispeten ucuz.
    1 point
  9. NoooFearrrr

    1990 Model Mazda 626 Merak Ettiklerim Jikle, Kalorifer vs.

    Öncelikle aracınız hayırlı olsun, aracınız şu andaki en lüks araçlardan daha konforludur emin olunuz, yerli arabalar yanından bile geçemez, jikle benim arabamda da olduğu gibi otomatiktir, çalıştırmdan önce bir kez gaz pedalıan basıp bırakın ve sonra çaıştırın ama bir daha gaza basmayın görücekesinizki otomatik olarak rölanti yüksek olacak ve araba ısınacaktır, bahis geçen diğer sorunlar zamanla halledilir hepsi ilgilenince ve bütçe ayrılınca tamir edilebilecek durumlar, aracının güle güle kullan , kolay gelsin.
    1 point
  10. NoooFearrrr

    Yardımınız Lazım Kaza Yaptım

    Sigorta her halükarda karşılamıyormu hasarı, zaten sonuçta kaza dediğiniz istem dışı olan bişey , onuda karşılamıyorsa neden yaptırıyoruz bu mecburi sigortayı, mantığı yok. Yani karşı taraf suçlu olsaydı yapılacaktı, demekki sizin sigortanız karşı tarafın hasarını karşılayacak ve sizinkini karşılamayacak , desenize biz başka araçların güvenliği için sigorta yaptırıyoruz.
    1 point
  11. rockhount

    Mazda 3 Hız / Devir Rakamları

    Benim aracimda malesef beni hayal kirikligina ugratan 2 konudan birisi bu devir meselesi.Digeri de ses izolasyonu.Bence mazda hem otomatik hem de manuel her ikisinde de motor/şanzuman arasindaki oranti konusunda basarisiz olmus.Bence elestiriliri dikkate alip yeni kasalarinda bu problemi gidermislerdir
    1 point
  12. NoooFearrrr

    Mazda 323 Distribütör Arızası ve Tavsiyesi

    Bobin olma ihtimali çok yüksek, varsa başka bir 626 onun bobiniyle bir deneme yapınız , yoksa bobinden geleni ölçünüz sanırım sorun onda, çok geçmiş olsun.
    1 point
  13. kyo35

    Mazda 323 Distribütör Arızası ve Tavsiyesi

    Nazara Geldik arkadaşlar. Araç Marş yiyor. Bobinde elektrik var güçlü bir şekilde veriyor elektriği. Distribütöre ulaşıyor. Distribütör kapaklarından çıkışı var ama normal bir kontrol kalemi ile yaptık güçlü bir elektrik değil. buji kablolarına tek tek baktık çok düşük bir elektrik veriyor. yani Buji kablolarını motor yaklaştırınca hiç bir kıvılcım yok. Sadece kontrol kaleminde küçük bir ışık çıkıyor. sonra bujiyi söktük taktık buji kablosuna yine kontrol kalemi ile denedik bu sefer bujiden hiç bir şekilde elektrik çıkmadı. Anlamıyorum Sorun nedir. Marş basıyor. Devir saati oynamıyor bile. Yardımcı olabilir misiniz_? Buji kablolarından çok az elektrik geliyor. Sebebi nedir_? Selamlar...
    1 point
  14. GokhanAlpan

    Mazda'mı Sattım :(

    Ben Coronaya bakmıştım mazda 626 1990 almadan önce. Baya bir araştırdım. Toyota Corona çok güzel bir araç ancak 94-95 modelleri benim hoşuma gitmişti. Ancak kime sorsam toyota corolla diyor. Oysa Toyota Corona çok muthiş bir araç bencede.
    1 point
  15. SeZaR_323

    Mazda'mı Sattım :(

    Hayırlısı olsun, corona da iyidir
    1 point
  16. Mehmet Özdemir

    Mazda'mı Sattım :(

    Hayırlı olsun.. Yeniden bekleriz İnşallah Mazda'ya.
    1 point
  17. Mücahit

    Virajı doğru alma tekniği

    Virajlar Doğru Viraj Alımında Geçerli 2 Genel Kural Viraj alımında geçerli ilk kural "yavaş gir - hızlanarak çık" şeklinde açıklayabileceğimiz ve yapılan genel hatanın tersine otomobili virajın alımı sırasında değil, daha viraja girmeden yavaşlatmayı hedefleyen kuraldır. "Önce dış -sonra iç- tekrar dış" olarak adlandırabileceğimiz ikinci kural ise virajı dönülmesi mümkün en geniş açıyla dönebilmemizi ve dolayısıyla otomobilin yere daha fazla tutunmasına yardımcı olmayı amaçlar. Bu her iki kural da doğru viraj almanın mantığını anlatmak için yazılmıştır ve sizle birlikte diğer araçların da seyir halinde olduğu normal trafikte uygulanması son derece tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Bu sebeple tuninglinx olarak günlük trafikte size ayrılan yol çizgilerine uymanız gerektiğini hatırlatırız. Yapılan Hatalar Viraj alımında genellikle yapılan en önemli hata, viraja otomobilin yere tutunma sınırlarını zorlayacak bir hızla girip daha sonra viraj içinde fren kullanma mecburiyetinde kalmaktır. Eğer dikkatli bir sürücü iseniz diğer araçlarla birlikte viraja girdiğinizde çoğu sürücünün hızını ayarlayamamaktan ötürü neredeyse viraj çıkışına kadar fren lambalarının yandığına şahit olmuşsunuzdur. Bunun, şüphesiz ki viraj alımında uyulması gereken belli kuralları uygulamamaktan kaynaklanan nedenleri vardır. Fren noktasında otomobilin bulunduğu yanlış konum ve hızını ayarlayamamaktan ötürü, virajın orta noktası olan apex’te viraj açısının ne kadar keskinleştiği rahatlıkla görülmektedir. Sonuç olarak bu noktada aracı neredeyse durma noktasına varacak kadar yavaşlatmak mecburi hale gelmektedir. Virajları Doğru Almak Viraj alınırken yolun ne genişlikteki bölümünün kullanılacağı bir çok dış etkene bağlıdır. Viraj içinde karşı yönden gelen olup olmadığını görmemizi engelleyen ağaç vb. görüş engelleyici birtakım etkenler ya da yolun şehir içi veya şehirlerarası bir yol olup olmadığı gibi.. Ancak, her koşulun uygun olduğu varsayımından hareketle doğru viraj alımını şu şekilde açıklayabiliriz: Doğru viraj alımında sürüş çizgisi "önce dış -sonra iç- tekrar dış" şeklinde olmalıdır. Viraja dıştan, yani sağa dönen virajlarda yolun soluna yanaşarak, sola dönen virajlarda ise yolun sağına yanaşarak dönmek esastır. Otomobili viraj içerisinde yavaşlatmak yerine, gerektiği kadar vitesle birlikte hız düşürülerek otomobilin lastikleri yere tam olarak tutunabilecek şekilde viraja mümkün olduğunca dıştan girilir. Yani, otomobil viraja daha girmeden yavaşlatılması tamamlanmış olmalı ve bu hız, şekilde "apex" olarak nitelenen virajın orta noktasındaki hız dahil, virajın tümündeki en düşük hız olmalıdır. Fren ancak viraja giriş noktasından önce otomobili yavaşlatma maksadıyla kullanılmalıdır, viraj içinde frene basılmaz. Fren noktasından itibaren otomobil virajın içine yönlendirilerek apex’e kadar kontrollü bir şekilde gaz verilir (hız belirli bir miktarda artırılır). Orta noktada (apex’te) otomobile uygulanan merkezkaç kuvveti maksimumdadır. Bu nokta aynı zamanda virajın en içten dönüldüğü noktadır. Virajın en iç konumunda bulunulan apex’te virajın uzak olan dış noktası hedeflenerek otomobil gaza oturtulur. Ancak gaz verirken otomobili kasmak ve lastikleri zorlamak yerine hem motorun daha çabuk hızlanması hem de lastiklerin soğuyabilmesi için bir an evvel düzelterek aracı gerektiği kadar dışa bırakmak gerekmektedir. Virajlarda Ne Yapmalı ? Otomobilin çekiş özellikleri farkı gözetilmeksizin, yapılması gereken tek bir şey vardır o da viraja girmeden önce yeterli yavaşlamanın sağlanmasıdır. Bir viraja girerken amaç; virajlara hızlı girmek değil o virajdan otomobile hasar vermeden tek parça çıkmak olmalıdır. Otomobil hangi gruba dahil olursa olsun, viraja girmeden önce, yavaşlamayı dört tekerleğin de aynı istikamete baktığı zamanlarda gerçekleştirmeliyiz. Ayrıca ideal dönüş vitesini de frenle birlikte viraja girmeden önce seçmiş olmalıyız. Bu andan sonra, yani direksiyonu viraj yönüne çevirdikten sonra, iki elimizle direksiyonu sıkı sıkı tutarak, dengeli bir gaz koordinasyonu ile viraj içinde hızımızı apeks noktasına (virajın çıkış noktası) kadar sabit tutmaya çalışıp, daha sonra gaza yüklenebiliriz. Önden Çekişli Otomobil Virajdayken Önden çekişli bir otomobil ile ideal dönüş süratlerinin üstüne çıktığınızda, kafadan kayma eğilimi gösterir. Hızımız daha önce belirttiğimiz ideal dönme hızının üstünde ise, önden çekişli otomobiller kafadan kaymaya başlar. Otomobili yolda tutmak için, bizim lift-off dediğimiz, ayağınızı çok kısa bir süre için gazdan kaldırarak tekrar basma işlemini yapmamız gerekir. Önden çekişli bir otomobili ancak bu şekilde yolda tutabiliriz. Arkadan İtişili Otomobil Virajdayken Arkadan itişli bir otomobil ise, ideal dönme süratinin üstünde bir hızla viraja girerse, viraja girerken kafadan, viraj çıkışında arkadan kaymaya başlar. Arkadan itişli otomobilde ise olay çok farklı gelişir, otomobil kaymaya başladığında -ki bu kayma arkanın kopması şeklinde olur- otomobili tam ters istikamete çevirerek, yani kontra vererek dengeli veya gerekli ise tam gaz vererek yolda tutmaya çalışmalıyız. Bu arada her ne olursa olsun asla paniğe kapılıp ayağımızı gazdan çekmemeliyiz. Ayağımız asla frene gitmemeli, aksi halde telafisi imkansız sonuçlarla karşılaşabiliriz. Dört Çeker Otomobil Virajdayken Dört çeker bir otomobil, ideal dönüş süratinin üstünde bir hızla viraja girdiğinde, viraja girerken önden çekişli otomobil gibi davranır yani kafadan kayma eğilimi içindedir, viraj çıkışında ise arkadan itişli bir araç gibi arkadan kayar. Dört çeker araçlarda, hem ön hem de arka tekerleklerin tahrik gücüne sahip olması nedeni ile virajda ön tekerleklerin dönüş istikametine çevrilmesinden sonra, arka tekerleklerin de itmesi sonucu otomobil önce kafadan kayar, sonra da dört teker birden yanla¤¤¤¤¤ kaymaya başlar. Ama dört çeker özelliği bütün bunlardan sonra ortaya çıkarak, otomobil ne kadar central kayarsa kaysın kendi imkanları ile yolda kalmayı başarır. Burada sürücünün ekstra bir beceri göstermesi gerekmez. Dört çeker otomobiller, önce kafadan, sonra arkadan, daha sonra da central, yani tümden kaymaya başlar. Bu durumda otomobili dengeli gazla yolda tutmaya çalışmalıyız. Dört çekerlerde ayağınızı asla gazdan çekmeyin. Otomobil zaten kaydığı yere geri gelecek ve yola dönecektir. Dört çeker bir otomobil de diğerlerine kıyasla ayak gazdan kaldırılmadığında, sürücüye daha az iş düşer. Ancak ayağınızı gazdan kaldırdığınız anda dört çeker otomobiller diğer otomobillere oranla iki, hatta üç diferansiyel taşıdıkları için ve daha ağır olduklarından, ağırlık transferi daha yüksek kilolarda meydana gelir ve viraj içinde yapacağınız hatalar diğer otomobillerden çok daha tehlikeli sonuçlara yol açar. Dört çeker otomobilim var, her koşulda dönerim derseniz çok yanılırsınız. Dört çeker bir otomobilde kontrolu yitirdiğiniz zaman geri dönüş çok daha zor, hatta zaman zaman imkansız olacaktır. Biz otomobillerin süratlerinden söz ederken, belirli limitler dahilinde konuşuyoruz, normal bir kayma anını düşünüyoruz. Bu limitlerin geçilmesinden sonra meydana gelecek kaymalarda, gaza bassanız da basmasanız da, ne yaparsanız yapın sonuç değişmez. Bizim belirttiğimiz olaylar, optimum hızın biraz üzerinde meydana gelen, kurtarılabilir kaymalar için geçerlidir. alıntı...
    1 point
This leaderboard is set to Istanbul/GMT+03:00
×
×
  • Yeni Oluştur...