Jump to content

Mazda 3 LPG den Dolayı Sübap Arızası ve Değişimi

muratgültekin
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Benim yaptırdığım usta Ankara Şaşmaz da ismi Kenan telefonu 0536 564 19 58. Ben çok memnun kaldım. İyi ve hızlı çalışan bir ustadır kendisi. Ben problem yaşamadım ama siz de bir problem çıkar mı onu da bilemem.

teşekkür ederim yanıt için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 1 ay sonra ...

Sonunda korktuğum başıma geldi ve lpg den kaynaklı bizim sübablar da zarar görmüş.Sabahları uzun zamandır sarsıntılı çalışma ve motor sogukken  titreme meydan geliyordu.Bakımları hiç aksatmadan yapsamda lpg dahil yine de kaçamadık.Lpg yi 13 binde landi renzo marka taktırmıştım ve şu an 65.000 deyim.Çarşamba günü Evo ya götürmüştüm aracı.Şikayetimi anlattığım anda arızayı anladılar.Kompresyon testinde de 1 ve 2 de çok bir düşüş olmasa da 3 ve 4 te ciddi oranda çekiş kaybı çıktı. Sübab değişimi ve rutin bakım kampanya ile birlikte 2.550 tl ye maolacak. Şu anda ellerinde parça yokmuş onumuzdeki hafta gelince alacaklar aracı.Kampanya dahilinde yapılacak.

Lpg den gördüğüm bu zarar inanın beni aracımdan soğuttu.Satmayı bile düşündüm birara.Şimdi yapıldıktan sonra da arıza çıkmama ihtimali olmadığı için lpg den kullanmayacağım aracı belki söktürüm bile..

Bir daha da ya dizel alırım yaparım km yi yada alırım benzinli yi her zaman kullanmam..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun Volkan, ben de Mazda6'ya LPG taktırmıştım ve o zaman cazip gelmişti ama zamanla senin dediğin duruma geleceğimi bildiğim için bu aracımı aldıktan sonra hiç düşünmedim. Evet fazla para ödüyorum ama kafam rahat :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kesinlikle aynı fikirdeyim abi bir daha asla girmem lpg olayına.Şimdi başıma gelmese eninde sonunda yine bu arıza yaşanacak.Ama şimdi ama sonra. Zaten uzun zamandır da keyif almıyordum kullanırken.İlk zamanlar benzinden bir farkı yok gibi gelse de sonraları başka araçları kullandıkça hisssediyorsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bir de özellikle servislerin LPG yi gördüğünde tüm suçu onlara atması da sinir bozucu oluyor. Ek olarak AVM otoparkları ve muayene öncesi sızdırmazlık raporu felan da eklenince hepten vazgeçiyorsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

O da doğru servis bu araçta lpg olmasa bu arıza olmaz dıyor.Lpg servisine soruyorsun o da lpg den değildir bu her araçta olabılır dıyor. Yani gülermisin ağlarmısın belli değil.

Normal şartlarda lpg olmayıp bu arızayı yaşayan duymadım bizim kasalarda.

Çok canım sıkıldı çok bir daha girmem bu işlere.Aracıma verdiğim zarar beni soğuttu herşeyden..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Geçmiş olsun.. Böyle durumlarda LPG taktırarak yaptığınız ekonominin de bir anlamı kalmıyor. Çektiğiniz can sıkıntısı da cabası.

Teşekkür ederim çok can sıkıcı bir durum.Aracına gözün gibi bakıyorsun ve tasarruf yaptığını zannettiğin yerden en büyük zararı görüyorsun.Özet bu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkür ederim çok can sıkıcı bir durum.Aracına gözün gibi bakıyorsun ve tasarruf yaptığını zannettiğin yerden en büyük zararı görüyorsun.Özet bu

Çok geçmiş olsun, sıkmayın canınızı; yapacak birşey yok, olan olmuş.

Ancak bu lpg zararını yıllardır söylüyorum tüm eşe dosta ama bazen bir müsibet bin nasihattan daha iyi oluyor.Tekrar geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracında da soğuma bu arada, EVO ve Cem uzun zamandır benzer işleri yapıyorlar. Bir aksilik çıkmaz ise eskisi gibi olacaktır aracın.

Kesinlikle katılıyorum Burak Abi'ye. Evo zaten rüştünü ve kalitesini ispatlamış bir servisimiz. Gözün arkada kalmasın, emin ve usta ellerde en iyi şekilde yapılacaktır aracın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evo ya güvenim sonsuz zaten başka biryere de vermem.Normalde akyıldıza götürüyordum bakımlara ama onlar anlamadılar problemi. Olayı bi halletsinler de bakıcaz abi satabilirim de devam da edebilirim bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

Sübab değişimi sonrasında dün akşam aracımı teslim aldım. Aracım ilk günkü gibi oldu diyebilirim sizlere. Evo Mazda da Sebahattin beye de burdan teşekkürlerimi sunarım ilgi ve alakası için.Bundan sonra lpg mi yanından bile geçmem  o kadar yani:) 

Saygılar

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İyi hoş diyoruz da ortalama 50 bin km LPG kullanan birisi km de benzine gore 15 kuruş kar etse 7500 lira kari olur hesap ortadayken subap için 1500-2500 harcayip yenilemek bu kadar can sıkmamali bence :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gözün aydın Volkan, güle güle kullan, LPG'yi söktürdün mü yoksa sadece kullanmayacak mısın ?

Abi teşekkür ederim. Lpg yi söktürmeyi şuanda düşünmüyorum hem ayrı bir masraf hemde ruhsat değişecek falan uzun işler. Benzinde kullanmaya devam edeceğim.

İyi hoş diyoruz da ortalama 50 bin km LPG kullanan birisi km de benzine gore 15 kuruş kar etse 7500 lira kari olur hesap ortadayken subap için 1500-2500 harcayip yenilemek bu kadar can sıkmamali bence :)

Bu kar hesabını nasıl yaptın bilmiyorum ama benim için en önemlisi aracıma verdiğim zarar oldu.Subab değişiminden önce araba resmen gitmiyormuş. 

Volkan aramıza tekrar hoş geldin. :)

Hoşbulduk İlhan abi:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

• 2 hafta sonra ...

arkadaşlar mazda aracınıza lpg taktırmayı düsünüyosanız sakın taktırmayın. markası her ne olursa olsun ilerde pişman olursunuz. sebebide mazdanın motorundaki sübapların magnezyum olduğundan kolay erime yapması illa yaptırmak istiyorum diyosanız her 50 bin km de motora yarı rektefiye yaptırırsınız benden söylemesi...ayrıca hiçbir mazda servisi lpg yi önermiyor bu bir kronik sorun deniliyor mazda için...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu başlıklarında imla kurallarına dikkat edelim lütfen. 

Sibop değil de sübaplarda sorun olduğu doğrudur. Ben sadece otomatik vitesli önceki nesil 3 sahiplerine tavsiye edebilirim. Yakıt tüketimi ciddi fark yaratıyor çünkü. Düz vites yakıt tüketimi düşük. yeni nesilde ise hiç gerek yok. 

Bu bahsettiğiniz sorun sadece Mazda'ya özel kronik bir sorun değil. Bütün markalarda karşılaşabilirsiniz. Takılan kite, işciliğe ve kullanıma göre gideceğiniz km değişir. Ben 70bin gittim, prins kitle en az 100bin km sorunsuz kullanabilirsiniz. Üst motorun size çıkaracağı masrafta 1500-2000tl arasıdır. Yapacağınız tasarruftan göze alırsanız kimine göre makul gelebilir. Konu ile ilgili forumda daha önce çok konuşuldu. O konulara da bakabilirsiniz. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sübap yağlayıcı ,lpg ye gecş ısısı , yağlı gaz denilen Opet in gazı , aşırı ust devir kullanmamak bu alaşım malzemesinin uzun ömürlü olmasını sağlar yada ısıl işlemle sertleştirilip dayanımı artırılabilir (zaman-mekan-bütce)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Paylaş

• Yeni Oluştur...